Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry

Widziałam przepiekne fotki...Agnieszko wyglądaliści slicznie, ciesze sie ze sie udało:)
Martusia, Anulka - zdrówka
Nadrobiłam tlyko po łebkach poniewaz i u nas choróbsko w domu-ja i K kichamy,prychamy, goraczki...-Maja narazie sie trzyma...zobaczymy czy sie uda by ją omineło

Kochane jestescie,dzięki za wsparcie.
Nie chce juz smecic o sobie wiec tlyko napisze po raz ostani w tym temaie
Mada-co do odwracania to ja tez bym sie nie zdecydowała, a moja lekarka mowi ze czasem poród gdy dziecko jest tak ułożone wygląda łatwiej niz główkowy-chyba zwariowała...w zyciu nie bede tak rodzic bo znając zycie skonczy sie na 2 porodach podczas jednego///czyli zaczne naturalnie skonczą cesarka
K8I- K wie o wszystkim tylko nie pokazywałam mu ze tak stresuje tym wszystkim...jednak wczoraj zobaczył....bo złapałam mega doła. I nie martwi mnie to ułozenie bo cesarka mnie jakos nie stresuje a raczej waga dziecka- Maja nie była kolosem przy urodzeniu(mimo ze urodzialam 2 tygodnie po terminie) a na tym etapie ciazy wazyła juz 600 g wiecej.Fasolinka natomiast mało jak na 34 tydzien bo 1700

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

Gość Olimpijka

inka
Dzien dobry

Widziałam przepiekne fotki...Agnieszko wyglądaliści slicznie, ciesze sie ze sie udało:)
Martusia, Anulka - zdrówka
Nadrobiłam tlyko po łebkach poniewaz i u nas choróbsko w domu-ja i K kichamy,prychamy, goraczki...-Maja narazie sie trzyma...zobaczymy czy sie uda by ją omineło

Kochane jestescie,dzięki za wsparcie.
Nie chce juz smecic o sobie wiec tlyko napisze po raz ostani w tym temaie
Mada-co do odwracania to ja tez bym sie nie zdecydowała, a moja lekarka mowi ze czasem poród gdy dziecko jest tak ułożone wygląda łatwiej niz główkowy-chyba zwariowała...w zyciu nie bede tak rodzic bo znając zycie skonczy sie na 2 porodach podczas jednego///czyli zaczne naturalnie skonczą cesarka
K8I- K wie o wszystkim tylko nie pokazywałam mu ze tak stresuje tym wszystkim...jednak wczoraj zobaczył....bo złapałam mega doła. I nie martwi mnie to ułozenie bo cesarka mnie jakos nie stresuje a raczej waga dziecka- Maja nie była kolosem przy urodzeniu(mimo ze urodzialam 2 tygodnie po terminie) a na tym etapie ciazy wazyła juz 600 g wiecej.Fasolinka natomiast mało jak na 34 tydzien bo 1700
Inus nie nerwuj sie.....usg sie pomylilo co do wagi i tyle....bedziecie mieli zdrowego chlopczyka :D zaklad???

a no i goncie chorobska.....

Gość Olimpijka

inka
Oli-niestety to wiem na 100 procent ze waga jest mała, bo od poczatku na usg lekarka nam mowila ze nie będzie to duze dziecko (tyle ze mowila ze w granicach wagi Mai)...a narazie duze tyły ma fasolinka

no dobra niech Ci bedzie ze wiesz....ale ...ale wez pod uwage-ze jesli to bedzie dziewczynka (watpie) to super modelka i miss world :D a jesli chlopak (w to wierze) to sprinter albo tyczkarz i olimpijczyk :D

a powaznie to nie martw sie...bedzie dobrze ...musi byc......kibicuje i kciuki trzymam

