Skocz do zawartości
Forum

Sola z cukinią i pomidorami


Renia

Rekomendowane odpowiedzi

Podzielę się z Wami przepisem, z którego dziś skorzystałam. To jest pyszne. Ja trochę zmodyfikowałam, bo niemiałam swieżej bazylii i pomidory wzięłam krojone z puszki.

Sola z cukinią i pomidorami

Produkty:
- 2 dorodne filety z soli
- 2 małe cukinie pokrojone w talarki
- 2 pomidory bez skórki i gniazd nasiennych pokrojone w kostkę
- 1/2 cytryny
- garść liści bazylii
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
Wykonanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć filety soli, posypać pieprzem, solą, porwanymi liśćmi bazylii i skropić sokiem z cytryny. Cukinie obsmażyć szybko na oliwie, dodać pomidory, smażyć razem chwilę. Poruszyć kilka razy patelnią, aby warzywa nie przywarły. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać resztę masła, rozpuścić, zamieszać. Ryby przykryć cukinią z pomidorami, lekko posolić i posypać pieprzem, na wierzch wyłożyć tartą bułkę. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Podawać gorące.

Renia z Marysi

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...