Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

O tej pannie co ma w domu trujące kwiatki nawet czytać mi się nie chciało, bo nerwy ponoszą strasznie i najchętniej to babie w mordę bym dała, że taka pusta i jeszcze ludzie podk... na forum!

isa32

Czy Wasze dzieci chrapią?
No i chodzi... krzywo... tzn. tak jakby trochę bokiem :Smutny: zauważyłyście coś takiego u swoich pociech?

Mikołaj chrapie, ale jak już śpi głębokim snem
Mój jeszcze nie chodzi :ehhhhhh:

asia78
Ja myje wszystko, czasem nie wychodzi to na dobre,ale jestem len i nie chce mi sie zmywac w rekach. Laduje drewno i noze i plastik.

też ładuję wszystko, za wyjątkiem butelek Mikołajowych i smoczków

asia78
Ja mam zanussi.

ja tutaj w NO Siemensa a w PL Wirpoola[czy jak to to się pisze hehe] /+lodówkę, która włączając się buczy jak krowa na pastwisku-DOSŁOWNIE, robi MUUUUUU + piekarnik, który zepsuł się 2 czy 3 miechy po upływie gwarancji, nie wspomnę, że naprawa kosztowała koło 650 zł,kuźwa nową bym kupiła!!!! +mikrofalę i tylko z niej jestem zadowolona jeśli chodzi o Wirpoola/ Ogólnie nie polecam!
Jakbym miała zmieniać, to nie wiem na co.

Dziubala
Zapomniałam, że dziś wody nie ma od 9-14, ale numer :Kiepsko:. Dobrze, że w domu mamy zapas mineralnej, ale jakoś dziwnie, że nie można umyć rąk pod kranem.
Jak Adasiowi polewałam ręcę wodą mineralną to powiedział, że wody szkoda, bo jest do picia a nie do rączek i on może mieć takie brudne rączki :Śmiech:

Dobre, jaki Adaś oszczędny! :ok:

kwiaciarka
bulke najlepiej przekroj na pol ( w ostatecznosci moze byc kromka chleba) polowki namocz w mleku, smaz na malym ogniu na masle z olejem, usmazone polowki bulki posyp cukrem - mniam, mniam :)

pierwszy raz o czymś takim słyszę

asia78
Stefan spal od 12 do 2. Moze go poloze ok 18 na nocke jak bedzie spiacy

Mój też tak dzisiaj spał/za sprawą pobytu w szpitalu/, gdzie zazwyczaj są 2 drzemki w
ciągu dnia i też myślałam, że zaśnie o 18.00 i do teraz się z nim męczyłam , niby śpiący a cały czas wstawał w łóżeczku, dopiero teraz zaypia! :uff:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Na dzisja byłam umówiona na zaległą wizytę na roczek. Pojechaliśmy razem z T.
Najpierw pani zważyła 12.700, zmierzyła 86:alajjj:
I czekamy na lekarza, ostatnio była kobitka, dzisiaj starszy facet.
Zbadał Mikołaja bardzo dokładnie i mówi, że Jego oddech mu się nie podoba, że dziecko oddycha "nie normalnie", przypuszcza, że ma astmę!
Faktycznie, od długiego czasu Mikołaj szybko i ciężko oddycha, ale tak ma odkąd pamiętam, przy ostatnim badaniu lekarka nic nie wysłuchała i niby było ok.
Ten twierdzi, ze oddech nie jest normalny! Zrobił wywiad a kilkakrotnie pytał, czy Mikołaj nie kaszle-no wcale nie kaszle!
Pobrali krew z paluszka-wyniki były w 5 minut-dobre w normie.
Pyta, czy mamy samochód, bo on już dzwoni do polikliniki dziecięcej i umawia nas za pół godziny. Jak nie mamy auta, to zamawia taxi na koszt przychodni.
Przeraziłam się bardzo, bo wszystko na tiptop.
Pojechaliśmy-swoim autem ;)
Jak mi dopadli do Mikołaja, to dzieciaka wybadali po wsze czasy, najpierw pani doktor, potem młody pan doktor, był kłopot, bo żadne badania, pomiary nic nie wykazywały a Mikołaj nadal nie oddycha "normalnie".
Wkoncu młody doktor poszedł po ordynatora, ten po raz 4 zbadał Mikołaja i stwierdził jedoznacznie, że serducho zdrowe, płucka zdrowe, coś w stylu ekg-ok, podłączali mu coś jeszcze do duzego paluszka u nóżki ale nie zrozumiałam na co to badanie było.
To badanie też było ok. Przy okazji sprawdzili uszy, oczy, gardełko, jajeczka, no wszystko ok. Astmę wykluczyli, stwierdzili, że taka "uroda w Mikołaja oddychaniu".
Przeraziłam się na początku ale ze szpitala wychodziliśmy już z uśmiechniętymi minami, tylko Mikołajek był umęczony.
Ale podejscie tych lekarzy do dzieci było wzorowe. Kazdy pokazywał najpierw Mikołajowi sprzety, tak jakby gadał z dorosłym ludkiem,potem Mikołaj dotykał, pobawił się a dopiero potem było badanie, ani razu nie zapłakał. Każdy był cierpliwy, miły, bardzo pozytywne wspomnienia-oby były pierwsze i ostatnie!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Helllooo
:36_3_16:

