Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

anulka, ja tez plakalam na cmentarzu, myslalam o rodzicach ktorzy zostawili tego misia na "nagrobku", i wiecie, on byl taki kremowo bialy i do tej pory jest, nawet nie zniszczyl sie za bardzo, jakis wyrozumialy ten los ze ani deszcz ani snieg ani slonce go nie zniszczyly do tej pory, wszak to tylko maskotka....
a co do rodzicow to wiesz, myslalam ze sie wyprowadza i zamieszkaja gdzies indziej ale nie, mieszkaja tu nadal ale nie maja kolejnego dziecka, zreszta mieli juztrudnosci jak starali sie o Clement i pewnie na now starania za trudno a moze i za pozno....

a w dvd samochodowe juz zainwestowalismy :) do tego pare pomyslow na zabawe i juz jedno doswiadczenie z dwuletnim Natankiem jak bylismy w PL 3 lata temu, damy rade specjalnie sie nie martwie a i homeopatia co kupilam wlasnie dla Natanka jest tez i dla Noasia na podroz

Gość patusia23

Dzień Dobry

My już na nogach dziewczynki bawią się z Tofikiem,noc bezgorączkowa obecnie 36.2 miejmy nadzieje że tak zostanie

Miłej i spokojnej soboty

MONIK a co do spania to zależy zazwyczaj Zuza chodzi spac między 19-21 a Natalka troszkę później

monikouette
anulka, ja tez plakalam na cmentarzu, myslalam o rodzicach ktorzy zostawili tego misia na "nagrobku", i wiecie, on byl taki kremowo bialy i do tej pory jest, nawet nie zniszczyl sie za bardzo, jakis wyrozumialy ten los ze ani deszcz ani snieg ani slonce go nie zniszczyly do tej pory, wszak to tylko maskotka....
a co do rodzicow to wiesz, myslalam ze sie wyprowadza i zamieszkaja gdzies indziej ale nie, mieszkaja tu nadal ale nie maja kolejnego dziecka, zreszta mieli juztrudnosci jak starali sie o Clement i pewnie na now starania za trudno a moze i za pozno....

a w dvd samochodowe juz zainwestowalismy :) do tego pare pomyslow na zabawe i juz jedno doswiadczenie z dwuletnim Natankiem jak bylismy w PL 3 lata temu, damy rade specjalnie sie nie martwie a i homeopatia co kupilam wlasnie dla Natanka jest tez i dla Noasia na podroz
matko kochana...chyba nie ma dla matki nic gorszego, jak stracić dziecko ::(
nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego co czują, ba! nigdy nie chce sobie wyobrażać...to musi być dla nich koszmar...nawet jak to piszę to mam ciarki na całym ciele ::(:

a co z homeopatii brałas na podróż?

Witam kochane
Anulko piękne zdjęcia nie mogłam sie napatrzeć na twoje dzieci takie cudne blondaski
Patusiu mam nadzieje że dziś Zuzia lepiej i gorączki nie ma
Moniq u nas tryb codzienny chyba że jakiś wyjazd zdarzy sie ale młoda kłodzie sie spać jak zawsze 20 - 20 30 nie później
ze mną nie lepiej jeszcze chyba leki nie zaczęła działać pomimo wyglądu jak dzwonnik z noterdam i bólu obiad już ugotowany za chwilkę idę robić budyń i placek ze śliwkami
po południu mamy zamiar iśc na nowo wybudowany plac zabaw niedaleko nas
:kawa::kawa::kawa:dla wszystkich

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png

co to za ruch tutaj!!!

ja wrocilismy dopiero z obiadu (o 13stej) u szwagra :lup: najedzeni, spici, nie koniecznie alkoholem wymoczeni bo sie doroslym zachcialo lac woda i pistoletami na wode, skonczylo sie na kubkach i wiadrach :)

teraz zaczynam nas pakowac, tzn przygotowalam ubrania dzieci i moje, apteczke, dvd, cd, prezenty.... jeszcze w polu z cala reszta ale DR :D

anulka, z homeopatii farmaceutka dala mi passiflore

justyna, oj, co to za problemy zdrowotne, kochana, mam nadzieje ze bedziesz sie miec tylko lepiej... placek ze sliwkami??? zapluje klawiature............;

cześć dziewczynki

ależ naklepałyście - ale nadrobiłam - i oglądałam przecudne zdjęcia panieńskie ślubne i wakacyjnych mnustwo a i zoologiczne się trafiły :)

widzę już że u Moniq wszystko nastawione na wyjazd i emocje też - bije z ciebie Moniczko radość na odległość :)

