Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

Ewcia,Julia macie sliczniutki bobaski, ja juz tez chce swoja zobaczyc i przytulic itd.
Dzisiaj mikolajki wiec dziewczyny pewnie pelne buty macie,a dzieciaczki grzeczniutki jak nigdy!! Ja juz ledwo chodze,nogi mnie bola strasznie w kolanach,a malutka jak zawsze cala noc i dzien tylko sie kreci i wierci.Kurde przez cala ciaze przytylam 10kg i czuje sie jak hipopotam,mam nadzieje ze waga szybko spadnie i ze przed sylwestrem bede miala kruszynke przy sobie...Milego dnia zycze...

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

mam nadzieje ze masz racje!!A mi juz tak niewiele zostalo do tego porodu,kurcze im blizej tym wiekszy stres,ja to taka panikara straszna jestem,a moj prog bolu jest bardzo niski,a jak zobacze krew to mdleje,przy pobieraniu krwi polozna mowila ze jeszcze nie widziala zeby ktos tak panikowal,a mnie poprostu te uklucie w palec strasznie bolalo...wiem ze przy porodzie jest duzo bolu ale boje sie ze nie dam rady i zemdleje w trakcie...

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

sylwusia ja wychodzac ze szpitala wazylam 11kg mniej a wychodzilam zaraz na drugi dzien. Tylko ze maly tez byl duzy. A jesli chodzi o strach przed porodem to chyba normalne. Ja sie panicznie boje bólu i jak tylko weszlam na sale to juz krzyczalam ze chce znieczulenie (ktorego nie dostalam bo podobno juz bylo za pozno i nie bylo sensu podawac) ale i tak przez 2 kolejne godziny im non stop gadalam ze musze cokolwiek dostac bo mdleje z bolu to mi podobno morfine podali - tak przynajmniej mowili.
A z tymi omdleniami moimi to akurat prawda. Taka moja reakcja na silny ból. Zawsze rodzice mi powtarzali ze ja nigdy nie dam rady dziecka urodzic a tu niespodzianka :-))
Nie jest tak ciężko i strasznie jak to sie wydaje. A chęć zobaczenia i przytulenia w koncu swojego maleństwa robi swoje, więc napewno nie zemdlejesz.