Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Anetko..........dziekuje ze pytasz...zdrowko bylo leiej ale dzisiaj zwymiotowalam sniadanie...oby to tylko incydent byl a nie nawrot.........

Martusia-jak pogoda w dublinie??? u nas dzisiaj pochmurno i zimno brrrrr ale ja siedze w domku

Oho- moje dziecie wstaje i jak codzien rano gada z teleltubisiem Po.....

Anulka fajnie ze trafilas na dobrego ortopede, my tez nie narzekamy poki co, Uliska pod dobrym okiem od urodzenia, Szymi tez, chociaz juz widze ze to lekarze dwoch roznych szkol. Zalecane przy Ulisce aurelki (ortopedyczne - czysto profilaktycznie bo nie ma zadnych zmian i nie miala) nie sa teraz zalecone przy Szymku. Nie musi miec tak sztywnego buta, bo nie wystepuje u niego wiotkosc. Ale poniewaz nie maja odpukac zadnych problemow ani Ula ani Szym to kazde z nich bedzie stosowalo sie do zalecen swojego lekarza

Ann
Anulka fajnie ze trafilas na dobrego ortopede, my tez nie narzekamy poki co, Uliska pod dobrym okiem od urodzenia, Szymi tez, chociaz juz widze ze to lekarze dwoch roznych szkol. Zalecane przy Ulisce aurelki (ortopedyczne - czysto profilaktycznie bo nie ma zadnych zmian i nie miala) nie sa teraz zalecone przy Szymku. Nie musi miec tak sztywnego buta, bo nie wystepuje u niego wiotkosc. Ale poniewaz nie maja odpukac zadnych problemow ani Ula ani Szym to kazde z nich bedzie stosowalo sie do zalecen swojego lekarza

u nas płaskostopiem dzieci sa obciążone genetycznie (S niestety ma pozostałości po zaniedbaniach rodziców a może raczej po zaniedbaniach lekarzy) i chociaż jak to lekarz stwierdził Majeczka ma dużo lepsze nogi od Mikołajka to jednak uznał że nie zaszkodzi by chodziła w takich butach...

martusia
bartek prawie caly dzien w butach bo tu w zlobkach / przedszkolach nie zmienia sie obuwia.
ma takie:
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/buty1.jpg

olimpijka a ty gdzie kupujesz buty dla olimpii bo tutaj nie widzialam nic poza clarksem...

Martusia cały dzień w bucikach to chyba nie dobrze (Zuza w żłobku nie zawsze ma kapcie jak ściągnie to chodzi w rajtuzach albo w skarpetkach

martusia
ann ale masz przystojnego lobuziaka :Śmiech:
olimpijka u nas jest jeszcze ciemnawo. pogoda paskudna, wieje, pada... :Szok:. a powiedz mi czy ty idziesz z olimpia do ortopedy? bo tu chyba nawet nie ma takich lekarzy.. wiem ze jest w polskiej klinice. pytalam GP i powiedziala mi ze tutaj sie nie chodzi do ortopedy...

Olisie kontroluje GP i w razie nieprawidlowosci skierowanie do specjalisty. Odpukac u nas wszystko ok.

Olisia chodzi w butach Pablosky,Ecco,Geox, Puma,Nike.........po domu ma baletki jak skarpeteczki tyle ze cale ze skorki.

Nie polecano mi Clarksow tzn i lekarz i chrzestna Olsii ich nie poleca....ale to juz kazdy ma swoje zdanie...ja slucham przede wszystkim Olisii GP bo ma chlop pojecie widac :) a co wazne UFAM mu .......

ann niestety tak. tu juz tak jest w irlandii. nie zmienia sie butow. tu nawet dorosli jak wracaja do domu to nie zdejmuja butow. jak kiedys poszlam z kolezanka do jej taty do domu to po wejsciu zdjelam buty a oni zaczeli sie ze mnie smiac i pytali czy w polsce sie tak robi. a ja na to ze tak. dla nich to nienormalne, smieszne i glupie....:Szok:
olimpijka a dlaczego nie polecano Clarksow?
anulka no niestety tak. maja rowniez wydzielona czesc gdzie sa materace (taki duuuuzy kojec) ale nie wiem czy tam zdejmuja dzieciom buty czy nie..
tak wyglada jedna z sal:
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/playroom.jpg

Olimpijka
Witaj Anetko..........dziekuje ze pytasz...zdrowko bylo leiej ale dzisiaj zwymiotowalam sniadanie...oby to tylko incydent byl a nie nawrot.........

Martusia-jak pogoda w dublinie??? u nas dzisiaj pochmurno i zimno brrrrr ale ja siedze w domku

Oho- moje dziecie wstaje i jak codzien rano gada z teleltubisiem Po.....

ojej kochana trzymam kciuki zeby to nic zlego nie bylo z tymi twoim wymiotowaniem..zycze duzo zdrowka dla ciebie kochana :):36_3_13:

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqt5odkiiz54rq.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqupjyeduy21no.png