Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mała juz w złobku drugie pranie sie pierze a ja kozystam z nowego nabytku czyli laktatora elektrycznego i mam wolne rączki do pisania
martusia u nas to samo budzi sie co 2 godzinki ehhh kaszki próbowałam ale i tak sie budzi mam nadzieje ze kiedys sie to skonczy
ostatnio koleżanka z pracy mnie pocieszyła ze najtrudniejsze jest pierwsze 20 lat potem juz jakoś leci:Niespodzianka::Niespodzianka::Histeria::Histeria::Histeria:

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png

Gość Olimpijka

justyna@
Witam mała juz w złobku drugie pranie sie pierze a ja kozystam z nowego nabytku czyli laktatora elektrycznego i mam wolne rączki do pisania
martusia u nas to samo budzi sie co 2 godzinki ehhh kaszki próbowałam ale i tak sie budzi mam nadzieje ze kiedys sie to skonczy
ostatnio koleżanka z pracy mnie pocieszyła ze najtrudniejsze jest pierwsze 20 lat potem juz jakoś leci:Niespodzianka::Niespodzianka::Histeria::Histeria::Histeria:

20 lat ??:Kiepsko::Kiepsko::Kiepsko::Kiepsko::Kiepsko: tez mi pocieszenie :)

oli poszla uciąc komara a ja mam chwilke na kawe :)

Gośka
witajcie. Po strasznejnocy witam i ja. Amelce nic nie jest, mały siniak na czole. Ja nie moglam zasnac a jak zasnelam to snilo mi sie to jak Amelka lezy przy lezaczku.Efekt był taki ze przesiedzialam cala noc przy łóżeczku, mała na szczescie przespała cała noc.Teraz siedzi u mnie na kolanch i rwie sie do klawiatury.
moniq walcze caly czas sama bo M mysli ze sciemniam.Szczerze mowiac to zrezygnowalam z terapii u psychologa bo nic nie dawalo. Wim ze zle ztobilam, ale nie widzialam w tym sensu, a poza ttym duzo kasy.Ann zdrówka zyczę dla Uliśki i Szymiego
katia duzo sczescia z okazji urodzin.
iesieczniakom samych pogodnych dni.
Wszystkie mamusie mocno sciskam

sil kochana, duzo Ci zycze! bardzo mi przykro ze Twoj m tak do tego podchodzi, to na pewno dolujace....

mineralka
dzień doberek
wszystkim miesięczniakom wszystkiego naj
Katia duuuuużo sił i snu :) i uśmiechu na buźce
Maniq - ale się uśmiałam z tego party - moja impreza trwała 55 minut :D z tańcami co minute - no to sobie policzcie - a jak mnie potem "nogi" bolały :D:D:D
pogoda nam się psuje więc nie wiem co dzisiaj będziemy działać - napewno budyń na mleku modyfikowanym - akurat wyszło troche deserku więcej dzisiaj to będzie do budyńku - a wiecie że tak zrobiłam deserek Jaśkowi że nawet wieczko przestało stukać - zakonserwowane już na amen :D

maniq - a ty jak dawałaś budyń polski małemu to robiłaś go na normalnym mleku ? i tak normalnie jak w przepisie ? i nic się mu nie działo po takim wyczynie ?
- bo ja jak pomyśle o tym syfskim mleku modyfikowanym to aż współczuje Jaśkowi - samo mleko jest do wypicia ale wymieszane z czym kolwiek to masakra :D

no to miłego dnia życzę - aha z wózka po przespaniu nocy jestem już bardzo zadowolona a Jasiek jeszce bardziej
skubaniec przepięknie już siedzi sam - kiedy on się tego nauczył to ja nie wiem :D - lece bo zaraz wstanie i wtedy już nawet siku nie zrobie papa
robilam budyn ze zwyklego mleka, zero reakcji, wszystko w porzadku ale jak juz pisalam, od paru dni maly pije zwykle mleko :)

starletka
Olimpijka
Czesc Starletka :) jak tam samopoczucie :) wielki buziak na mily dzien :)

dołka mam dalej ;) ale walczę z nim.. może mi się uda :)

Tobie również miłego dnia :)

u mnie B chory :/ Natala ma katar Dominik ząbkuje i dodatkowo katarek... :Niespodzianka:

starletka, nosek do gory kochana!!!!

kronkiś
czesc misiaczki
katia wiele radosci w niu urodzinek!!!!!!!!!
u nas sennie:Uśmiech:
pyzulinka jest mega absorbujaca,ale poswiecam jej mnostwo czasu i jest naprawde grzeczna, kochana:Uśmiech: za to ja padam na pyszczek pod koniec dnia
mineralka fajna bryka!
moni czytam pestke- bardzo powoli jak widac- i jestem zachwycona:Całus:
katia fajne fotki
martusia proponuje dac kaszke/owsianke na noc, jak sie obudzi to smok,zero mowienia, ciemno w pokoju i konsekwentne przywracanie do pozycji lezacej ( nie wiem jaK bart ale pyza w nocy jak sie obudzi to raczkuje po lozeczku:), wiec ja konsekwentnie bez slowa odkladam na plecki i pomaga:), po paru razach zmeczy sie dziewucha i idzie spac dalej:) )

kronkis, ja pestke czytam setki razy w roku, to jest ten styl ksiazki, ze mozesz ja wziac, otworzyc na byle jakies tronie i zaczac czytac, zawsze cos nowego sie odkrywa, zawsze cos budujacego i cos co prowadzi do refleksji..... ja uwielbiam:) ale juz to pisalam :)

kronkiś
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/Obraz_029.jpg

gdzie jest Pyzulina?

:sofunny:

justyna@
Olimpijka
ani ja nie zdeponowalam krwi w zadnym banku

ja tez nie przede wszystkim z powodów finansowych
o co w tym chodzi bo ja nie wiem?? ja niczego nigdzie nie pobieralam i nie skladalam :)

olimpia, zdrowka Ci zycze!!!!

KATIA KOCHANA ZYCZE CI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN
NIECH ZYCIE ZAWSZE SIE DO CIEBIE USMIECHA I PRZYNOSI RADOSC SZCZESCIE I MILOSC

Dopiero zacznę nadrabiać, wróciłam, a rano nie miałam prądu :Padnięty:
Póki jednak pamiętam
Mada Planowane są spotkania w kolejnych miastach, jednak na dziś dzień nie wiadomo, ani co to będą za miasta, ani kiedy.
Wszystkim zainteresowanym takimi spotkaniami polecam kontakt z organizatorami biuro@blue-ocean.pl lub spotkanie@dlaciebiemamoitato.pl

mineralka
no i zapomniałąm się zapytać - czy teraz jak się już nam takie piękne słońce pokazuje to smarujecie dzieciaczkom buźki kremami z filtrami UV - a jeśli tak to jakie ???

my jeszcze nie, a potem pewnie tak jak przy Uli krem ochronny Nivea 30

madalenka
Dziewczyny, mam pytanie, które mi się nasunęło w związku z banerem reklamowym na gorze naszej stronki - zebrała któraś krew pępowinową?

my nie

Dziękujemy wszystkim za życzenia zdrówka dla moich Skarbów, tymczasem walczymy i wychodzimy na spacerki

martusia
wlasnie kolezanka z pracy (irlandka) spytala mnie czy brazylia jest w unii europejskiej. a ja jej na to ze brazylia nie jest w europie... byla bardzo zdziwiona.. myslala ze to gdzies kolo hiszpani..
ach ci irlandczycy!!!

najlepsi to sa jednak Amerykanie

oni mysla (wg realnego sondazu) ze Hitler to byl jakis handlarz broni podczas II wojny sw
mysla ze Francja jest kolo Rosji (ale za to gdzie ta Rosja??)
mysla, ze Wojna Secesyjna to byla o jakies prawa pracy (tylko kogo??)
mysla, ze Pearl Harbor to gdzies na wybrzezu Japonii, dobrze ze byl taki film w kinach bo chociaz z Japonia kojarza..
no i najlepsze na koniec, mysla ze Krzysztof Kolumb odkryl Ameryke w XX wieku

Gość Agnieszka31

witam

od 3 godzin probuje cos napisac ale za kazdym razem jakies zajecie sobie wynajde
wlasnie umylam okna, odkurzylam, odczekam godzine i moze ululam Alke i dalej do sprzatania

Martusia-a ile ja sie natlumaczylam Anglikom gdzie jest Polska, juz nie wspomne ze u nich dalej jest Czechoslowacja, jesli chodzi i geografie i jezyki to sa do bani,

Ala tez sie budzi 100 razy ale ja na szczescie nie chodze do pracy wiec jest to mniej uciazliwe. u mnie oprocz jedzenia to jest tez sama chec przytulenia sie wiec pewnie potrwa to jeszcze jakis czas zanim Alka przespi choc pol nocy

Mada- zastanawialismy sie nad ta krwia ale jakos czas mijal a my nie podjelismy decyzji i przepadlo

Katia- sto lat, duzo zdrowia i pociechy z synka

Jubilatom duzego buziaka przesylam

witajcie babeczki kochane (od poniedzialku nie mam czasu na forum)

Katia wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen :Święto:

Olimpijka duzo zdrowka...

