Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wiecie co, bylam u lekarza i oczywiscie co uslyszalam - WIRUS - tutaj wszystko to wirusy i nie daja lekarstw. pani powiedziala ze biegunki moga byc nawet do tygodnia i mam mu dawac duzo pic i tyle. zadnych lekarstw!!! nienawidze tych irlandzkich lekarzy!!!

bede na wlasna reke dawac nifuroksazyd i lacidofil. dobrze ze mam leki z polski!.
a ile dni podawalyscie nifuroksazyd? czy lacidofil mozna podawac w tym samym czasie czy po kilku godzinach od przyjecia nifuroksazydu? na ulotce jest napisane by nie laczyc z innymi lekami

milego dzionka :Całus:

MArtusia- wspolczuje problemu z dogadaniem sie zlekarzem...ja na szczescie mam dobrego gp i w dodatku super przyjaciela farmaceute wwiec jakos dajemy rade :) sil i zdrowka

Agnieszzko- dzieki ...jak sie czujesz?? sama na polu bitwy dzisiaj?? ja mam wizyte u okulisty i fryzjera dzisiaj wiec dzionek jakos zleci.Od rana z olisia na placu zabaw, pozniej zupa i teraz drzemka wiec chwila wytchnienia i czas na gotowanie obiadu dla meza i corki......

Gosia-uszy do gory....

Justys- dasz rade super kobieto :)

witam z doskoku

Natanek wrocil z centrum bo ma goraczke, 39st, poszedl do opiekunki bo nie moge wziac wolnego
nie wiem co sie tutaj kluje ale pewnie jakis wirus, martusia, tutaj tez najczesciej zwalaja wszystko na wirusy :lup:

sloneczko, witaj i duzo szczescia!!

justyna, nosek do gory!!

zdrowka dla wszystkich!!

radosci, zadna ze mnie idealna mama ale sie staram jak moge, sa niedociagniecia i porazki ale nie ma tak ze zawsze jest ok....

gosiu, duzo sil a tesciowa sie juz nie przejmuj bo nie jest tego warta!!!!

Dzień dobry :36_3_13:

U nas weekend w odwiedzinach.
Było miło a teraz proza, M po nocce a ja prace domowe.

MARTUSIA Ja przy biegunce podawałam 3 x Lakcid i osłonowo probiotyk 3 x.
Współczuje lekarza, mam nadzieję że szybko Bartuś wróci do zdrowia.
OLIMPIA Buziaczki na kolejny miesiąc dla córeczki:i love you2:
MONIQ Ja również trzymam kciuki żeby Noaś się nie zaraził i Natanek szybko wyzdrowiał.
JUSTYNA Stres precz, trzymam kciuki i mocniutko ściskam:36_3_13:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

Gość Agnieszka31

Moniq- zdrowko dla Natanka!!!!!!!!!!!!!!moze tak jak u Ann jutro juz nie bedzie sladu po goraczce!!!!!!!!oby!!!

Olimpia- to fajny dzien sie szykuje a raczej popoludnie!!!! Ala tez spi, oby z 1.5 h pospala!!!

Martusia- rowniez zdrowia zycze dla Bartusia!!!

wiecie co, moze i narzekam na nasz kraj i na sluzbe zdrowia ale jak sobie pomysle (po opowiadaniach mamy) co jest w GB to siedze cicho,wazne zeby na dobrego lekarza trafic tak jak Olimpia poniewaz konowalow jest mnostwo a oni jeszcze narzekaja ze egzaminow nie zdaja bo sa za trudne pytania:

Moniq, Ann ja Was naprawde podziwiam, nie jest latwo z dwojka dzieci, z jednym czasami rece opadaja, brak sil a tu trzeba wszystko pogodzic, dac tyle samo czulosci zeby jedno nie bylo poszkodowane, tyle samo czasu poswiecic, miec oczy szeroko otwarte na problemy dzieciakow, najlepiej sie rozdwoic ale jak???i jeszcze praca;wielkie brawa dla Was, jestescie wspaniale!!!

Gość Agnieszka31

Justys- mam nadzieje ze po powrocie z pracy powiesz nam ze nie bylo tak zle!!! sciskam!!!

Inka- tule, nie wiem o co chodzi z tym ZUSem, ale poniewaz maja balagan tam ze hoho to moze jakos sie uda wszystko pozytywnie zalatwic, trzymam kciuki!!!

Gość Agnieszka31

Martus- pisze o polskich studentach po medycynie i stazu, maja jakies egzaminy i ostatnio byl program o ich wielkim "nieszczesciu" ze eganimow nie zdaja, podobno pytania sa za trudne, nie rozumieja ich sensu itp itp. Wg nich jest nie fair ze staz maja a nie zdaja egzaminow teoretychnych. To tak ogolnie;nie wiem czy smiac sie czy plakac

martusia
olimpipjka ja farmaceute tez mam super. a powiedz mi czy twoj GP daje wam jakies lekarstwa? bo moja to zadnych lekarstw. wg mnie to oni tu znaja tylko antybiotyk i inhalatory. tu nie daja nic na gardlo, zadnych witamin, wapna itp...
monia zdrowka dla natanka

Martusiu na szczescie nasz gp najpierw leczy objawow, syropy i te sprawy a jak juz cos powaznego to antybotyk ale tez ostroznie. W zasadzie to jestem zadowolona bo bada olisie tak ze az mnie dziw lapie. Nawet mnie jak co 3 miesiace ide po recepte na antykoncepcje to bada lacznie z badaniem ginekologicznym. Nigdy mi nie dal recepty ot tak. Wszystko kontroluje-piersi,wezly chlonne itp. wiec dlatego mnie dziwi podejscie twojego gp ze tak olewczo podchodzi do tematu

Inka- nie daj sie zusowi......

Agnieszka-pospi ale nawet 2,5h

Inka a cóż to Cię tak zdenerwowało? No powiem, że ktoś odważny jest skoro wyprowadza ciężarną kobitkę z równowagi... Trzymaj się Kochana, co by nie było, musi być dobrze :36_4_13:

Moniq a to prawda rodzicielstwo to mnóstwo radości, ale i ciągła nauka, cierpliwość, jakieś potknięcia, ale liczy się intencja, a tą MAMUSIE mają najlepszą, to MIŁOŚĆ :36_4_13:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

olimpijka to masz super GP. zazdroszcze. moja recepty na tabletki wypisuje tak ot... nigdy mnie nie badala ginekologicznie (zreszta dziwne jest ze tu jest lekarz od wszystkiego jeden i rodzinny bada ginekologicznie). a bartka to osluchuje przez koszulke bo mowi ze to nie ma roznicy...
a powiedz mi jakie syropy ci przepisuje..? bo ja myslalam ze tu nie ma zadnych syropow.

Dzięki kochane!duzo by pisac-finał jednak taki ze nie przyznano mi chorobowego(teraz w ciązy) ani prawa do macierzynskiego...poprostu masakra:(oczywiscie bedzimy sie odwoływac-ale jakos nie wierze w te całe odwołania..wogóle jakos brak wiary w cokolwiek dzis wstąpił we mnie:(tylko ryczec mi sie chce-a przeciez do głupie pieniądze

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

martusia
olimpijka to masz super GP. zazdroszcze. moja recepty na tabletki wypisuje tak ot... nigdy mnie nie badala ginekologicznie (zreszta dziwne jest ze tu jest lekarz od wszystkiego jeden i rodzinny bada ginekologicznie). a bartka to osluchuje przez koszulke bo mowi ze to nie ma roznicy...
a powiedz mi jakie syropy ci przepisuje..? bo ja myslalam ze tu nie ma zadnych syropow.

Slonko-zawsze na gole cialo bada i mnie i olisie. Ginekologicznie lacznie z smear test (zapomnialam pl nazwy) rowniez. W sumie koles ma pojecie i ufam mu. nigdy niczego nie zbagatelizowal nawet jak oli przy anginie miala wezly chlonne powiekszone te szczekowe a ja nie wiedzialam co to.To mi wyjasnil jak krowie na rowie :D

Syropy zalezy na co ale np.sootha na kaszel, eurespal,nurofen p-w bolowy, witaminy w plynie, tran i takie tam....zalezy naprawde na co

inka
Dzięki kochane!duzo by pisac-finał jednak taki ze nie przyznano mi chorobowego(teraz w ciązy) ani prawa do macierzynskiego...poprostu masakra:(oczywiscie bedzimy sie odwoływac-ale jakos nie wierze w te całe odwołania..wogóle jakos brak wiary w cokolwiek dzis wstąpił we mnie:(

O matko, faktycznie załamka :glass: Jak to nie przyznano?
Jeśli możesz to sie odwołujcie, ale generalnie nie rozumiem ich decyzji :glass:

Te wszystkie ZUSy, Skarbówki i inne urządy to wytłuc tylko...

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

inka
Dzięki kochane!duzo by pisac-finał jednak taki ze nie przyznano mi chorobowego(teraz w ciązy) ani prawa do macierzynskiego...poprostu masakra:(oczywiscie bedzimy sie odwoływac-ale jakos nie wierze w te całe odwołania..wogóle jakos brak wiary w cokolwiek dzis wstąpił we mnie:(

ejjj kurcze chwila moment jak to nie przyznali jak kojarze ze zatrudniona(u rodzicow tak???) jestes??? Pisz odwloanie a jak Tobie brak w nie wiary to sle moja...uda sie!!!