Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

kaśka my już 4 tygodnie walczymy z pluciem ale jestem uparta i pół słoiczka zjada... także musisz być uparta :) i też po zjedzeniu daję cyca :) a potem spacer:Śmiech: i przeważnie śpi jakieś 2h
próbuj... uparcie... zobacz co jej najbardziej smakuje... my np na razie wykluczamy baardzo słodkie i kwaskowate
i zawsze robię tak że od ostatniego karmienia mijają co najmniej 2h chyba że nie marudzi to robię dłuższą przerwę... jak będzie głodna to zje :) niestety jest uzależniona od ciebie... a może niech ktoś inny spróbuje ją nakarmić? może koleżanka albo ktoś taki?

jeju 3 pobudka:Padnięty:

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7je6ydopwft2b3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd9zs70fzs.png
jesteśmy ze sob

Gość Agnieszka31

witam dziewuszki

Alka spi smacznie w swoim lozeczku, przynajmniej chwila wytchnienia, jakos dzisiaj sie zmeczylam ale sama nie wiem czym
dzis moj spioch przez caly dzien spal 45 minut

u nas na szczescie jak do tej pory brak problemow z jedzeniem choc przez te sprawy kupowe od 2 tygodni na samym cycku lecimy
Kasiu- zycze powodzenia z walka z jedzeniem i oczywiscie wytrwalosci

Gość Olimpijka

Patusia- dzieki za odpowiedz, tak sie zastanawiam bo my max 5lat roznicy chcemy i nie wiem czy blizej tych 5 lat czy np2 bo im starsze dziecko jak u ciebie to wydaje mi sie ze latwiej mozna wytlumaczyc coby zazdrosci uniknac....a widze u znajomej 2 lata roznicy i nie ma latwo....hmmmm zazdrosc o mame niemilosierna..... Ann, Moniq, Karolka Wy macie nie duze roznice a zeby 2 lata byly to na zime trza by co kombinowac zaczac...jak u Was z zazdroscia?

My juz po zakupkach...jutro m tylko jedzie sprawdzic ekipe, rozdac zadania i wraca i smigamy na ciuchowe zakupy bo olisce i mi trzeba garderobe zmienic:)

oj widze ze Cie temat meczy :)
no to u nas jest tak ze Natanek od poczatku wzorowy starszy brat, zero problemu.
troche problemu ze stosunkami z nami, troche to trwalo ale juz sie unormowalo, pol roku lekkich i ciezszych sporow ale wychodzimy na prosta. Natanek musial sie przyzwyczaic do tego ze bylam wiecej z dzieckiem a nie z nim, ze czasem trzeba bylo mu odpowiedziec "nie traz, nie moge, za chwilke" a do tej pory bylo kiedy chcial i jak mial ochote :)
wiec ta zazdrosc to taka ogolna byla raczej o brak czasu dla niego a nie o pojawienie sie braciszka :)
a co do odstepu miedzy dwoma, ja uwazam ze 3 lata to dobre i dla nas i dla dziecka :)
jest wystarczajaco duze aby mu pewne rzeczy wytlumaczyc
jest juz dosyc samodzielne wiec bedzie o tyle lzej
najczesciej chodzi do przedszkola wiec widzi inne dzieci i nie jest zajete tylko rodzicami i domowym swiatem
a dla nas tez jest dobrze bo nieco odpoczellysly po ciazy, nocki juz od dawna presypiane bo zeby powychodzily, bunt dwulatka za nami zrzucilysmy ewentualne zbedne kilogramy wiec mozna na nowo zaczac sie starac... :oczko:

Olimpijka u mnie 3lata różnica i tak chciałam...2 lata wydawało mi sie troche za mało...patrząc po mojej córce w moim wypadku był to bardzo dobry wybór i oby tak zostalo...Wiki póki co nie okazuje zazdrości, lubi sie z nim bawic, daje mu zabawki, pokazuje książeczki, jak sie obudzi czy zapłacze a ona zauwazy to woła, bardzo sie bałam jej reakcji na brata ale takiej nawet nie mogłam sobie wymarzyc... przy 2 latach różnicy wydaje mie sie ze jest troche ciezej... moja córa nie używa wózka, ubiera sie prawie ze sama, je sama a i potrafi już pomóc na swój sposób i dzieki temu jest łatwiej i przyjemnie z kochana dwójeczka...

http://b2.lilypie.com/zuhrp1/.png

http://b5.lilypie.com/D07ep1/.png

o, faktycznie, karolka, nasze dzieci to mniej wiecej w tym samym wieku :)
u nas Natanek ubiera sie sam, myje sam zeby, potrafi zabwaic Noasia, sam sobie wyznaczyl pewnie czynnosci, np to on wyrzuca do kosza pieluchy, to on szuka jak trzeba przytulanki lub smoczka, gra zabawkami Noasia, tymi na ktore trzeba naciskac zeby grala muzyka itp, ostatnio nawet bierze Noasia za rece i do podnosi z pozycji lezacej do siedzacej :)
on zawsze duzo mi pomagal, jak rozwieszam pranie to on rozwiesza skarpetki, jak oprozniam zmywarke to tez podaje talerze, obawiam sie ze i jakby trzeba bylo to by potrafil pranie sam nastawic (opisowo umie bo jak bylam do porodu to on Krzyskowi powiedzial jak trzeba zrobic zeby wyprac ubrania!!! :sofunny: )
ze juz nie wspomne ze jak w week end chcemy troche sobie dluzej pospac a Natanek zejdzie z gory i slyszy ze Noah tez sie obudzil (ale nie placze tylko gaworzy) to przychodzi do naszej sypialni i sciaga z nas koldre mowiac zebysmy wstali wreszcie bo ten biedny malutki chlopczyk jest glodny!!! (mowa oczywiscie o Noasiu)