u Patusi ząbkowanie - to ci powiem że u nas też - tyle że u Jasia wszystkie piątki idą na całego - od tygodnia młody nie wyciąga palców z ust tylko drapie się po dziąsłach bidula - ale jakoś damy rade - na przekur temu śpi o wiele więcej niż zwykle - przesypia cała noc (odpukać) i w dzień jeszcze 3 godziny - nie daje nam popalić za bardzo ale widać że go męczy

poza tym gnomiś mój malutki uczy się mówić - strasznie mi się podoba jak trzaśnie czasami do mnie całym zdaniem ale w swoim języku - ale coraz częściej powatarza słowa ładnie i wyraźnie

no a ja to jestem cały czas zajęta wyszywaniem - kończę 2 obrazek - jak już skończę wygotuję i wyprasuję to się wam pochwalę :)

a tymczasem pokażę wam pierwsze obrazki jakie wyszyłam też tej dziewczynie z okazji urodzenia pierwszego dziecka (kilka lat temu) - bo teraz wyszywam zaległe dla pozostałej dwujki :)http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/a_5945.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73mq7jshre.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j4vsm7c39.png

http://www.suwaczki.com/tickers/oxp71zajtmx0mb6v.png

dobry wieczór

Anulka-cudne fotki urlopowe-napatrzec sie nie mozna!!!

ja w biegu bo jak wspomnialam Radosci chyba ktos mi kradnie czas ostatnio, do tego mamy jakies problemy z kompem .Dodatkowo po weselu zostajemy jszcze ponad tydzien na wsi wiec chyba tez zaczynam juz myslec o pakowaniu.No i biegałam za jakas kiecka na weselicho bo w przeciagu tego roku juz zmianilam rozmiar po raz 3...nooo jeszcze niecałe 4 kg i jestem w domu:)
Moniq-jutro moja fryzjerka wraca z urlopu i jak tlyko dowiem sie na ktora mnie umowila(bo robilam to duzoo wczesniej) to powiem Ci jak widze to nasze spotkanie:):)a dzien wczesniej przypadkiem nie ma Was w krk?:)

ohoo....cos te moje dziewczyny kiepsko dzis spia:(

ahhaa..Majka gada juz jak "stara 3 latka";) dzis pytam ja czy jedziemy do babci a ona do mnir"dobrze, zgadzam sie":).....szczena mi opadła:)

dobrej nocy babeczki!

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

witam wieczornie

pokrzywa, komosa i bylica daje dzieciom w kość...już dzisiaj w nocy charczało im cos w noskach, wiedziałam że to alergia na jakies cholerstwo
weszłam w kalendarz dla alergika i niewiele się pomyliłam...miesiąc bez kataru to stanowczo za długo wrrr :Zły:

dom wreszcie śpi, więc mam chwilkę na Kinga. Teraz poszłam w horrory, a paradoksalnie boję się ich jak cholera :Oczko:

Justyś zdrówka życzę
Asiulek dawaj te fotki, bo Juniorka dawno nie widziałam :Oczko:
co do Krakowa to Seba bedzie wiedział coś około wtorku, środy czy będę czy nie...tak czy siak z Inka nie zobaczę się chyba i strasznie nad tym ubolewam ::(:
Jaka kieckę na wesele kupiłaś? Ja jak będę w Kraku nie omieszkam po galerii połazić i może coś znajdę na 15 sierpnia na wesele :Histeria:

co do gadania Majki to już się nie wypowiadam...dołączam do grupy trzylatków
nikt nie daje jej mniej niż 3 lata. Oczywiscie nie omieszka się uzyć i tych złych słów i zwrotów których nauczyła się od dzieci tu na wsi - psia kość, spadaj Guciu (ubłagałam by mówiła Guciu zamiast głupku), puknij się w głowę, nie lubię cię, nie kocham Cię, odejdź ode mnie, jest mi smutno i takie tam.... do tego liczy do 10 i zna ze dwadziescia wierszyków i piosenek...a jak modli się wieczorem to padam ze śmiechu stojąc za drzwiami i ja obserwując....w imię ojca i syna robi dwiema rączkami :Śmiech:

witajcie wieczornie inka, anulka; mineralka

haft przepiekny!!

inka, to czekam na wiesci w sprawie fryzjera a o wizycie w KRK w piatek nic nie wiem, moz a moze nie, nic nie planowalam jeszcze na piatek :)

anulka, alez masz trzylatke!! moj dopiero zaczal niedawno mowic, Natanek w jego wieku juz dawno gadal ale drugi na przekor idzie duzo wolniej, poza glupotami :D
ale mnie to nie martwi za bardzo
super teksty Majki, uwielbiam to ich pojmowanie tekstow i kontekstow!!

