Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

czesc dziewczyny! żadko tu zaglądam al wiem że zawsze można na was liczyć! chciałabym zapytac czy mozecie mi doradzic? chcialabym podac mijemu malcowi pierwsza kaszke ale nie wiem od czego zaczac i kiepsko sobie radze z tymi szwedzkimi nazwami a nie mam nic z polski, synek wlasnie skonczyl 5 miesiecy pomozcie prosze!

hejka !

witaj Lulka - napisz jak ze szczepieniem , udalo Ci sie zaszczepic na rota ?
co do kaszek , to mozesz mu podac te , ktore sa wiekowo dla niego ... jejku juz nie pamietam , ktrora podawalam pierwsza hmm .... mozesz tez kupic w polskim sklepie bo sa wszystkie rodzaje :36_1_1: na pewno dziewczyny Ci napisza , te ktore maja mlodsze dzieci od mojego Davidka , bo nie chce Cie w blad wprowadzic a juz nie pamietam nazw :36_1_1: a karmisz piersia ?

Piekna pogoda , wrocilismy ze spacerku i zaraz biore sie za obiad ... a pozniej kawkowenie ze znajomymi :)

milego dnia :36_1_22:

Witam serdecznie!no dzis pogoda wyglada duzo lepiej oby bylo tylko cieplej,a ja ucielam sobie mala drzemke z corcia i tak spalysmy ponad 3 godziny.Migotka z Oilvki to maly lobuziak sie szykuje,jak juz uciekam mamie hehe,ale fajnie ze juz takie postepy zrobila,a kiedy moja zacznie chociaz raczkowac,albo turlac jak mala Fasolka?\

a wlasnie propo rotawirusom to jak bede mala chciala zaszczepic to sama mam powiedziec czy oni juz szczepia w "zestawie",bo my nastepne szczepienie jak mala bedzie miala 5mcy..no ja troche pospalam wiec musze sie brac za obiad..

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

no cześć, co do rotawirusa to sobie poradzilismy i bylismy w centrum w jednej z tych centrali szczepien VASA i tam zglosilismy ze chcemy szczepic na rota i nam strasznie odradzano ze to niby nie afryka i nie jest to potrzebne ale my chcielismy wiec dostalismy recepte i szczepienie milalo byc nastpnego dnia, ale nasz Julianek dostal wysypki a ze utrzymywala sie 2 tygodnie tak nie bylo szczepienia i musialam odwolac recepte

Gość patrycja`81

ja kaszke kupuje(co prawda moje dziecie starsze wiec z inna cyferka na opakowaniu)
z nestle i semper
nie musizsz umiec czytac po szwedzkeimu-na opakowaniu jest "zdjecie" co jest w kaszce-kaszke rozrabia sie z woda :)

a kaszki pychota-te co ma Emilka wszystkie probowalam

a jescze sie pochwale zaczelam juz nauczanie angielskiego :D

dobrych snow:usmiech:

Witam sie i ja! rzeczywiscie sliczna pogoda i oby sie nie popsula za szybko!pewnie wszystkie na spacerku.ja w przyszlym tyg jaden na Vallingby do tego Svea zaszczepic mala na te rotawirusy,dziekuje Luciaza podpowiedz bo kompletnie nie mialam pojecia gdzie mam sie udac! jak dobrze kojarze jest to tam gdzie te duze centrum?

A my niedlugo bedziemy miec pierwszysz roczniakow na forum Davidka i Wiktorka,suuuper!

Rowniez zycze milego weekendu wszystkim forumowym rodzinkom!

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

kati
sylwusia

A my niedlugo bedziemy miec pierwszysz roczniakow na forum Davidka i Wiktorka,suuuper!

Rowniez zycze milego weekendu wszystkim forumowym rodzinkom!

i my tez w tym samym czasie

dzieki dziewczyny za zyczenia drogowe odezwe sie w poniedzialek jak wroce

milego wekendu

dokladnie
16 maj- David
17maj-Wiktor
18maj- Nikolka
dzien po dniu:))))))))))))

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

Witam!Widze,ze dziś nikt nie pisał:(...zapewne z powodu pogody,bo jest super....a ja siedze w domku Dominica chycilo mocne przeziebieni,katar ma straaaaszny od wczoraj i kaszle:(biedaczek tak mi go zal bo tak sie meczy z tym katarkiem...leci mu z noska juz go boli jak podcieram chusteczka...a nic nie moge na to poradzic,dziewczyny sa jakies leki tutaj na katarek bez recepty?:36_1_4::36_2_58:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35609.png

Gość kingolandia

Migotka27
Hej kobitki wpadłam wam tylko powiedziec ze jestem w ciazy w:36_1_21:łasnie zrobiłam test.

Obiecuje ze was poczytam ale naprawde nie mam czasu i bardzo was przepraszam za brak wiadomosci ale poprawiae sie obiecuje ale narazie musze zawiadomic meza o wspaniałej nowinie pa pa buziaczki dal wszystkich

Super . Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!:dzidzia_mis::flower2::flower2::flower2:

Gość kingolandia

Witam.
Gratuluję nowych ząbków i umiejętności małym odkrywcom.

Spodziewałam sie że bedzie więcej do nadrobienia....

Pobyt udany chociaż jestem ciągle zabiegana.

Jutro dzień odpoczynku ,...

U nas też duże postępy.
Raczkujemy , stoimy, a nawet stawiamy pierwsze kroczki.Do tego zrobiła się starasznie energiczna i ruchliwa.Wszędzie jej pełno.Wszystko musi dotknąć otwożyć itd....
Kinga za to w swoim żywiole z ciociami i wujkami.

Wracam w środę....

Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich

Witam!

ewcia08 zdrówka dla syneczka. Oby to przeziąbienie juz minęlo.

Kingolandia udanego pobytu w polsce
Migotka trzymaj sie dzielnie i śpij ile sie da
A ja weszłam na forum tylko sie pozegnac bo dzis wybywany na 2 tygodnie do polski. Niestety nie wiem czy bede miala mozliwosc korzystania z neta, bo komp rodzicom sie zepsul i nie bede miala skad pisac.

No a o urodzinkach maluszkow napewno nie zapomne bo moj maluszek od 16 do 18 maja bedzie mial gosci bo 16 mamy chrzciny

Miłego dnia wszystkim mamom i dzieciaczkom

Gość patrycja`81

witam sie w piekna niedziele:usmiech:

Kingolandia :brawo: dla Kamili,i milego dzisiejszego wypoczynku,bo w poniedzialek znow bedziecie pewno zabiegani:oczko:
Julia milego pobytu w Pl i udanych chrzin:usmiech:

Ewcia zdrowka dla Dominika::):

a jak tam pozostale Dzieciaczki?

sympatycznej niedzieli :usmiech: