Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Moniq mam pytanko, jak ty obcinałaś włoski Noasiowi? Chcę obciąć swojej te piórka, ale Ala tak się wierci i kręci i próbuje łapać nożyczki, że nie mam pojęcia jak to zrobić.

Pytanie do mam karmiących piersią Wczoraj po raz pierwszy od bardzo długiego czasu musiałam odciągnąć pokarm (ostatni raz odciągałam jak Ala miała miesiąc i od tamtej pory nie robiłam tego, bo piersi mam miękkie wręcz flaki :) ) i widzę, że to mlako przypomina raczej wodę z dodatkiem mleka (pamiętam, że na początku to mleko, przypominało rozcieńczoną śmietanę (na drugi dzień było 1cm "śmietany"), a teraz to woda). Nie wiem czy nie powinnam zacząć odciągać pokarm regularnie (ale mój ręczny laktator aventu nie ściąga z pustego praktycznie piersia, a nie wiem czy jest sens wydawać kasę na elektryczny) może jego jakość by się poprawiła podpowiedzcie cosik, bo wczoraj się załamałam jak zobaczyłam to mleko.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

Witam jak zwykle z doskoku.
Dziękuję za życzenia, jesteście kochane :love:

Mam nadzieję, że teraz gdy juz wybrałam ten idealny wózek (wybierałam około miesiąca czasu :Padnięty: :duren:) będę miała więcej czasu :)
Znalazlam super wózek jak dla mnie BabyDesign VERSO, ale cholera będzie w sklepach dopiero pod koniec maja bo to nowość więc kupię jego poprzednika czyli LUCKY.
Zrobiłam zdjęcie tabelki czym się kierowałam przy wyborze spacerówki. Może którejś z Was się troszkę przyda :oops:
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/DSC07109.JPG
Muszę się też pochwalić, że w końcu też kupiłam Julce łóżeczko turystyczne i Pana Metkę :yipi::smieszne: ale czeka mnie jeszcze wybór fotelika samochodowego :Zakręcony:

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

madzia ale sie ucieszylam :)... ale pozniej zauwazylam na dole strony czerwony napisik "Ten produkt będzie dostępny od dnia: 26 May 2008." :grrrrrr:
Dzwonilam do BabyDesign i to wlasnie oni mi powiedzieli, ze verso bedzie pod koniec maja bo jeszcze sa w fazie produkcji

Ann
VeAnN BUZIAKI

Śliczną Gaję i Dominika widziałam
Smutno z Dominiką, wypatrywałam tu jej powrotu

Mam wodę :Śmiech: ala dzięki! B wczoraj i dziś przyniósł z beczkowozu który podstawili, będę teraz opróżniać garnki, miski, butelki, wazę :Śmiech:

Taka mnie refleksja co jakiś czas dopada - i w tej chwili też - jak życie uczy człowieka pokory, oraz jakiegoś dystansu i cierpliwości...
Ponarzekam sobie na katar dzieci, brak prądu, wody, nerwy czy jutro dowiem się że Ula dostanie się do przedszkola, czy nie, że remonty niedaleko zakłócają mi spokój, a jednocześnie poczytam na forum (na N siedziałam głównie na dwóch wątkach i nie zagladałam dookoła) o tragediach ludzi i myślę sobie jak im musi być ciężko...

ann, ja dzis tez mam wieczor przemyslen, tak samo jak Ty czytam o tym wszystkim tutaj i sobie mysle ze to i tak tylko kropla w morzu
z drugiej strony mowie sobie ze mnie wystarczy jedna ta kropla bo wiecej bym sama nie zniosla...

madalenka
Właśnie czytam na Onecie o tym, że pitbull wskoczył 7miesiecznej dziewczynce do kojca i prawie ją rozszarpał :Płacz::Płacz::Płacz: Nie moge sie uspokoić!!!! zabiłabym kundla!!!

we Fr taki pies jest usypiany w ciagu 24godz

Ann
chyba mam dzien refleksji i przemyslen, a teraz mnie jeszcze nerw wzial bo kolejny konkurs i kolejne nieuczciwe zagrania :Zły:

ludzie sa zawistni, zazdrosni i nieuczciwi, najgorsze jest to ze jesli potrafia tak oszukiwac w "zwyklej" wesolej grze, co robia w prawdziwym zyciu?? i do czego potrafia sie posunac?? :(

madalenka
My mamy właśnie burzę mózgów z B. - trza jakieś decyzje mieszkaniowe podjąć...

juz doczytalam, trzeba dobrze to przemyslec ale jesli warto!! :) byle nie zbyt ciezkim kosztem rodziny i wspolnie spedzonego czasu... :) moje zdanie

Olimpijka
chora...............nie nadrabiam:(

tak myslalam bo Cie nie widzialam :( zdrowka kochana!!!!!!!!!

kasiu, co do obcinania wlosow, przyznam szczerze, ze sama mu te wlosy obcinam :) jestem z nim sama w lazience, on lezy na przewijaku, w rekach ma jakas baaaaardzo absorbujaca zabawke (najczesciej cos co mu sie podoba i do zabawy nie sluzy ale za to bardzo go interesuje, np samochodzik Natanka, szczotka do wlosow, woreczek z gazeta w srodku itp) no i wloski na mokre lub zwilzone i tak obcinam jak leci, jak fryzjerka troche choc nia nie jestem :) a czasem jak K jest pod reka to przychodzi zeby go zajac i tak sobie tne chlastu chlastu :)

veann, wow, ale lista!! ja to sie Wam dziwie ale i bije brawo, bo osobiscie w zyciu by mi do glowy nie przyszlo zeby tyle roznych aspekotw sprawy wozka rozpatrywac :brawo:

aniolek, a powiedz co to za praca?? i jak w sumie rozwiazalas sprawe opieki nad Kacperkiem??
no a z tekstu o malowaniu pokoju wnosze ze jednak zostajesz na dluzej u rodzicow czyli sprawa taty w zawieszeniu i nie szukasz innego rozwiazania :( powodzenia!!! dasz rade :)

uffff, no to strzelilam posta, a la pastor moniq :lol:

madalenka
Ups...nie zauważyłam :Nieśmiały: Ale polecam ich z całego serca. A wozio bardzo fajny!!!
Ja mam taki i jestem meeega zadowolona - lekki, zwrotny, wygodny dla dziecka Peg Perego Pliko P3 Completo NAJTANIEJ !!!

ahhh na liscie tego nie ma, ale wózki z dwiema rączkami w ogóle nie wchodziły w grę :) i całe szczęście bo bym miała jeszcze większy dylemat :P wszystkie z listy mają jedną rączkę :Śmiech:

idę spać babolki kochane :meuh:

madalenka

Kajtek wyczaił, że jak zaczyna świrować w łóżeczku to na niani włącza się zielone światełko - no i mam teraz co chciałam - śpiew, krzyk, pisk... :Szok:. Opowiada sobie chyba jakieś niezłe dowcipy, bo w przerwach się chichra :Szok:

a jaka masz nianie ? bo ja mam taka do d*** z biedronki, nie dosc ze caly czas szumi to musi byc bliziutko Julki zeby w ogole bylo slychac :grrrrrr: no ale tak to jest: kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje... wiec mysle o kupnie porzadnej niani, a z opisu wynika, ze ta reaguje na nagly dzwiek?

mialam isc spac a pisze i pisze :P
Dobranoc

dziewczyny mam prosbe-jelsi któras oblatana w temacie-a widze po wózkach ze jestescie wielkie (VeAnn-lista poprostu mnie zaskoczyła:);)) (bo ja dopiero zaczynam sie interesowac) podpowiedzcie mi prosze na co zwrócic uwage w foteliku smochodowym....czy macie do 9-18kg czy do juz odrazu do 25 kg...zupełnie nie wiem od czego zacząc...

DOBRANOC

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

veann, dobrej nocki :)
jeszcze mialam Wam pisac ze fajnie ze nareszcie w Pl wprowadzili te deserki z nestle. ja wlasnie takie daje, tutaj to istnieje od dawna, jest pare smakow, truskawka, banan, morela, brzoskwinia
do tego jest tez ryz na mleku :) ale ten mozna zrobic samemu

o, to jest fajny deserek :) on jest dla duzych dzieci ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby go dostosowac dla maluchow i zrobic na modyfikowanym mleku :) :)

kupuje sie ryz, okragly jak najbardziej, taki co sie rozgotowuje na prawie ciapke
100g ryzu wsypac do gotujacej sie wody, gotowac max 5min
odcedzic, przelac zimna woda

zagotowac pol litra mleka (dla duzych dzieci mozna dodac wanilie), wrzucic ryz, wymieszac i niech sie gotuje na bardzo wolnym ogniu az ryz wchlonie cale mleko :) powinno to trwac jakies 20/25min
dodac zoltko wymieszane z 5dag cukru , zamieszac, niech sie zagotuje i zgestnieje :) przelozyc do miseczek
gotowe i pyszne :)

a czy w Pl istnieje cos takiego co tutaj sie zwie SEMOULE couscous?? bo cos mi sie kojarzy ze to istnieje, z tego u mnie tez sie robi deserki :)
Kasza kuskus BIO - Agro Futuro - e-zdrowie.abc24.pl - E-Zdrowie Sklep internetowy zdrowa żywnoœć, dla diabetyków, bezglutenowa

WIKTORKU I DOMINICZKU WIELKIE BUZIAKI DLA WAS SWIETUJACYCH

OLIMPIJKA ZDROWKAAAAAAAAAAAAAstarczy chorowania wracaj tu do Nas w pełni sił

ANN kciuki zaciśnięte za Uliśke aby dostała się do przedszkola

VEANN super pomysł z tą tabelą :Oczko:

MONIK tak jest kaszka kuskus u Nas nie wszędzie ale ja widziałam u Nas :Oczko:

ANIOłEK powodzonka jutro w pracy i nie stresuj się mama da sobie radę (jak mogę spytac gdzie pracujesz???)

Moje dziecko jeszcze śpi i ani razu w nocy nie wstawałam (tzn.T bo jak mam pierwszą zmianę to On wstaje)wstyd się przyznac ale właśnie zjadłam musli z mlekiem głodna strasznie byłam ostatnio moja dieta nie wygląda za dobrze nie mam czasu zjeśc ciągle w biegu więc następne 4 kilo mniej :Nieśmiały:

Miłego dnia

dzien dobry
Dominiku, Wiktorku serdeczności

Kolejna gorsza nocka, ale jutro już weekend... :Padnięty:
VeAnn jestem pod wrażeniem tabeli
Moniq kuskus jest
Olimpijka zdrówka i wracaj do nas
Patusia dziękuję bardzo za kciuki
Kaska ja sciagam bardzo sporadycznie ale ogolnie wyglad mleka zalezy od pory, moje tez wyglada wodniscie, ale po umieszczeniu w lodowce zawsze oddziela sie warstwa tlustego. Niemniej jak masz jakies watpliwosci to mysle ze p. Dorota najlepiej Ci je rozwieje Doradca laktacyjny - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Wszystkim życzę miłego dnia

Dzien dobry

nadrobilam :)

Moniq- protest!!! jakimi aspektami sie kierowalas przy wybprze Julki dla N ?? chyba nie bojowościa mam :lol:

Semolina- chyba o to Ci chodzilo ??? oli wcina z miodem......

U mnie stagnacja........dzisiaj w nocy A odwozi rodzenstwo na lotnisko i tyle dobrego :(

Nie bede odpisywala doslownie bo duzo by pisac a łeb mi na to nie pozwala.......poprostu wtapiam sie w tlum :).....najważniejsze-glos odzyskany w pełni :)

inka
dziewczyny mam prosbe-jelsi któras oblatana w temacie-a widze po wózkach ze jestescie wielkie (VeAnn-lista poprostu mnie zaskoczyła:);)) (bo ja dopiero zaczynam sie interesowac) podpowiedzcie mi prosze na co zwrócic uwage w foteliku smochodowym....czy macie do 9-18kg czy do juz odrazu do 25 kg...zupełnie nie wiem od czego zacząc...

DOBRANOC

inka- ja sugerowalam sie testami bezpieczenstwa :) i mozliwoscia rozkladania do pozycji pollezącej :) i mamy bebeconfort iseos do 18kg bo pozniej to juz sam booster (siedzisko)