inus,kochana
wrocilam na pierwsza strone zeby sprawdzic ile wazyla Maja
sluchaj, no Ty moje zloto, przeciez ona byla calkiem spoko wagowo!! naxwet jesli malenstwo mialoby wazyc mniej, to przeciez zaden klopot!
juz kiedys o tym mowilam wiec jeszcze raz powtorze, ze polska waga przecietna dziecka przy porodzie to jest olbrzymia w stosunku dzieci francuskich!! tutaj norma to 3000/3500g a w Pl to duzo maluchow ponad 3.5kg, wiec sie nie martw!
nie lubie o sobie mowic ale wiesz ze ja Natanka urodzilam w 37tyg i wazyl 2850, Noas terminowy i raptem 3150 wiec sie nie gneb i nie zamartwiaj!!
tak jak oli, jestem przekonana ze tren tyczkarz :lol: bedzie w olimpijskiej formie!!!!
a co do odwracania, dzieki, mada, za info na temat tego w PL, nie wiedzialam... wiec i teraznie polecam :)

poza tym to ja spacyfikowalam malucha, spi a o 16.15 max bede go budzic o ile sie sam nie obudzi bo musze isc do przedszkola po dwoch chlopakow (popoludniu przejmuje dyzur nad kolega Natanka)

poki co zrobilam ciasto na pierniczki, poszlo do zamrazarnika, opakowalam wszystkie prezenty i zdalam sobie sprawe ze nie mam prezentu dla mojego brata i co najwazniejsze dla mojego K, ale jakos absolutnie nie mam pomyslu co mu kupic....
jeszcze musze skoczyc do piekarni po drodze i chleb kupic i dzien bede uwazac za bardzo produktywny :)
jeszcze musze rame na scianie powiesic i bedzie wszystko z listy zrobione

Gość starletka

monikouette
starletka, kochana, jak sie masz dzisiaj?? bo cos ostatnio do bani (jak w profilu)

bo niestety tak jest

przepraszam, że nie odpisuje Wam wszystkim
pewnie bym się w ogóle nie odezwała gdyby nie Inka

siedzę sobie w głębokim dole.... i ciągle mi coś na łeb spada

miłego dnia Wszystkim

Gość starletka

to sobie zaczęłam stronkę

za Inkę i jej fasoleczkę - wszystko będzie ok
za Martusię i Barusia - niech szybko zdrowieje
za Justynę i M niech szybko dojdą do porozumienia

za Agnieszkę i A - niech im szczęście zawsze towarzyszy na tej nowej drodze
za Gosię i Kronkiś i ich powrót do zdrowia
za zdrowie wszystkich potrzebujących
za miłe przygotowania świąteczne, pozytywne załatwienie wszystkich spraw, rozwiązanie problemów i spełnienie marzeń

Olimpijka super foteczka. No i tak myślałam że to może być wyjście z dylematu co do imienia :)
Mada gratki, takie wieści cieszą... (równowaga w życiu musi być)

A jak o fotkach mowa, to gdzie moje Panie Wasze fotki do konkursu? Co to za zastój? :Oczko: Sierpniowo-wrześniowych fotek nigdy nie brakowało!

Dobry Wieczór. z reguły wieczorkiem mnie tu nie ma ale usiadlam do pisania projektu i zajrzałam sprawdzić co u Was.Na uczelni spoko tak jak myslałam.Amelka juz prawie zasypia, a ja zaraz ide do mojego prywatnego SPA:Oczko:
Oli sliczna świateczna fotka
Inka nie zamartwiaj sie tak, bo napewno dzidzius przybierze jeszcze na wadze. Kiedy chodziłam w ciaży mojgin powiedzial że mala ma tzw. hypotrofie niesymetryczną płodu, czyli wymiary sa niezgodne z wiekiem ciąży. Skierował mnie do profesora do Gdańska kóry zrobił mi szczególowe usg i powiedzial ze faktycznie tak jest bo łożysko jest już bardzo stare a to był jakis 30 tc.Amelka urodziła się drobniutka ale dostała 10 pkt Apgar. Teraz jest wszystko oki. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza i mała waży 9,5 kg, czyli prawie 50 centyl. Mysle że u Ciebie wszystko bedzie oki- musi być. Buziaczki dla Ciebie i fasolinki:36_3_15:
Ann, k8i super fotki
Agnieszka wyglądałas zjawiskowo.
Starletka siłek
Wszystkim miłego wieczoru