Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

babeczqa
Hello

Tak mi opuchlo oko ze niemoge otworzyc - jeczmień. Starsznie boli , niemoge dotknąć nawet:(:cry:

Babeczko Ty musisz koniecznie pojsc do okulisty, raz Ci da masc i bedziesz wiedziala czym to dziadostwo zwalczac na nastepny raz:yes:

Dziubala

Asia – a widzisz, mogłaś napisać jakie cudeńko kupić na zimno, poza plasterkami :Oczko:

Jakos mi to wylecialo z glowy, przepraszam:oops:

Alutka7912
isa32
A nocka znów w kratkę :Męki:
Czy Wasze dzieci chrapią? Moja Ala od jakiegoś czasu tak :Smutny: ale w nocy, nie od razu jak zasypia, tylko później. Tak sobie myślę, może mamy za sucho w mieszkaniu... wstałam w nocy, dałam jej pić, przestała, ale przez to, że ją ruszyłam to spała później tak niespokojnie... byłam z nią u laryngologa jak miała kilka tygodni. Wtedy lekarka powiedziała, że to się unormuje po 6 mż. Było ok do tej pory, teraz tak zaczęła...
No i chodzi... krzywo... tzn. tak jakby trochę bokiem :Smutny: na razie chyba poczekam, bo to jej chodzenie póki co takie nieporadne. Mam nadzieję, że się to unormuje, jak nie to ortopeda. Pocieszam się, że dzieci szybko wychodzą z różnych nieprawidłowości przy odpowiedniej rehabilitacji, ale martwi mnie to... zauważyłyście coś takiego u swoich pociech?

Jula nie chrapie ale zgrzyta zebami :Szok: Co do chodzenia, to Julka póki co nie chodzi jeszcze sama więc trudno mi cokolwiek powiedzieć.

Polusia zgrzyta zebami w nocy a Stefan zgrzytal w dzien,ale juz mu przeszlo. Zgrzytal jak mial 2.5 zeba:sofunny: Podobno zgrzytanie swiadczy o robakach,ale pytalam mame i mnie wysmiala

babeczqa
o jejq :eyes: ja nienawidze tego dzwieku zgrzytania zębami... Oliwia to robi od czasu do czasu...ja wtedy uciekam zeby nieslyszec...
chrapac chrapie ale niezawsze...albo za suche powietrze albo ze zmeczenia..

Albo kozy w nosie:sofunny:

babeczqa
Poszukaj moze Elka gdzies schowala:)
moje zazwyczaj leza w zabawkach albo w wozku...albo w katach...ona ma tendencje do chowania aja do szukania wiecznie smoczkow;p

U nas zawsze smoczki byly na lancuszkach, same nie lataly. Ewentualnie mogly byc w okolicach lozeczka

Alutka7912
Znlazałam przeis na pstraga :Śmiech:

Składniki:
- pstrąg
- czosnek
- masło
- koperek
- cytryna
- mąka
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?
Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posolić.

Napchać do środka koperku i przeciśniętego czosnku i odstawić do lodówki(nawet na 2 dni). Jeśli nie ma czasu wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Uformować z masła wałeczek i włożyć do ryby. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć pstrąga w mące i smażyć aż mąka będzie złota.

Jak podawać?
Od razu po zdjęciu z patelni bo szybko stygnie, w towarzystwie cytryny, grzanek lub ziemniaczków i np. tzatzików :)

Uwagi:
Jak pstrąg poleży w lodówce z tym wszystkim w brzuchu to jest o niebo lepszy. Warto kupić rybkę trochę wcześniej i poczekać.

Czas przygotowania:
Robi się szybciutko i jest pycha. Masełko w środku się topi i mięso nie jest suche (o ile się go za długo nie smaży).

Toć to przepis od Kajoszki hihihihihihi :Oczko:

Ano faktycznie :Szok: Ale Kajoszek troszku inaczej robi :Oczko:

Alutka7912
kajocha
Jutro rano ide do rybnego po świerze dorsze... Juz czuję jak mi język do tyłka ucieka... Zachciało mi się rybki :D Niby mam pange i solę w zamrażarce, ale taki dorsz... Palce lizać i ogień z d... !! :D

:sofunny::36_2_46:

:sofunny:

kwiaciarka
Alutka7912
kajocha
Jutro rano ide do rybnego po świerze dorsze... Juz czuję jak mi język do tyłka ucieka... Zachciało mi się rybki :D Niby mam pange i solę w zamrażarce, ale taki dorsz... Palce lizać i ogień z d... !! :D

:sofunny::36_2_46:

:11_6_203:
hahahahha

:D

kwiaciarka
weszlismy z kuba na strone naszej gminy i klubow roznych no i sobie mlody nawybieral zajec pozalekcyjnych ze ho ho ho :)
tenis stolowy, tenis ziemny, kajakarstwo, plywanie,koszykowka, bieganie, warcaby, pilka nozna ( no tu wyczynowo nie powinien) i jeszcze sobie wybral hokej ( na lyzwach nie umie jezdzic a on na hokej pojdzie, no i tez wyczynowo nie powinien).
No nie wiem jak on sie wyrobi hahahha ;)

Kubuś to bardzo ambitny chłopczyk :yes:

asia78
Polozylam Stefana do lozeczka ( bez zyrafy:yes:) ale jakos do spania mu daleko. Cieekawe czemu skoro wstal 7.05. A. wstal i zaraz maly TATA!!!!!!!!!!!!

Zmęczy sie i zaraz zaśnie :lol: Bedziesz mogła odpocząć :Oczko:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png