Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

inka
niby niewiele Mada-ale karmiac tylko sztucznym schodzi tego na pewno mnóstwo wiec ziarnko do ziarnka... :smieszne:

no dokładnie...dlatego wolę podjechać do pediatry a on zawsze wypisze dowolną ilość. Taka puszka jest na 4,5-6 dni, więc zawsze coś. Modlę się tylko, żeby nie zawsze tak było, że ta skaza mu ładnie zejdzie. Buziuchnę już na do schrupania, więc maść, ziółka i mleczko działają.:great:

Poza tym to niestety będę się musiała pożegnać chyba z Niveą, bo Biszkopt ma po niej tak suchą skórę, że masakra!!! Dzisiaj spróbowaliśmy Johnsona i Penatenu, a jak nie pomoże to pójdzie w ruch Oilatum.

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

jeszcze siedze bo czekam az mi sie filmik zaladuje... :)
ja nie wiem ile w Pl to mleko kosztuje (bo te 22zl to za jaka ilosc?)
we Francji mleko drogie i nawet sie dziwie ze te ceny nie mobilizuja do karmienia piersia:) :lol: a powinny, widocznie nie jest az takie drogie, my teraz przy regularnym karmieniu 4x dziennie po 180ml wychodzi 19 euro na tydzien... normalnie masakra, no ale to wlasny wybor, kosztem czegos innego ale dla spokoju z karmieniem... przynajmniej w naszym przypadku :)

a ja o tym zapaleniu to tez nie wyczytalam zadnych objawow no ale ja zupelnie nieobeznana w temacie... kasiu, trzymaj sie!! duzo sil zycze!

co do drzemek, we Francji ( w Polsce pewnie tez) zaleca sie trzy drzemki dla takich maluszkow.. rano po jedzonku i chwili zabawy, po poludniu i pod wieczor... u nas sie udalo tak to wdrozyc, ale jak wiecie moj Noah prawie ksiazkowy...
a powiedz, czy poza momentami kryzysowymi Kajtek to jednak pogodne i usmiechniete dzieciatko? czy troche jednak maruda??

Inka śliczne maluszki!!! ależ piękny widok!!! jak tak patrzę na te dwa słodziaki to aż mi się wierzyć nie chce, że nasze bobasy to już takie duże tłuściochy :gasp: Pogratuluj proszę ode mnie kuzynce!!! cudowne!!!

Moniq poza momentami kiedy płacze to jest szczęśliwe, gugająco-gulgoczące maleństwo. Kaj jest w pełni kontaktowy i gadatliwy, ale ma niestety słabsze momenty i wtedy daje czadu. Chociaż muszę przyznać, że jest męczący tylko jak mu coś naprawdę dolega, bo nawet zmęczenie okazuje lekkim zniecierpliwieniem i marudzeniem a nie histerią. W sumie nie powinnam narzekac na niego, bo to moja wina, że nie potrafię odczytać jego intencji...

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

inka
Mówiłam Wam ze moja kuzynka urodziła biźniaczki:)
musze Wam je pokazac:)
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/CIMG5997.JPG

teraz juz naprawde zmykam-papa
p.s.w koncu zaglądnełam do galerii-dużo prosciej i szybciej sie wkleja fotki niz przez inne strony:):):brawo:

cudne :D
az przychodza mysli typu fajnie by bylo miec blizniaki :D

k8i

po drugie:strzela jej w stawach (w nóżkach i łąpkach)-byliśmy 2 razy u ortopoedy i powiedział,że wszystko już jest ok (wiec co to może być?)
no po prostu zestrachaąłm sie na maxa~~powiedzcie mi czy wasze dzieci też tak mają?
napisze tylko,że u nas katastrofy zębowej ciag dalszy!!wczoraj spędziłąm3 h na fotelu u dentysty.4 razy byłam znieczulana,morde wykrzywiło mi jak siemasz a ząbek sie nie znieczulił i na żywca było borowanko!!wydałam kolejna fortunę,a ząb i tak mnie boli!!wiec ogólnie do kitu!!dobrze,ze małą w mairę spokojna,bo bym chyba sobie:duren:

k8i moje Julce tez wszystko strzyka, jak starej babci... lekarka powiedziała, że taka jej natura i juz, zreszta ja tez tak strzykam wiec sie przestalam przejmowac.
A zeba wspoczuje bardzo !!! Fotki z lozeczka swietne :D

madalenka
Spróbuję wkleić zdjęcie z galerii
Moje dziecię wczoraj...jak jeszcze był spokojny
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/Obraz_024.jpg
Padł, ale juz powstał...eh
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/Obraz_031.jpg

No w zyciu bym nie pomyslala, ze taki z nigo lobuz...

martusia
dziewczyny ale jestem wkurzona!!!:Zły::Zły::Zły:
moj tata wpisal link do stronki ze zdjeciami bartusia zamiast w pasku adresowym to w googlu i wyszla mu strona noworodek.pl na ktorej raz go (link) umiescilam w poscie. no i oczywiscie zaciekawiony zaczal sobie czytac wszystko. ale jestem wkurzona. posty te zaraz usunelam ale nadal jak sie wpisze w google to jest no i kazdy se moze czytac co pisalam - FUCK!!!

Martusia jak wpiszesz w google "veann" to z miejsca wyskakuje ci na 1 miejscu parenting... ja juz sie przestalam tym przejmowac, wykasuj tamte posty i juz.

patusia23

wiecie co czuje sie bardzo dziwnie i nieswojo...
moj tata przyjechal i zabral Natalke na weekend - i jak nie raz o tym marzylam to teraz mi jej bardzo brakuje... jest tak niesamowicie cicho (nie liczac wrzaskow Dominika) brakuje mi tego ciaglego wrzasku - mama NAtalia zepsula - mama daj cukierka - mama chodz tu - mama tanczyc - mama spiewaj itp itd... chyba nie wytrzymam do poniedzialku bez niej
o jaka jak glupia baba jestem :duren::duren::duren:

No przestan!!! To normalne :D

patusia23
Ann biedny Szymonek w spokoju zjeśc mu nie dadzą!!!
Zuzi jak wczoraj się odbiło to wszystkie mleko wylądowało między moimi piersiami T miał taki ubaw bo jak stwierdził coś mu to przypomniało...........:duren::sofunny:

:sofunny:

kaska0110
Cześć. Chciałam Wam tylko napisać, że dostałam zapalenia piersi :Smutny: :Smutny:Męczy mnie 40 stopniowa gorączka i w ogóle czuję się do bani :Płacz:
Jestem masakrycznie słaba...dostałam u lekarza antybiotyki, mam nadzieję, że szybko pomogą....jeny ostatni raz temperaturę miałam jako dzieciak...

Kochana wspolczuje, mam nadzieje, ze szybko przejdzie...

inka
Mówiłam Wam ze moja kuzynka urodziła biźniaczki:)
musze Wam je pokazac:)
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/CIMG5997.JPG

Pięknośći!!!!!

madalenka

Moniq Chociaż muszę przyznać, że jest męczący tylko jak mu coś naprawdę dolega, bo nawet zmęczenie okazuje lekkim zniecierpliwieniem i marudzeniem a nie histerią. W sumie nie powinnam narzekac na niego, bo to moja wina, że nie potrafię odczytać jego intencji...

Mada jaka wina !!?? Nie dali nam istrukcji obslugi dziecka, czasami sie dra bo poprostu maja kaprysny dzien i juz, a my wymyslamy co im moze byc...:duren:

Ann u Ciebie wiertarka, a u mnie sasiedzi napieprzaja w kaloryfery co wieczor, bo mysla, ze im sie tak uda odpowietrzyc :duren:

Tez jestem zdecydowanie za lista, nawet pisalam juz tutaj o tym do Ann, ale chyba przeoczyla ;) Wystarczy skopiowac z N.

Wszystkiego najjj dla naszych dwu- i trzymiesieczniakow :)

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

Julka byla dzisiaj u lekarza i powiedzial, ze bioderka w porzadku... i co najciekawsze, dzisiaj juz ma rowne te faldki na udkach :ouch: ja nie wiem, ale wczoraj naprawde miala nierowne, nawet moja szwagierka ze mna patrzyla i zauwazyla to samo... moze poprostu Julka sie jakos krzywo ulozyla a ja spanikowalam ??? :duren: Teraz sie zastanawiam nad tym usg... w koncu zglupialam...

A to moje slonko po wczorajszym werandowaniu http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/DSC03303.JPG
Dzisiaj juz bylysmy na spacerku, przespala na dworku 3 godziny, bylo bardzo cieplo wiec z nia lazilam w ta i z powrotem, a pozniej jeszcze w domku 2 godzinki :D I teraz tez juz ladnie spi... Kochane dzieciątko :love::angel::ange::Podziw:
Dobranoc dziewczyny, ide sie polozyc obok mojego niedobrego meza... nie mam juz czasami na niego sily, czekam z utesknieniem caly tydzien, a on juz w minute po wejsciu do domu potrafi mnie wkurzyc na maksa !!! Ehh faceci...:grrrrrr:

no to jak chcialam pospac to synus obudzil sie o 1 krztuszac :Uśmiech: wiedząc chyba ze Matka juz od trzech godzin w lozku (jak nie ona o tej porze) i miala plan pospac ciagiem dluzej
VeAnn odnosnie listy pewnie przeoczylam bo nie jestem w stanie doczytac wszystkiego jak pedzicie. Nie nadazam. Niestety jesli o mnie chodzi nie mam czasu sie tym zajac, wybaczcie. Niby to niewiele, trzeba skompilowac te dwie istniejace listy i je ladnie obrobic - ujednolicic, ale u mnie urwanko glowy.
Kaska zdrowiej
Inka cudny duecik

:sofunny:Uffffffff udalo sie :) nadrobilam :)

Zaczne od bliźniaków bo boskie poprostu :) caluski w stopki :)

Veann- dzidzia sliczna :)

Ja tez jestem za listą :)

Martusia-oj nieladnie nieladnie tatko postapil :( ja bym wyszla z siebie...ale moj ojciec nawet jakby to nie czyta prywatnych rzeczy :)

Moniq-sil i zdrowka
Kasia-zapalenie wiem cos o tym sama mialam i nie zycze nikomu .... bol ze hoho

Mada-Kajtek grzeczny na fotach o co Ci chodzi??:sofunny:szkoda że tylko na fotach---->cierpliwości kochana :)

Aha serdeczności dla wszystkich dzieciaczkow :)

My zapracowane a ja od 5 pracuje dzisiaj bo w firmie sie maly sajgon zrobil, męzowi pralka umarla,kurierzu i bankierzy doprowadzaja mnie do szewskiej pasij i do tego tesknie niemilosiernie za mezem :( generalnie nie mam wyjscia i musze robic tysiac rzeczy na raz a ze czasu na sen brak wiec wszystko mnie wkurza :)

Pokarze Wam troszkę zdjęć mojej DUZEJ Olimpijki :)