Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja`81

julia
dzis stwierdziliśmy ze chyba czas pomyslec o drugim dziecku, zeby Oskarek miał sie z kim bawic:ball:

dla mnie lepiej to nie musze teraz na sile próbowac wracac do dawnej wagi, bo przeciez i tak przybiore. Tylko ze teraz napewno nie przybiore 30kg

No to dobrej i owocnej pracy :wink:
a co do wagi,na zdjeciach nie widac tych Twoich 30
a i mam takie same podejscie,juz nie patrze na te zbedne kg,ani na zwalek po-emilkowego plata brzusznego :D dla nastepnego bachorka bedzie jak sie patrzy :oczko:

u nas to bedzie nie tak szybko,jakbysmy chcieli-no ale coz,jeszcze moj organizm na to nie gotowy
a dzis wyczytalam,ze zdrowy chlop i zdrowa baba,jakby sie nie zabezpieczali wogole,to odliczajac czas trwania ciazy i ten czas kiedy jeszcze babka po porodzie nie odzyskala owolucyjnych cykli to sa wstanie splodzic okolo 15 dzieci-takiej gromady,to bym za cholere nie chciala -to wszystko urodz,wykarm cycem:lol:

::):

Gość patrycja`81

tak sobie zcytam cikawe artykuly na necie,i chce sie podzielic z tym co przeczytalam:

"Niemowlęta potrzebują wiele miłości i bliskiego kontaktu z mamą i tatą. Jeśli ono budzi się w nocy, bierzcie je do siebie do łóżka, aby mogło ssać, gdy będziecie spali. Niektórzy specjaliści zachęcają rodziców, aby ze względu na emocjonalne potrzeby dziecka sypiali ze swym maleństwem."

hihi i od razu mi lepiej,i nie mam wyrzutow ze Emilka z nami spi:smile_jump:

Julia ladne zdjatka,ale sie cudnie smieje Oskar

Patrycja ja sie z Toba zgadzam w 100 % tylko moj M juz chyba za bardzo nie moze wytrzymac bo wcale sie nie wysypia wczoraj nawet powedrowal do drugiego pokoju.....a my spalysmy jak hrabianki...
A zeby bylo smieszniej to z tym cycem u nas jest tak ze ja nie jestem w stanie stwierdzic czy Fasolka w nocy je czy wlasnie tylko i wylacznie ssie sobie cyca z potrzeby bliskosci...

http://s2.pierwszezabki.pl/007/007111950.png?576http://img34.glitterfy.com/70/glitterfy-flpbk11172952870134.gif

Gość patrycja`81

my tez bedzimy jutro szalec na basenie:smile_jump:

noi ja tez zauwazylam,ze ten nocny cyc ostatnio zadziej sluzy do jedzenia-alre jak to sprawdzic,jak sie spi :wink:
u mnie ostatnio bylo tak,ze ja spalam posrodku lozka,i jak sie obudzilam w jakiej ja ciasnocie spie(tyle miejsce,ze tylko bokiem mozna bylo lezec) bo wielce szanowny malzonek i wielce szanowna corka rozwaleni na lozku-ale jest fajnie :usmiech:

i ja zmykam
Dobranoc Motylku :Kiss of love:

motylek1204
Patrycja ja sie z Toba zgadzam w 100 % tylko moj M juz chyba za bardzo nie moze wytrzymac bo wcale sie nie wysypia wczoraj nawet powedrowal do drugiego pokoju.....a my spalysmy jak hrabianki...
A zeby bylo smieszniej to z tym cycem u nas jest tak ze ja nie jestem w stanie stwierdzic czy Fasolka w nocy je czy wlasnie tylko i wylacznie ssie sobie cyca z potrzeby bliskosci...