Niestety narazie nie dam rady wszystkiego doczytac, wszystkie zdjecia dzieciaczkow sliczne :Uśmiech:

Gdzies tam czytalam ze Moniq chyba pytala co to jest NESTLE SINLAC to produkt zbozowy bezglutenowy dla niemowlat z alergia na bialko mleka krowiego i bialko sojowe :Uśmiech:

W poniedzialek byla u mnie kolezanka, bylam na spacerze i zmoklam :Śmiech: Wczoraj pol dnia bylam na zakupach i u mamy, a dzisiaj siedze w domu bo pada i sprzatam, piore, prasuje no i oczywiscie bawie sie z moim marudnym synkiem :Psoty:

http://ticker.7910.org/an1cA6D0g410010MTI1OTcyNmR8MTc3NjY1NWRhfE1pY2hhbGVrIG1h.gif

Gość patusia23

Cześc kochane a jednak mam chwilkę bo Zuza usnęła i jak tylko wstanie to śmigamy na spacerek jestem padnięta ale co tam jeszcze dzwonili ze szkoły Natalia źle się poczuła i trzeba było po nią iśc także od rana coś

KRONKIS Pyza normalnie zdjęcie cudo

MADALENKA Kajtuś słodziutki jak zawsze

ANN oby katarek minął

OLIMPIJKA cieszę się że już lepiej się czujesz kochana Ty moja

kurcze nie pamiętam już co miałam na pisac

aaaaaaaaaaaa już sobie przypomniałam wchodzę do żłobka idę po Zuzę na salę i patrzę i nie wierzę ona raczkowała aż mi łezki poleciały Kocham Moje dziewczynki za to że są :Podziw:

Ann
Dopiero zacznę nadrabiać, wróciłam, a rano nie miałam prądu :Padnięty:
Póki jednak pamiętam
Mada Planowane są spotkania w kolejnych miastach, jednak na dziś dzień nie wiadomo, ani co to będą za miasta, ani kiedy.
Wszystkim zainteresowanym takimi spotkaniami polecam kontakt z organizatorami biuro@blue-ocean.pl lub spotkanie@dlaciebiemamoitato.pl

Ann, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pomysł tak mi się podoba, że zaraz do nich napiszę - może będą potrzebowali impulsu, żeby zjawić się 3city.

monikouette
martusia
wlasnie kolezanka z pracy (irlandka) spytala mnie czy brazylia jest w unii europejskiej. a ja jej na to ze brazylia nie jest w europie... byla bardzo zdziwiona.. myslala ze to gdzies kolo hiszpani..
ach ci irlandczycy!!!

najlepsi to sa jednak Amerykanie

oni mysla (wg realnego sondazu) ze Hitler to byl jakis handlarz broni podczas II wojny sw
mysla ze Francja jest kolo Rosji (ale za to gdzie ta Rosja??)
mysla, ze Wojna Secesyjna to byla o jakies prawa pracy (tylko kogo??)
mysla, ze Pearl Harbor to gdzies na wybrzezu Japonii, dobrze ze byl taki film w kinach bo chociaz z Japonia kojarza..
no i najlepsze na koniec, mysla ze Krzysztof Kolumb odkryl Ameryke w XX wieku

To ja jeszcze dodam ze swojego doświadczenia:
- w Polsce nie ma telewizorów i nie wiemy co to jest;
- mieszkamy w jamach wykopanych w ziemii;
- po ulicach naszych miast chodzą niedźwiedzie;
- nadal chodzimy w ubraniach sprzed 100 lat
...pisząć to aż nie wierzę, że można tak myśleć, ale to są dosłowne spotrzeżenia mojej szefowej!!!!!

martusia
madalenka
To ja się pochwalę tylko moim łobuzem i idę dać mu obiadek.
Chwilę wcześniej złapał Zazę za ogon
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/Obraz_1113.jpg

madziu kajetanek sliczny :Uśmiech:
fajne to w czym siedzi.. co to?

Dziękujemy za komplemencik. To jest taki fotelik dla dzieci, które same nie siedzą. MĂłj Pierwszy fotel - Plac Zabaw , Bawi PROMOCJA (336641456) - Aukcje internetowe Allegro

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

Gość patusia23

monikouette
no to w ramach zacofania Polakow ja tez moge dopisaz
ze u nas nie ma bananow ani telewizji a
wszystkie kobiety nosza dlugie spodnice i piekne kolorowe chustki na glowach :lol:

:sofunny::sofunny:

Zuza wstała więc idziemy na spacerek jak wrócę to zajrzę do Was :Całus: