Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

Natka dzięki już piszę :

Sernik z rosą

Blacha 23 na 33 cm

Na ciasto:

3 żółtka
125g margaryny ( pół kostki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 g mąki ( 1,5 szkl. cukru)
55g cukru

masa serowa:
1kg sera białego ( ja dawałam z wiadereczka)
2 budynie śmietankowe z cukrem
4 żółtka
170 g cukru
3 łyzki oleju
750 ml mleka

Pianka:
7 białek
wiórki kokosowe

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Blache wyłozyc papierem do pieczenia

Przygotować spód: pół kostki margaryny utrzeć z 3 żółtkami, 1.5 szkl. mąki, 1/4 szkl. cukru i z łyżeczką proszku. Ciasto ma być miękkie. W razie potrzeby dodać więcej maki.

Gotowe ciasto wyłożyć równomiernie na dnie blachy.

Przygotowac masę serową:
w duzej misce zmiksować ser z budyniami w proszku następnie dodać 4 żółtka 3,4 szkl. cukru, olej i 750 ml mleka. Masa po wymieszaniu bedzie bardzo płynna i tak ma być :)
Na ciasto w blasze wylać masę serową. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach C.

po upływie ok. 25-30 minut pieczenia przygotować piane z 7 białek i 4 łykami cukru na sztywno.

Gdy ciasto ( po 40 min) bedzie gotowe wyjąć je i delikatnie pokryć pianą. całość posypać wiórkami kokosowymi. piec dodatkowo 15- 20 minut

Po upieczeniu ciasto od razu wyjąć z piekarnika, bo inaczej na wierzchu zrobi sie kożuch

Odstawić ciasto w blaszcze w chłodne miejsce i poczekać aż stężeje.

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Otka
Natka dzięki już piszę :

Sernik z rosą

Blacha 23 na 33 cm

Na ciasto:

3 żółtka
125g margaryny ( pół kostki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 g mąki ( 1,5 szkl. cukru)
55g cukru

masa serowa:
1kg sera białego ( ja dawałam z wiadereczka)
2 budynie śmietankowe z cukrem
4 żółtka
170 g cukru
3 łyzki oleju
750 ml mleka

Pianka:
7 białek
wiórki kokosowe

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

Blache wyłozyc papierem do pieczenia

Przygotować spód: pół kostki margaryny utrzeć z 3 żółtkami, 1.5 szkl. mąki, 1/4 szkl. cukru i z łyżeczką proszku. Ciasto ma być miękkie. W razie potrzeby dodać więcej maki.

Gotowe ciasto wyłożyć równomiernie na dnie blachy.

Przygotowac masę serową:
w duzej misce zmiksować ser z budyniami w proszku następnie dodać 4 żółtka 3,4 szkl. cukru, olej i 750 ml mleka. Masa po wymieszaniu bedzie bardzo płynna i tak ma być :)
Na ciasto w blasze wylać masę serową. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach C.

po upływie ok. 25-30 minut pieczenia przygotować piane z 7 białek i 4 łykami cukru na sztywno.

Gdy ciasto ( po 40 min) bedzie gotowe wyjąć je i delikatnie pokryć pianą. całość posypać wiórkami kokosowymi. piec dodatkowo 15- 20 minut

Po upieczeniu ciasto od razu wyjąć z piekarnika, bo inaczej na wierzchu zrobi sie kożuch

Odstawić ciasto w blaszcze w chłodne miejsce i poczekać aż stężeje.

Otka dzieki aż mi głupio dziś wielka sobota każdy ma tyle pracy a ty pisałaś mi przepis myślałam że już po świętach napiszesz
wszystkiego dobrego z okazji świąt :o_master:

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...