Gość Olimpijka

moniq- no temat u nas na topie.....m chce teraz tzn od zimy sie starac , ja natomiast chce za 3-4 lata i dlatego szukam za i przeciw w dobrym slowa znaczeniu bo m sie łatwo mówi ale ze tak powiem wiecej roboty później mam ja :) dobra nie mecze tematu i zmykam na jakies winko :)

Agnieszka31
jesli chodzi o mnie to drugie dopiero jak przespie choc jedna cala noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobranoc Aniolku

to ja bym musiala w trzecim miesiacu Noasia juz zaczac sie starac o trzecie! :lol: no ale u nas trzeciego nie ma, nawet w planach :lol:

olimpia, ja z bratem mam 3 lata roznicy, bardzo fajny odstep, w prawdzie teraz, przez odleglosc stosunki sie pozmienialy ale mimo wszystko do momentu mojego wyjazdu z Pl zawsze sie super dogadywalismy,, mysle ze czy to plec ta sama czy przeciwna, z takiego odstepu wszyscy potrafia wyciagnac cos pozytywnego dla siebie
ja pamietam ze przy moim bracie uczylam sie literek, czytania itp, mnie mobilizowalo to ze mam kogos kto juz cos wie i mi pokaze jak zrobic, a 3 lata to jednoczesnie tez i lekki dystans wiec jak dla mnie to byla trafna decyzja i absolutnie jej nie zaluje :)

mada, a kiedy chrzciny, bo zapomnialam??
ja ide juz spac, prosze na czerwono w kalendarzach pozaznaczac bo dzis przed polnoca kompa wylacze :)
wyszlam wlasnie z wanny, normalnie mnie wypompowalo to cieplo i padam bez sil na lopatki... wiec ide do lozka bo faktycznie zero sil mi zostalo
do poczytania jutro babeczki, moze bedzie rano wiekszy ruch niz dzisiaj??
dobrej nocki

Gość patusia23

Witam niedzielnie :Oczko:

U nas nocka troszkę kijowa Zuza spała z nami,bo zwracała :Męki:

OLIMPIJKA udanych zakupów:Oczko:

MADALENKA super że zakupy udane:Oczko:

ANIOłEK oby mieszkanko było własne kciuki zaciśnięte:Oczko:

zmykam bo Zuza wstała

a gdzie nasza ANN??????????????????????????????

Gość Olimpijka

Witam,
Moniq- i u mnie 3 lata róznicy tzn miedzy mna a moim bratem i mam kilak za i kilka przeciw ale to moze kwestia chatrakterow :)
PAtusia- ojjj znowu?? co sie dzieje Zu??
Justyna-fajnego dnia i kawkę poprosze :)
Ann- wlasnie gdzie jestes???
Mada- i u nas zakupki udane :)
Milej niedzieli....

hej
ja mega niewyspana...niuniuś obudził sie wczoraj po 23 z nieziemskim płaczem, ledwo go uspokoiłam, potem spał bardzo nie spokojnie, zaczął kaszleć:Smutny:
mąż teraz poszedl przejść sie na gielde, potem ja śmigam na zakupy bo nic na obiad nie mam, bo mieliśmy być u szwagra na rodzinnym obiadku no ale nici bo Olis chory a zreszto okazało sie ze pokłócił sie z żona i i tak by obiadu nie było, normalnie brak słów....
patusia zdrówka dla Zuzi
Olimpijka 3 lata to według mnie naprawde dobra różnica, wydaje mi sie też ze tak "duzemu" dziecku ,łatwiej jest zrozumieć że już nie jest jedynym oczkiem w głowie rodziców bo teraz sa dwa:Oczko: 3latek jest juz na tyle duży i samodzielny ze Tobie bedzie przy 2 lżej a zarazem nie jest to az tak duza róznica miedzy dziećmi...ja tez mam siostre o 3 lata młodsza i dobrze :) i moja mam tez sobie chwaliła taka różnice wieku:)
Aniołek 3mam kciuki za cel:Spoko:

http://b2.lilypie.com/zuhrp1/.png

http://b5.lilypie.com/D07ep1/.png

witam

ja już 2 :kawa: a za chwilkę jedziemy do teściów na obiad i kawulca...dziś spaliśmy do 8.15 :yes::yes::yes: a teraz mój mały też sobie śpika :Oczko:
musimy skoczyć do OBI bo nam sie coś pod prysznicem zepsuło i zalewamy piwnicę sąsiadów:Padnięty::Padnięty::Padnięty:...

miłego dnia dla wszystkich ..wrócę wieczorem to poczytam..nie naklikajcie za dużo:Śmiech::Śmiech::Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/d9d1ec63f0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhehorvy1y.png

Wiktorku jesteś nasza wielk