Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

mada, trudne moze jest i pewnie bedzie trudno zostawic go z kims po raz pierwszy ale z drugiej strony musisz znalezc sily poza domem, zregenerowac akumlatory i zrobic zapasy energii, a odskocznia w formie dorywczej opiekunki to najlepsze rozwiazanie!!! zobaczysz!!! trzymam kciuki!!
tym bardziej ze sama piszesz ze masz ochote na realizacje nie tylko w roli zony i matki ale i kobiety!!
wiec sil kochana i zobaczysz jaka potem bedziesz szczesliwa!!!

dobry wieczór...

dla naszych malutkich miesięczniaków zdrówka szczęścia i wielki cmok w stópki ślę :Całus::Całus:

mnóstwo latania dzisiaj za mną... :Męki: i 8h pracki... było ok... ale ciągle o kacperku myślałam... zmęczenia jeszcze nie czuję... szycie jakoś mi tam szło ale więcej było słuchania.. kurde jeszcze jakieś głypie testy będą w piątek :Padnięty: i na jutro 10 zadań jakiś nam dali... ciekawe kiedy ja to zrobię... :Szok: :Kiepsko:no ale niech im będzie...

osoby na gnieździe ok ale normalnie jedna babka chodzi i ciągle gada że to mogłoby być tak a tamto tak... liderka ma chyba po dzisiejszym dniu trochę jej dośc i zbywała już ją na koniec... :Śmiech: a jedna dziewczyny już chce rezygnować bo jej facet zazdrosny :Padnięty:

moniq pogody życzę... i zdrówka przede wszystkim :Uśmiech:

mada trzymam kciuki za opiekunkę!!

veann :D hehehe sukienka spoko :Śmiech:

tusiaczku powodzenia z meliską...
mi lekarka też powiedziała co bym może kacprowi coś delikatnego na uspokojenie wieczorkiem dawała... ale troszku się zastanawiam... czy ktoś coś takiego daje swojemu maluszkowi?

Olimijka śliczne foteczki :Podziw::Podziw::Podziw:tylko wycmokać twoją malutką:Śmiech:

skarletka jest syropek taki z melisy? jutro podejdę na spacerze do apteki i wypytam... :)
mam nadzieję że ząbeczki dadzą spokój dominiczkowi

ann i co udało się z wprowadzaniem nowego rytmu?

Wiecie co? ja żyję już remontem jesiennym. Co noc jak się kładę spać rysuje w myslach kolejne pomieszczenie i jak je urządze. B. chodzi i tylko mnie głaszcze po głowie, bo jak twierdzi musi kontrolowac czy się nie przegrzewam

hehehe mada ja też tak takie rzeczy przeżywam :Śmiech: pare miesięcy wcześniej:Śmiech: cały urok nowości :)

minerlka udanego polowania na mamusię z wózkiem ;)
z okazji rocznicy ślubu życze samego szczęścia... i radości i samych cudownych chwil :Całus::Całus:

agnieszka dobrze że szczepienie tak szybko zapomniane :)

madalenka
Nie wiem co mam napisać...
:Psoty:

:sofunny::sofunny::sofunny: boska jesteś :Oczko:

tusiaczku wytrwałości i dużo sił :Całus::Całus:

jejku nie mam już siły nadrabiać... strasznie późno a mój kochany syneczek pewnie pobudkę o 7 rano mi zrobi :) a jutro znów work do 22.30 :Trudy: jutro zajrzę bo nie będzie tyle już latania... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Witam

Ja nie mam sił padam zakręcony dzień wczoraj był nie dośc że późno wyszłam z pracy to jeszcze mam za sobą tylko 6h snu:Męki::Kiepsko:(mam dośc tego działu na którym jestem ten dział to karmelarnia robi się tam cukierki twarde min.leśne,tropic,mini mini,kukułka,kapitańskie itd.bo czekolada idzie tylko na jedną zmianę a pozostałe działy na 3 więc ja jestem na karmelarni i tak do piątku,a co do mojego wyjścia to musiałam się wracac bo w drodze do domu zobaczyłam że wyszłam w bucikach z pracy :Śmiech::Śmiech::Zły:)

MARTUSIA współczuje nocek,zdrówka dla Bartusia i sił dla Ciebie

KATIA zdrówka dla Wiktorka i sił dla Was

MADA super avatarek

VEANN super płyta no i sukienka rewelacjaaaaaaaaa

OLIMPIJKA superaśne fotki

ANN super że opracowałaś plan gotowania (u mnie jest podobnie:Oczko:)

ANIOłKU siłek do pracy dasz radę

A i muszę iśc załatwic do kościoła metrykę chrztu Natalki(potrzebna do komunii )bo katechetka szukała i nie mogła znaleźc:Zły::Zły:przecież podałam jej czarno na białym wszystkie dane dotyczące chrztu:Zły::Zły:(więc samemu trzeba to załatwic)
Idę szykowac moje dziewczynki jedna do szkoły druga do żłobka