Wstalam o 6.00 a oliwia jeszcze spi a tu godzina 7.30.
Pobila wszystkie rekordy ten dzien jest naaaajdluzszy w spaniu:)tzn noc:lol:

Moze z powodu wczorajszych wieczornych atrakcji, to na motorze siedziala, kotka i piesk awidziala bawila sie z nimi, latala biegala, szalala no i teraz mam spiocha:)

Ja juz po sniadaniu!
Platki musli z mlekiem.
Herbata --->pycha jak nigdy.
POgoda do duszy!!!zimno pada, ale i tak bede musiala wyjsc brak mleka i trza sie zaopatrzyc.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

RenataOslo
Na dzisja byłam umówiona na zaległą wizytę na roczek. Pojechaliśmy razem z T.
Najpierw pani zważyła 12.700, zmierzyła 86:alajjj:
I czekamy na lekarza, ostatnio była kobitka, dzisiaj starszy facet.
Zbadał Mikołaja bardzo dokładnie i mówi, że Jego oddech mu się nie podoba, że dziecko oddycha "nie normalnie", przypuszcza, że ma astmę!
Faktycznie, od długiego czasu Mikołaj szybko i ciężko oddycha, ale tak ma odkąd pamiętam, przy ostatnim badaniu lekarka nic nie wysłuchała i niby było ok.
Ten twierdzi, ze oddech nie jest normalny! Zrobił wywiad a kilkakrotnie pytał, czy Mikołaj nie kaszle-no wcale nie kaszle!
Pobrali krew z paluszka-wyniki były w 5 minut-dobre w normie.
Pyta, czy mamy samochód, bo on już dzwoni do polikliniki dziecięcej i umawia nas za pół godziny. Jak nie mamy auta, to zamawia taxi na koszt przychodni.
Przeraziłam się bardzo, bo wszystko na tiptop.
Pojechaliśmy-swoim autem ;)
Jak mi dopadli do Mikołaja, to dzieciaka wybadali po wsze czasy, najpierw pani doktor, potem młody pan doktor, był kłopot, bo żadne badania, pomiary nic nie wykazywały a Mikołaj nadal nie oddycha "normalnie".
Wkoncu młody doktor poszedł po ordynatora, ten po raz 4 zbadał Mikołaja i stwierdził jedoznacznie, że serducho zdrowe, płucka zdrowe, coś w stylu ekg-ok, podłączali mu coś jeszcze do duzego paluszka u nóżki ale nie zrozumiałam na co to badanie było.
To badanie też było ok. Przy okazji sprawdzili uszy, oczy, gardełko, jajeczka, no wszystko ok. Astmę wykluczyli, stwierdzili, że taka "uroda w Mikołaja oddychaniu".
Przeraziłam się na początku ale ze szpitala wychodziliśmy już z uśmiechniętymi minami, tylko Mikołajek był umęczony.
Ale podejscie tych lekarzy do dzieci było wzorowe. Kazdy pokazywał najpierw Mikołajowi sprzety, tak jakby gadał z dorosłym ludkiem,potem Mikołaj dotykał, pobawił się a dopiero potem było badanie, ani razu nie zapłakał. Każdy był cierpliwy, miły, bardzo pozytywne wspomnienia-oby były pierwsze i ostatnie!

Renata- dobrze ze Mikolaj zdrowy!!!Super tam go zbadali i wogole ten lekarz taki zorientowany na wsyztsko ,s zybko działa, nie no nieto co nasza slozba zdrowia beznadziejna pod tym względem pewnie u nas trzeb aby bylo sie umowic na wizyte i czekac pol roku na jakiekolwiek badania.
Brawo dla MIkołaja ze wytrzymał to wszytsko!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

heloł tak wogole.
Renata najedliscie sie strachu faktycznie, ale na przyszlosc wiecie, ze taka uroda Mikolaja. Napewno macie tez wyniki na pismie tych wszystkich badan, wiec zapewno wiecej sie taka sytuacja nie powtorzy :)
A Mikolaj dzielny , ze nie plakal :)

ELa wczoraj jak zwykle o 19 juz spala. Kuba z P. grali w warcaby a ja szykowalam ciuszki noworodkowe dla kolezanki. Oj jak mi sie powspominalo jak zobaczylam 1sze spioszki Eli :)

Dzis wstalismy razem z P. czyli o 6.30, Ela juz byla wyspana :)
Teraz tancujemy :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

aida77
nie wyrabiam się z niczym, znaczy wyrabiam, ale nei mam czasu na fora itd...wpadłam tylko zyczyć dziubalce wszystkiego naj z okazji urodzin. Niech maluszki i mąż zawsze dają ci duuużo radości a praca satysfakcję , pieniądze i sprawiała przyjemność:36_3_16:

od nas tez zyczenia , zdrowia, szczescia, pomyslnosci, pociechy z dzieci i mezusia :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png