Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

gda-czekamy na wieści o Dzidziusiu i jego mamie!
aga-no nie dziwię się,ze siedzisz i płaczesz:( też bym ryczała :(nie wiem jak Ci pomóc?
justynka-mam nadzieję,ze to tylko przejściowy dołek a i z M sie wszystko ułoży. chyba każda z nas ma czasem dość wszystkiego i bierze ja dół.nie daj sie kochana.jesteśmy z Tobą:)
inka-"zupa z akaronem "mnie powaliła:)super Maja wymiata:)dobrze,ze Milce nic nie jest!uff
gosia-u mnie jest Patulka,ale Wikiego też bym chętnie "przygarnęła":) taki fajny mały siłacz z niego :)
radosć-widzę,ze u Juniorka takie samo słownictwo bogate jak u Patuli :/no ale nic.przyjdzie i na nich pora ;)

bardzo ładnie bym prosiła o podpowiedź:
podajcie mi proszę,jaki rozmiar ubranek odpowiada tym pierwszym miesiącom życia (do 74 cm).62 cm-0-3 mies?68cm-6-9 mies,itd? no bo ja juz zaponiałam jak to jest :(

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png

ala0000
gdanszczanka_27
a po ilu dobach sie wychodzi po cc?

ja rodziłam w środe o 16 i w piątek po 16 juz jechałam do domu
ale z tego co wiem to było dość szybkie wyjście ze szpitala, zazwyczej trzymają dłużej :)

U mnie też szybko poszło, we wtoek w południe urodził się Piotruś, a w piątek w południe byliśmy juz w domku... Wszystko było ok, a że w szpitalu mamusiek i dzieci full to za długo nie trzymali...

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Gość Agnieszka31

Radosc, Ala, jestem pod wrazeniem ze tak szybko wypuszczaja po CC, po porodzie SN to wiem ze 2 doby jak rodzi sie przed poludniem i 3 diby jak po poludniu ale zeby po CC, szok; z dzieckiem pewnie wszystko ok jest ale bardziej chodzi o monitorowanie mamy, a sumie to jest jakis rodzaj operacji

moja fasolka bawi sie w "obcego", chyba mi zaraz brzuchem wyjdzie tak sie kreci i rozpycha;

Agnieszka31
Radosc, Ala, jestem pod wrazeniem ze tak szybko wypuszczaja po CC, po porodzie SN to wiem ze 2 doby jak rodzi sie przed poludniem i 3 diby jak po poludniu ale zeby po CC, szok; z dzieckiem pewnie wszystko ok jest ale bardziej chodzi o monitorowanie mamy, a sumie to jest jakis rodzaj operacji

moja fasolka bawi sie w "obcego", chyba mi zaraz brzuchem wyjdzie tak sie kreci i rozpycha;

Agnieszka u nas jest standard, że po psn 3 doby i do domu, a po cc - 5 dni, oczywiście jak wsio ok z mamą i dzieckiem...
U mnie wtedy było przepełnienie niezłe naprawdę... Totalne obłożenie na perinatologii, pooperacyjnym, porodówce, a noworodków pełniutko...
Swoja drogą ja super szybko doszłam do siebie, więc nie było powodów bym nie wyszła heh ;)

A Ty jak się w ogóle czujesz? Bo to juz tuż tuż :))

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png