Skocz do zawartości
Forum

pazdziernik 2010

amerie9

Rekomendowane odpowiedzi

Moja je wieczorami kaszkę ale mało bo robię jej na 60ml wody i tak nie zawsze zjada do końca a w południe zupki z pół słoiczka,moich gotowanych nie chce jeść (chyba niedobre gotuę;)).Dla niej cycek narazie najlepszy.Deserków żadnych nie chce jeść nawet te z dodatkiem jogurta,próbowałam dawać jej normalnego banana,serki danonki i za chiny ludowe niechciała.

jeśli o niekapki chodzi to mój pije z Nuby od 6 miesiąca, ale dałam mu trochę wcześniej, od razu załapał, ma miękki ustnik, dobrze się trzyma, jestem zadowolona z niego ;)

a jeśli o jedzenie to ja robię własne zupki i deserki i dla mojego to wsio ryba czy słoik czy własnej roboty i tak nie zje, chociaż wczoraj wfasolił zupkę, ale dzisiaj już nie ;/

Iwa a moze córa nie lubi słodkiego, mój mąż zwrócił uwagę mi, ze nasz nie je nigdy tego co słodkie, a kwaśne jak najbardziej, dlatego wcina jogurty dla niemowląt, one jak dla mnie są ohydne, przez to, ze niesłodkie

http://lb1f.lilypie.com/rrHsp2.png

maluta ona właśnie nie je tych deserów bo są kwaśne sprawdzałam każdy słoik i wnich jest np deser banan a w spisie pisze że tam witamina c,jabłko lub kwas jabłkowy.Danonki nie wiem czemu nie chciała przecież kwaśne nie są a prubowałam jej podać waniljowy,jagodowy,bananowy zaden jej nie podpasował.Narazie się tym nie przejmuję ważne że choć trochę je zupy i kaszki a reszte wydaje mi się przyjdzie z czasem.Mój syn Mati w ogóle nic nie chciał do roku jeść oprócz mleka i serków danonków, zupe zjadł tylko ze słoika ale tylko te z 5 m-ca jarzynowe bo całkowita papka i musiałam do zupy wody dolewać i słodzić i tak wypijał z butelki.

można jakoś zaznaczyć ten temat jako obserwowany ?? nie zauważyłam, ze ktoś się w nim odzywał ;/ jakaś ślepa jestem

jadzik gratulacje dla córy, jest teraz mobilna, nie masz pewnie czasu dla siebie co, oczy w około głowy ;)

u nas zęby idą i na razie na tyle, normalnie widać białe krechy już z 3 tygodnie ale nie przepiły się ;/ do tego właśnie mamy skok rozwojowy, więc mam małego marudę

no i je słoiki, jak mu sama ugotuje to nie chce, a słoiczkowe tak, ale skapnęłam ię i robie małpiatkę kochaną w trąbę, przesypuje własne zupki do słoika, i w takiej postaci je, oby etykietkę bobovity widział ;)

http://lb1f.lilypie.com/rrHsp2.png

Maluta- Oliwka tylk się podnosi na ręce i kolana, ale jeszcze nie śmiga, tylko kołysze się do przodu i do tyłu, ja to nazwałam "balansowaniem" :Oczko: Możesz subskrybować wątek. W górnym pasku, nad pierwszym postem naciskasz: "narzędzia wątku", a tam subskrybcję. Później ten wątek znajdziesz, na górze w ustawieniach, w "subskrybckje" wątków. Ja tek robię, to bardzo pomocna opcja ::): Jeżeli o zęba chodzi, to u nas przebiła się tylko mała kropka i na tym koniec, a Oliwka przed snem bardzo marudna jest i ma biegunkę ::(:

No fajnie mieszkać tak z dala od zgiełku,harmidru cisza i spokój.
Moja córka ma na imię Hanna ur 27.10.10 3110/50cm a mieszkamy w piątkę ja,mąż,dwóch synów i córa w małej miejscowości w bloku na 4 piętrze :)

Iwa- Twoja Hania taka malusia się urodziła, a teraz taki klopsik i to na samej piersi ::): Je już więcej stałych pokarmów? Bo Oliwka jak je zębole już wyszły i dziąsła tak nie bolą, to zjada o 11 miseczkę kaszki i nie popija cycem (jakbym jej dała, to by popiła, ale nie daję:Oczko:), zypkę ostatnio też zjada, ale cyc po niej musi być.

Je o 10 kaszkę z 120ml i o 14 zupę też z 120ml ale ona je co 2 godz i w tych dwóch godz zawsze coś po memla jakiś chlebek,kubeczek do loda ale zaczęła mi pić inne picie tzn herbatki i soczki próbuje bo do nie dawna tylko cycuś.