Miłego dnia

dzień doberek
Jezu - ale mam kaca - masakra - uwielbiam szmpana - i wydumdałam całą flachę wczoraj - ojjj boli dzisiaj główka boli - od rana już litr mleka wypiłam i zapowiada się na następny

od dzisiaj aż do końca lipca jesteśmy sami w domu - teraz to już napewno dostanę pier......... teściówka która do tej pory w domku siedziała ruszyła do pracki takiej sezonowej - teraz cały dom na mojej głowie - pranie sprzątanie i gotowanie a do tego dziecko - matko jak ja bym chciała mieć swój dom robiłabym obiad na dwa dni i spokój a tak to dzień w dzień jakiś obiad - dzisiejszy wieczór mam zamiar poświęcić na naleśniki - jutro zrobię krokiety - więc na dwa dni się odczepią odemnie i mam zamiar uciec gdzieś z domu - tylko jeszcze nie wiem gdzie...
krokietów żeby wystarczyło muszę zrobić 30 - robiłyście tyle kiedyś jednorazowo :D ?????? no właśnie dlatego już dzisiaj zaczynam
dziecko leży i gada samo do siebie - strasznie fajne jest - odkąd ma nowe zabawki sadzam go na podłodze i bawi się nimi ładnie i sobie z nimi rozmawia a ja mam godzinkę spokoju
okazało się bowiem że grzechotek już nie lubi i teraz wymaga dorosłych zabawek :D
lece bo sie wścieka :D papa

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73mq7jshre.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j4vsm7c39.png

http://www.suwaczki.com/tickers/oxp71zajtmx0mb6v.png

Witajcie. wczoraj byłam taka zabiegana, ze mało co zdążyłam nadrobic i za to przepraszam:Nieśmiały:
Załatwiliśmy chrzest na 18 maja. Wszystko fajnie, tylko jedno mnie bardzo zaskoczylo.Znałam tą zakonnicę co siedziala w biurze parafialnym, słodka rozmowa i po wszelkich formalnosciach zaczelam sie pakowac, i zapomnialam chyba o najwazniejszym o pieniadzach!!Ona mi na to :Proszę o ofiare!!Poczulam sie jak w sklepie. czyli to jest tak ze sakramenty to jest towar za który sie płaci. I jak tu nie myslec ze kosciol jest interesowny na kase!:Zły:
Mam nadziejeze nie bede musiala juz tam wracac.
Wszystkim miesieczniakom wszystkiego naj naj naj. Ide troche nadrobic...

Oli dla mnie to jest nie do pojecia. Jak to mozna kupczyc sakramentami. Przed slubem siostra wywalila nam cennik co ile kosztuje w czasie ceremonii.Przepraszam jezeli obrazilam kogos odczucia religijne,ale kompletnie sie z tym nie zgadzam, a za taki tekst "uzbieraj i wroc" mialabym w nosie chrzciny.Jezeli ktos nie ma kasy to ostatnie pieniadze musi na to wywalic. Bez sensu..

Gośka
Oli dla mnie to jest nie do pojecia. Jak to mozna kupczyc sakramentami. Przed slubem siostra wywalila nam cennik co ile kosztuje w czasie ceremonii.Przepraszam jezeli obrazilam kogos odczucia religijne,ale kompletnie sie z tym nie zgadzam, a za taki tekst "uzbieraj i wroc" mialabym w nosie chrzciny.Jezeli ktos nie ma kasy to ostatnie pieniadze musi na to wywalic. Bez sensu..

no tutaj podchodza do tego że jak ciebie osobiscie nie stac na jakikolwiek sakrament to rodzina robi tzw zrzutke :) a cennik tu wyglada tak (na dzien dzisiejszy jeszcze ksiądz dorzucił)....chrzest 100e, ślub 350e, pogrzeb 150e-ale to zaklad pogrzebowy placi a ty zakladowi......

Uswiadomil mnie ksiadz na kilka lat do przodu :)

Ale wiesz co....z jednej strony jets to jasno okreslone tutaj tzn ile co kosztuje i ludzie znaja cennik i sie do tego stosują i nie buntuja...i przede wszystkim kazdy daje tyle samo i ma taka samą "obsluge"...natomiast co łaska czy na ofiare różnie w pl traktuja...kto da wiecej ma czasami lepsza ceremonie...zwlaszcza sluby :)

Olimpijka
Gośka

no tutaj podchodza do tego że jak ciebie osobiscie nie stac na jakikolwiek sakrament to rodzina robi tzw zrzutke :) a cennik tu wyglada tak (na dzien dzisiejszy jeszcze ksiądz dorzucił)....chrzest 100e, ślub 350e, pogrzeb 150e-ale to zaklad pogrzebowy placi a ty zakladowi......

Uswiadomil mnie ksiadz na kilka lat do przodu :)

w głowie się nie mieści

ja musiałam zapłacić za udostępnienie kościoła - bo ślub i chrzty odprawiał mój wujek więc za sakramenty nie płaciła ale za to za udostępnienie kościoła :Szok: