Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewuszki....

Ale dziś pospaliśmy z mężulkiem.... bo aż do 11:30 ;p
No ale spać poszlismy ok 3:00 bo filmy na kompie oglądaliśmy.

Dopiero co z zakupów wróciłam. Kupiłam sobie w aptece krem zapobiegający rozstępom + 2 próbki - ujędrniający krem do biustu i poporodowy balsam ujędrniający.

Był tez inny zestew tyle że z 4 kosmetykami ale nie pamiętam już jakiej firmy.
Wogóle facet w aptece chciała się przedemnie wcisnąć ale jak zobaczył że mam brzuszek to póścił mnie najpierw :)

Kupiłam odrazu dla Fifiego linomag, bo sudokrem już mam .

Mam nadzieje że dowiem się dziś czy dostane ciuszki od kolegi czy nie .... no i dziś planuje wkońcu siąść i zrobić liste co musimy kupić...

Dobra póki co uciekam robić obiad.... naszło mnie dziś na ryż z sosem słodko-kwaśnym z parówkami :D nie ma to jak szybkie prawie gotowe danko :D

Nusiuu uzananie za uzywanie kosmetykow. ja smaruje sie od swieta, bo albo mi sie nie chce albo zapominam. Ja juz po obiadku. Wczoraj z siostra rozmawialam na temat Sudokremu i tak, jak wychodzila ze szpitala to zapytala sie pielegniarki czy uzywac codziennie. Ona odpowiedziala: ze Sudokrem uzywamy tylko w odparzeniu pupy, bron boze na inne czesci. A potem powiedziala, prosze posmarowac sobie samej wargi sromowe i zobaczy pani jakie to uczucie.

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

newania

Ja staram się używam balsamu na rozstępy chociaż raz dziennie, ale i tak nie zawsze mi się chce. A powinno się przynajmniej 2x dziennie :( Na początku ciąży, jakoś lepiej było z tą regularnością ;)

no to tak jak u mnie... no i jakiś tydzień temu przeprosiłam się z balsamem.. zresztą smarowanie balsamem to nie moja działka tylko Adriana.... on mnie zawsze wieczorem kremował (ja rano często zapominałam)

tinka_20
Wczoraj z siostra rozmawialam na temat Sudokremu i tak, jak wychodzila ze szpitala to zapytala sie pielegniarki czy uzywac codziennie. Ona odpowiedziala: ze Sudokrem uzywamy tylko w odparzeniu pupy, bron boze na inne czesci. A potem powiedziala, prosze posmarowac sobie samej wargi sromowe i zobaczy pani jakie to uczucie.

no właśnie ostatnio was poczytałam troche dlatego kupiłam linomag

a no wzięłam ulotke z apteki a propo oliatum... nie wiem jakie kosmetyki kupować ale chyba na nie się zdecyduje...

oilatum drogie neistety ale ponoc dobre, ja planuje zakupic płyn do kapieli bo nie trzeba po tym smarowac tą okropną i tłusta oliwką, ja bym nie zniosła jakby mnie ktos tak nasmarował czyms tak okropnym i chyba krem do buziaka Oilatum, teraz poczytałam troszke na róznych forach i zdecydowana przewagę maja kosmetyki Nivea. wiec pozostałe niezbedniki kupie z tej firmy. Jak nie podejdą to sama zużyje bo lubie Nivea i bede eksperymentowac.
Kupujecie dziewczyny Fridę ?? Ja zamówiłam na allegro, 25 zł to nieduzy koszt a duzo osób również na forach chwali to, w ostatnim numerze "Mamo to ja" widziałam też polecają a co najwazniejsze 2 moje przyjaciółki świeżo upieczone mamusie wręcz zabroniły uzywac mi gruszki tylko Fridy.

Zrobiłam drugą ture prania, pierwszą wyprasowałam ( sama przyjemnosc ) ... ehh juz chce tego mojego Bobka ciumać :)))

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

co do Oilatum... to wiem że drogie ale to co... no i nie bede uzywac plynu do kapieli tylko emulsje. plyn do kapieli oilatum mozna stosowac od 6 miesiaca.

fridy ja nie kupuje tylko zwykla gruche... duzo dyskutowalismy z Adrianem na ten temat i zostajemy przy gruszkach...

co do koszulki to w weekend polaze po sklepach moze jakas znajde fajna :D

NuSiAaa
co do Oilatum... to wiem że drogie ale to co... no i nie bede uzywac plynu do kapieli tylko emulsje. plyn do kapieli oilatum mozna stosowac od 6 miesiaca.

fridy ja nie kupuje tylko zwykla gruche... duzo dyskutowalismy z Adrianem na ten temat i zostajemy przy gruszkach...

co do koszulki to w weekend polaze po sklepach moze jakas znajde fajna :D
yhh no tak ja miałam na mysli tą emulsje. Ja jednak kupiłam fridę, skoro taka dobra.... zwykła gruszke też mam także sprawdzę obie opcje.
co do koszul to mi zostaje tylko allegro albo gust mamy bo Michał nie ma czasu. niestety nie mogę sobie pozwolic juz na łazenie po sklepach... :( całe szczescie ze ciuszki zdazyłam pokupic przed całym tym incydentem, nie odebrałam sobie tym całej przyjemnosci, wózek tez juz widziałam na zywo i mimo iz nie mam zamiaru zmieniac decyzji to i tak juz nawet innych nie ogladam bo nie pojade zobaczyc a tak to zamówie na necie i juz.... ale ze mnie ofiara losu. tak bardzo sie sama nudze, nawet za wiele nie moge zrobic bo sie boje. tylko leze i czasem cos upchnę...

dziewczyny termin mam na 8 grudnia ale w ostatnim USG po wielkosci dzidzi wyszło na 22 listopada. na co mam zwracac wieksza uwagę? miesiaczek nie miałam regularnych wiec traktuje ten 8 grudnia z przymrózeniem oka, ale kiedys z usg wychodziło na 13 grudnia a teraz 22 listopada, taka rozbieznosc....??

na allegro po 3zł za paczke a tam jest chyba 10 sztuk. ja tez sie zastanawiałam ale wszelkie opinie mnie przekonały.
Ja tez licze na pomoc męża ale o wszelkich zakupach decyduję ja :) jedynie z wózkiem mi pomógł tzn nawet nie bo znalazłam na necie, pojechalismy obejrzec i oboje sie zakochalismy, teraz bedzie tylko problem z kolorem :))

niestety nie mam tej wyprawki nigdzie zapisanej, kupowałam na czuja i planuje spisac tylko brakujace rzeczy. Co do tej fridy to ludzie ktorzy jej uzywali mówią ze nie ma porównania, faktycznie to wciaganie jest troche niezbyt moze dlatego twój facet jej nie chce ale są tam filterki i zatyczki wiec sie raczej glutów nie najemy poza tym rurka jest długa wiec zobaczymy czy sie nie przedostały, a nawet jak to w koncu mój dzidzius i jakos mnie to nie obrzydza.
gruszka nie wyciagnie tyle za jednym dmuchnieciem i zanim ją sie oprózni dziecko (zazwyczaj płaczace przy tej niezbyt dla niego przyjemnej czynnosci) zdązy wciagnac reszte gilów spowrotem, i takie błedne koło, ale nie namawiam - kazdy niech uzywa czego chce.

Nusiuu nie wiedzialam, ze teraz jest wybor gruszek. Ja jeszcze pamietam z czasow dziecinstwa i dlatego tak napisalam.
Maczetko (juz mi glupio pisac, ze znow siostra), ale ja sie na niej wzoruje, bo nie mam tak to nikogo z poradami. Ona stosuje Fridy i jest bardzo zadowwolna, nosek super oczyszczony i nie zdarzylo jej sie, zeby glutki przeszly za daleko.A co do filtrow to jakos nie wymieniala - chyba ze 2 razy:)

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

No.... znalazłam spis a propo wyprawki co kiedys renka nam tu pisała :)
spisałam też to co mam... no i stwierdzam że sporo mi brakuje ;p

jedyne co mnie martwi to kupno butelek... chciała bym karmic piersią... jeśli nie bedzie problemów to szkoda kasy na butelki itd... no a jak nie kupie a będą potrzebne... masakra.. tyle rzeczy potrzeba na początku :D

tinkuś i bardzo dobrze ze nam przekazujesz wszystko, ja tez wzoruje sie na siostrze. im wiecej porad tym lepiej, przeciez nie musimy sie do nich dostosowywac ale dowiedziec sie czegos warto, w koncu po to tu jestesmy.
A siostra to bardzo dobrze ze robiła po swojemu, ja tez mam taki zamiar ale jak bedzie to sie okaze w praktyce. zawsze wojek lub ciocia "dobra rada" zechca sie wtracic i skrytykowac

Dziewczyny...nie uniknione że usłyszymy jeszcze nie raz dobre rady.... a niech sobie mówią...a to jak będziemy wycowywać nasze dzieciaczki to juz nasza sprawa... czasem można się dostosowac do "dobrych rad" no ale wiadomo...nie ma przymusu... to my bedziemy rodzicami i to my bedziemy wiedzieć co jest lepsze dla naszych pociech :D