wowwwww anulka, no to niezle!!

a a propos slowa WOW to Noas sobie ostatnio je upodobal i nic tylko chodzi i sie zachwyca: "WOoooW mamusia, Wow zobacz!!!" i pokazuje mi co popadnie!!
tak samo z francuskim "oh la la" jak ylko widzi cos nienormalnego albo jak ktos cos zrobi nie tak jak trzeba to leci i donosi "oh la la, mamusia, tatus zrobil cos"

a do tego stronka moja to
za nasze spotkanie za tydzien!!!!!
i za wszystkie te, ktore by chcialy ale nie beda mogly dotrzec!!! myslami bede z Wami i serduchem tez!!!!!!

tfuuu, Moniq-nie jutro a w poniedzialek.....mieszam jak zawsze:)
aaa podczytywalam wczesniej i mega mnie zaskoczylas tym etapem "o śmierci" u Natanka-jejku-tak czytałam i chyba sobie zdałam sprawe ze ja jeszcze nie jestem gotowa by rozmawiac z dzieckiem na takie trudne tematy....

Mnie osłabia tekst Mai-Mamusiu nie uciekaj mi:)a z piosenkami i wierszykami Anulko podobnie jak Twoja Majeczka....najzabawniej wychodzi jej wieczorem...jak sobie zasypia i powtarza sama do siebie....kiedys K uczył moja siostrzenice takich głupiutkich wierszyków a na drugi dzien Maja"dziadek stówke, babcia stówke , kupilismy motorówke....itd"hihih.Fajnie zaczyna pozatym wchodzic w dialog i ciagle pyta a co to? gdzie jedziemy?gdzie bylismy?

a kiecka....jakos nic mnie nie zachwcilo w Galerii....ale to pewnie dlatego ze jeszcze nie wszystko do mojej "figury" pasuje i polowa mierzonych jakos mi nie lazala...jak cykne fotke tooo wrzuce....a jak zapomne...to pewnie z wesela cos wpadnie:)
Anulko-nawet nie wiesz jak ja sobie wyrzucam ze akurat przy krakowskim spotkaniu nas nie ma:)....ale jak wspomnialam moze na jakies Warszawskie uda mi sie zawitac;):)a Ty kochana kiedy bedziesz w krk?

no i ja tu gadu gadu a góra do prasowania sama rosnie:)

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

hihi, inka gora rosnie?? a mialas stosowac moj system prasowania :lol: !!
co do tego ciezkiego etapu u Natanka, od wczoraj byl mega zajety wiec nie bylo powaznych akcji, tylko raz jakas aluzja ale puscilam mimochodem i przeszlo
a ze nie jestes gotowa, wiesz, chyba nigdy nie jestesmy gotowe na tkie dyskusje, wszystko wychodzi z kontekstu, wszystko zalezy od temperamentu dziecka i od nas samych i tego jak akurat to odczuwamy, tzn wg mnie tak jest.... moj Natanek jest troszke bardziej poddatny na taki powazne rzeczy, rozwojowo moze nie jest zdolny sportowo czy tez artystycznie ale w rozmyslaniach i problemach egzystencjalnych to on mistrz!! i wcale mnie to tak bardzo nie cieszy. on z gatunku ych co sa perfekcjonistami, wiecznie niezadowolonyi z siebie a czasem i z innych, zanim cos zrobi zadaje sobie tyiac pytan... stad tez pewnie takie nastroje czasem, wystarczy (jak w tym przypadku) zeby zdechl pies znajomych zeby przypomnialo mu sie o smierci .....

pozno juz, ja jeszcze bylam w mojej pracowni bo nawet podczas wakacji mam konkurs i musialam stronke zrobic :) ale ide juz spac

jutro cd pakowania jak juz tak konkretniej, K nie zdazyl dzis wysprzatac samochodu, jutro trzeba bedzie. to takie rzadkie ale jutro jak bede rozmawiac z mama przez tel to bede jej mogla powiedziec "do srody" :D
mam nadzieje ze podalam wszystkim co trzeba moj polski tel jak nie to krzyczec!! albo szukac u innych (ann, inka, justyna, kronkis....)
dobrej nocy

Gość patusia23

Dzień Dobry

U Nas nocka w miarę ok Zuza o 22 przyszła z poduszką cała rozpalona dostała ibum i spała do 6 jak na razie bez gorączki
A co do gadania to Zuza nawija też jak 3 latek jej ulubione słowo to mogę i pomożesz rozbrajają mnie,chodzi i śpiewa Zuza lalka duża

Zmykam miłej i rodzinnej niedzieli