Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka jego szyjka wygląda cudnie w porównaniu z tym co ma pod koszulką :(
na samą myśl o jutrze robi mi się słabo i............. szkoda gadać muszę to przejść nie ma wyjścia...
w poniedziałek musiałam wyjść z zabiegowego bo nie dałam rady...

Anulka
kaśka27
Świętującym maluszkom życzę wszystkiego najlepszego :36_4_9::flower2::love_pack:

My dzisiaj cały dzien byłyśmy z Alką na zakupach, zjeździłam chyba pół Warszawy żeby dostać kombinezon dwuczęściowy w rozmiarze 86 (ewentualnie 92). Do jakiego sklepu nie pojechałam to rozmiarówka zaczynała się od 74 potem luka i następnie 104. Rozmiarów 86, 92 nie było, ale mimo wszystko udało mi się dostać jedną szt. :16_3_46:
Panie sprzedające powiedziały, że 86, 92, 98 to najbardziej chodliwe rozmiary i że kombinezonów np. wójcika należy szukać już w sierpniu. Po prostu załamka.

Kasiu a tak z ciekawości jaki wzrost i wage ma Ala? Bo nie wiem czy szukać kombinezonu 80 czy 86 na zimę dla Majeczki...

Jutro idziemy na zmierzenie i zwarzenie to dokładnie ci powiem. Z normalnych ubranek tzn. body, bluzeczki i spodenki nosi 80 lub 12-18miesięcy (czasem troszkę są za długie spodenki), ale 74 jest już dla niej zdecydowanie za małe.

Kombinezowy jak przymierzałam 80 to były takie "aku aku" więc wolałam wziąść większe żeby w połowie zimy nie kupować drugiego kombinezona.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png

skoro moja to

za nasze kochane dzieciaczki żeby miały cudowne dzieciństwo
za nas byśmy miały siłę i cierpliwość
za miłość
za spełniające się marzenia

i za bezpieczeństwo naszych pociech.... oby moje nieszczęście było ostatnim przykrym zdarzeniem na naszym wątku i nie tylko...

egoistycznie za mojego kochanego synka by rany szybko się zagoiły

starletka
Anulka jego szyjka wygląda cudnie w porównaniu z tym co ma pod koszulką :(
na samą myśl o jutrze robi mi się słabo i............. szkoda gadać muszę to przejść nie ma wyjścia...
w poniedziałek musiałam wyjść z zabiegowego bo nie dałam rady...

Starletka jesteś dzielną mamą...ja chyba za słaba jestem na takie widoki :Całus:

Anulka
no to podobnie jak Maja...74 za małe, 80 akurat, a jak przymierzałam 80 kombinezony 5-10-15 , h&m i ZARA to były za małe już teraz, a gdzie jeszcze do zimy...

no miałam to samo. A zwłaszcza że to były głonie jednoczęściowe to Alka myślałam że mnie tam zmasakruje. Dlatego wziełam dwóczęściowy wójcika, Alka nie chciała dać go sobie ściągnąć :uśmiech:

Anulka chciałabym uchronić wszystkie dzieci przed takimi wypadkami chociaż wiem, że takie rzeczy się przytrafiają ....

ja mam okropne wyrzuty sumienia a B chyba jeszcze większe bo to on zostawił herbatę na stole...
chyba do końca życia będę się obwiniać

kaśka27
Anulka
no to podobnie jak Maja...74 za małe, 80 akurat, a jak przymierzałam 80 kombinezony 5-10-15 , h&m i ZARA to były za małe już teraz, a gdzie jeszcze do zimy...

no miałam to samo. A zwłaszcza że to były głonie jednoczęściowe to Alka myślałam że mnie tam zmasakruje. Dlatego wziełam dwóczęściowy wójcika, Alka nie chciała dać go sobie ściągnąć :uśmiech:

m też mamy dwuczęściowy... spodnie 86 do podwinięcia ale przynajmniej wystarczą na całą zimę ;)

starletka
Anulka chciałabym uchronić wszystkie dzieci przed takimi wypadkami chociaż wiem, że takie rzeczy się przytrafiają ....

ja mam okropne wyrzuty sumienia a B chyba jeszcze większe bo to on zostawił herbatę na stole...
chyba do końca życia będę się obwiniać

najgorsze co możecie teraz robic to obwiniać się za to co sie stało...czasu nie cofniemy...mamy nauczkę na przyszłość żeby bardziej na te nasze żywczyki uważać...
Maja miesiąc temu wylała na siebie kawę. Wyszłam do toalety a S ja zostawił i poszedł na chwilke do kuchni...całe szczeście że była chłodna...Bóg jeden raczy wiedzieć co by się stało, gdyby była gorąca...

starletka
kaśka27
Anulka

m też mamy dwuczęściowy... spodnie 86 do podwinięcia ale przynajmniej wystarczą na całą zimę ;)

mi też sie wydaje rozsądnym takie rozwiazanie...nogawki zawsze mozna podwinąć...

starletka
kaśka27
Anulka

no miałam to samo. A zwłaszcza że to były głonie jednoczęściowe to Alka myślałam że mnie tam zmasakruje. Dlatego wziełam dwóczęściowy wójcika, Alka nie chciała dać go sobie ściągnąć ::):

no ja mam taką cichą nadzieję że i n drugą też wystarczą :Nieśmiały:

STARLETKA Sił kochana, wiem że ci ciężko jesteś dzielna, dasz radę. Dominik na zdjęciach taki pogodny, zuch chłopak!
KAŚKA Śliczne foteczki:-)
ANN Dobry pomysł z dniem dobrych wiadomości, trzeba sie cieszyć drobnostkami, to pomaga przezwyciężyć trapiące nas dołki.
JUSTYNKA Zdolna kobitka z ciebie:-)
INKA Zazdroszczę łaskotania w brzuszku, uwielbiałam to:-)

Z dobrych wiadomości to to że młoda słodko śpi i wszyscy zdrowi.
Wiecie co?
Najbardziej mnie Olisia rozczula jak idziemy do Kościoła i robi "amen Bozinka"
Tak słodko składa rączki i robi Amen.:36_2_55:
Normalnie mam łzy w oczach

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

hmmm dzień pozytywnych wieści powiadacie...

ok to ja napiszę pozytywnie:
"nie"kaszle jak stary gruźlik!
"nie"zrobiły mi się 3 czyraki pod pachą i wcale mnie nie bolą!
"nie"chce mi się wcale spać i "nie"muszę zrobić spóźnionego obiadu mojemu mężowi!

a tak naprawdę pozytywnie,to:
Pati pięknie idzie nauka jedzenia łyżeczką
świetne kopytka mi wyszły
i mam wspaniałą rodzinę,którą kocham ponad wszystko

Starletko-nawet nie wiesz,jak bardzo się cieszę,że choć troszkę u Was jest na +:)powodzenia życzę na jutrzejszej zmianie opatrunku.obyście oboje byli dzielni!tulę
Madziu-super,że zaglądasz.trzymam kciuki za powodzenie w Twoich sprawach!!
nefretete-postawisz kiedyś mi tarota?ooo nie powiedziałaś mi o Swoich uzdolnieniach!!no no!!co do spotkania to jeszcze się wstrzymam,bo nie wiem czy nie zaliczę jutro lekarza!z dnia na dzień jest coraz gorzej!najgorszy ten pieruński kaszel.i nie weim jak się tego badziewia pozbyć!!
justyś-fajnie,że zajmujesz się takimi ciekawymi sprawami.ja osobiście boję się takich analiz(np tego,że coś kiedys znajdą niedobrego w rysunku ojej latorośli).ale super,że mamy w gronie tak wspaniałego eksperta:)
gda-ja bardzo chętnie bym się z Wami spotkała na herbatkę,ale widzisz kochana,byliśmy całą zwartą grupą.plan zwiedzania był napięty i nie miałam sumienia się tak wyrywać z moimi zachciankami.następnym razem się spotkamy!!obiecuję!

odnośnie kombinezonów-my nie mamy!mam dla małej 3 kurtki zimówki,a i do tego jakieś spodnie cieplejsze się skombinuje i będzie git!!

spodam kochane,bo M wrócił i lecę grzać żarcie

reszcie dziewuszek odp jutro!
buźka

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png