Motylek
u nas dokładnie to samo. Mój m tez czesto w nocy :36_1_22:wędruje do drugiego pokoju bo stwierdził ze dla niego juz nie ma miejsca w tym łóżku: ja zajmuje metr, mały zajmyje metr jak rozłozy rączki, no i on juz nie ma gdzie spac
No ale co zrobic skoro dziecko potrzebuje czułości i bliskości :36_27_3:?

kati
witam sie wieczorkiem
ja dopiero teraz bo bylam dzis sprzatac chate i mam obrzydzenie do mycia okien bo dzis machnelam 30 oprocz tego inne takie tam jak to przy nowowybudowanym domu i 1000 wpadl do kieszeni
ja jestem jak najbardziej za spotkankiem
kolorowych snow

powiedzcie mi jak załapac sie na taka fuche? chętnie bym poszła raz na jakis czas ale nie wiem co, gdzie i jak

witam niedzielnie

Patrycja Emilka to mała spryciula, juz po szafkach grzebie hehe moze podac sobie rączkę z Wiktorkiem ......:smile_jump:

Julia Oskarek śliczny, wesoły i usmiechniety:angel1:]

Motylku milego pływania:basen:

jesli chodzi o spanie w lozku z rodzicami...to u nas wlasnie tak jest okolo 02.00 lub 03.00 Wiktorek jest juz z nami w lozku
chociaz dzisiaj przezylam szok moje dziecko spało samo w lozeczku do godziny 06.30:taniec1:

MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICH MAMUS I ICH DZICIACZKOW:zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

http://b2.lilypie.com/BJXNp2/.png

Julia jezeli chodzi o taki "flyt"lub "stor"to j amialam dobrze ponierwax pracowalam u szwedow i jak oni potrzebowali to nie zatrudniali nikogo innego tylko brali mne.dodatkowy plus dla nich byl taki ze oszczedzali dzieki temu kupe kasy bo atka firma bierze naprawde kupe a polowe rzeczy nie robi np mycia okien.Mnie placili podwojna stawke godzinowa i mieli dobrze.Poza tym to dziala tez na zasadzie polecenia znajomy znajomego itp.....

http://s2.pierwszezabki.pl/007/007111950.png?576http://img34.glitterfy.com/70/glitterfy-flpbk11172952870134.gif

Gość patrycja`81

ja tu w temacie okien-bo to moj taki maly wielki problem
tez mam jakies tam doswiadczenie z myciem("zawodowo" i w domku wlasnym )
ale z tymi co mam to szlag mnie trafia,sa jakies takie juz stare,i cokolweik bym nie zrobila to jak slonce zaswieci to masakra
nigdy wczesniej,tak czesto okien w srodku nie mylam(bo na zewnatrzto rozumiem -od deszczu np sie zabrudzi)
noi pytanie:czego uzywacie do mycia okien?

Gość patrycja`81

Milcia

jesli chodzi o spanie w lozku z rodzicami...to u nas wlasnie tak jest okolo 02.00 lub 03.00 Wiktorek jest juz z nami w lozku
chociaz dzisiaj przezylam szok moje dziecko spało samo w lozeczku do godziny 06.30:taniec1:

to super:usmiech:
oby tak czesciej :smile_jump:(no chyba,ze nie chcesz:wink:)

dzien dobry

julia
kati
witam sie wieczorkiem
ja dopiero teraz bo bylam dzis sprzatac chate i mam obrzydzenie do mycia okien bo dzis machnelam 30 oprocz tego inne takie tam jak to przy nowowybudowanym domu i 1000 wpadl do kieszeni
ja jestem jak najbardziej za spotkankiem
kolorowych snow

powiedzcie mi jak załapac sie na taka fuche? chętnie bym poszła raz na jakis czas ale nie wiem co, gdzie i jak

powiem ci ze sama nie wiem bo ci sami zglosili sie do mnie z polecenia innych ja nie szukalam moze Motylek wiecej wie
duza buzka dla Emilki spuzniona ale szczera

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywdf9hbrwt1ijr.png