Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Heloł lasencje!!!!

dzisiaj nocka byla - koszmarna- tak jak oliwka wstala o 23.30 tak niemogla spad do 1.30...bujalam ja przytulalam..glaskalam i nic poplakiwala pojekiwala....moze to zabalek....i spala do 6.30 wstala w super humorze.

dzisiaj mnie raczej niebedzie do wieczorka pozniej wpadne...jade do rodzicow meble im pomagac wnosic bo K. ma jeszcze wolne i chce im jeszcze pomoc.

Teraz skacze po chlebek , bułeczki, i cos dobrego jeszcze....Oliwke wezme ze soba:)...

ahha i jeszcze wam powiem..wczoraj czekalam na herbatke na K. a on mnie olal wolal ogladac film o mrówkach:lol:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Joł joł :Oczko: Moja panienka wstała dzisiaj przed 6 i była z tego powodu bardzo zadowolona :Oczko: Miała szczeście, że ja tez wstawałam dzisiaj o tej porze hihihihihi :Oczko: Wyszły jej dolne dwójki i ida górne czwórki :Śmiech:

kwiaciarka
Alutka

Kajoszce chodziło o Giorgio Armani Code :Oczko: Lubie go ale w zime używam Calwina Cleina Escape :Oczko: Mam też tą Pumę która sie podobała Kajoszce :Oczko: A własnie Kajocha, zakupiłas sobie juz ten perfum czy nie??

clein jest super tak damski jak i meski :)
ja jeszcze lubie isabelle rossellini :)
i jeszcze taki jeden ale mi wylecial z glowy hahha :)
Ela sie wyganiala jak szatan normalnie, teraz Kuba ja zawolal na piosenki z "leniuchowa" siedzac, zagryzaja paluszki i ogladaja :)
A ja troche oddechu zlapie bo az mi zaschlo od tej bieganiny hahahha i chyba kawy sie napije, niedlugo przyjdzie P.
Kurcze teraz bym zrobila taras na rowni z ziemia, bo mamy wysoki i Elka wiecznie -zejsc, wejsc, zejsc, wejsc ... a tak by latala i juz. A tak sie boje ze zaryje glowa gdzies, spadnie....
Wiele zmian u mnie potrzeba,wiele hahah zalac salon, wyburzyc taras hahahah

Alutka i co? popracowalas troche z nudow? :)

My własnie taras na równi z ziemią robimy :Oczko: żeby żadnych stopni nie było :Oczko: A wczoraj popracowałam z nudów, a jak :Śmiech:

babeczqa
jak maluchy wstaja wam o 6.00 to od razu chlops i dajecie im mleko???czy czekacie np do 8.00??

Ja staram sie Julce dawać posiłki mniej więcej o tej samej godzinie, więc mimo tego że budzi się czasem wczesniej mleko i tak je ok. 8 :Oczko: Później drugie śniadanie ok. 11, obiad ok. 14, podwieczorek ok. 17 i kolację po 19 :Oczko:

kwiaciarka
Tak, jak wstaje dostaje od razu jesc :)

Ela spi, mam czas na ogladanie wypoczynkow :)

Asi dzis nie bylo.... czy Ona pisala,ze Jej nie bedzie? ( podobno jest zasada, ze jak ma nas nie byc, to piszemy, bo sie martwimy ;) ).

:Śmiech:

babeczqa
...jestem Oliwka spi.
Jakos takos zmeczona byla i poszla juz spac.

K. pojechal wybierac z moim bratem auto dla brata. Ciekawe jakie relacje przywiezie:lol:

Pytanie:
Czy wasi małzowie wiedza ze siedzicie na forum??"[/I]

Mój sie tym nie interesuje :Oczko: Ale cos tam kojarzy :Oczko:

kwiaciarka
babeczqa
...jestem Oliwka spi.
Jakos takos zmeczona byla i poszla juz spac.

K. pojechal wybierac z moim bratem auto dla brata. Ciekawe jakie relacje przywiezie:lol:

Pytanie:
Czy wasi małzowie wiedza ze siedzicie na forum??"

moj wie :)
mowi, ze jestesmy plotkary hahahh szczegolnie jak dostane sms-a albo ktoras zadzwoni hehehe

kwiaciarka
babeczqa
...tak siedze i az wstyd bo kupa naczyn mi sie nazbierala przy kompie...i takmysle ze jak rano wstane to sie niepozbieram z mycie ich...:lol:balaganiara dzisiaj ze mnie ze hej:lol:

masz czas dzis, to pozmywaj :)

A ze starych czasow jeszcze mi sie przypomnialo jak sie siedzialo, lista przebojow Niedwiedzkiego leciala i sie czychalo na piosenke "nowosc" i pyk - nagrywanie wcisniete :)
A tu ......... Niedzwiedzki w polowie piosenki zaczyna gadac!!! wrrrrrrr :)

Ja tez to pamietam :Oczko: A Sopot ogladałam w niedziele i bardzo mi sie podobało :Oczko: Śmiac mi sie chciało jak widziałam jak oni sie wszyscy z wiekiem postarzeli :Oczko:

kajocha
Laseczki no siła wyższa... Małzyk mnie wygania... Idem nynać :)

P.S Lalka spi w łóżeczku :)

dobranoc :)

:ok:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Witajcie Kobitki :Uśmiech:
Noc koszmarna :Histeria: najpierw histeria, że ma sama zasypiać w łóżeczku, jak doszła do etapu w płaczu, że zaczęła się cała trząść to już nie wytrzymałam i wzięłam na ręce. Oczywiście usypiała na moich kolanach przez kolejne pół godziny wzdychając rozpaczliwie co jakiś czas :Smutny: rozumiem, że dzieci mają same zasypiać, ale wczoraj doszłam do wniosku, że te metody nie są ludzkie i nie będę jej na siłę kłaść samej jeśli będzie chciała być ze mną. Niech D ją uczy, moje serce wczoraj pękło. Efekt taki, że od 22 do 6 budziła się co godzinę...
Dziewczyny napiszę po południu, szef właśnie wjechał. papa

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

isa32
Witajcie Kobitki :Uśmiech:
Noc koszmarna :Histeria: najpierw histeria, że ma sama zasypiać w łóżeczku, jak doszła do etapu w płaczu, że zaczęła się cała trząść to już nie wytrzymałam i wzięłam na ręce. Oczywiście usypiała na moich kolanach przez kolejne pół godziny wzdychając rozpaczliwie co jakiś czas :Smutny: rozumiem, że dzieci mają same zasypiać, ale wczoraj doszłam do wniosku, że te metody nie są ludzkie i nie będę jej na siłę kłaść samej jeśli będzie chciała być ze mną. Niech D ją uczy, moje serce wczoraj pękło. Efekt taki, że od 22 do 6 budziła się co godzinę...
Dziewczyny napiszę po południu, szef właśnie wjechał. papa

Julka tez czasem tak ma :Całus: Wtedy na siłę nie kładę jej ale biorę na ręce i siedzimy sobie chwilke na fotelu bujanym, a jak sie uspokoi to odkładam ja do łóżeczka i czekam aż zaśnie. Zauważyłam że jak zasypia z płaczem to później źle śpi w nocy.

Witam z rana:Uśmiech:

U nas noc super, zreszta jak wszystkie ostatnio:Uśmiech: Juz nie pamietam kiedy Francio obudzil sie w nocy i niech mi nie przypomina:Uśmiech:

Tylko wesze kolejne zeby, bo jakis placzliwy sie zrobil od kilku dni. I pcha jakby bardziej wszystko do buzki i apetyt ma mniejszy.

Dol moj sie poglebia, moze to jakas jesienna deprecha mnie dopadla...
I niech juz wroci nasza pediatra z urlopu, bo pilnie mi jest potrzebna.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema

U nas noc super, zreszta jak wszystkie ostatnio:Uśmiech: Juz nie pamietam kiedy Francio obudzil sie w nocy i niech mi nie przypomina:Uśmiech:

Tylko wesze kolejne zeby, bo jakis placzliwy sie zrobil od kilku dni. I pcha jakby bardziej wszystko do buzki i apetyt ma mniejszy.

Ciesze się, że Franio tak pięknie śpi w nocy:Oczko: Na dół polecam troche słonka (sztucznego nawet) - mi 15 minut na solarium ładuje akumulatory :Oczko: A jesli chodzi o pediatrę, to może w przychodni do której chodzisz jest jakis inny który was przyjmie? No chyba że chodzisz prywatnie...A co sie stało?

Alutka- gratulacje zabkowe dla Julci:Uśmiech: Francio tez wstal przed 6, jak zwykle:Uśmiech:

Isa- wspolczuje, bardzo wspolczuje nocki. Sciskam Cie mocno:Całus:

A jesli chodzi o usypianie- ja wrocilam do glaskania Franka, bo duzo gorzej i dluzej zasypial. Nie zmienilo to znakomitego spania w nocy. Jemu jest dobrze jak go poglaszcze i mi tez..:Uśmiech: A czesem kladzie moja reke na poduszcze i swoja glowke na niej i tak przytulony zasypia...

Alutka7912
Lema

Ciesze się, że Franio tak pięknie śpi w nocy:Oczko: Na dół polecam troche słonka (sztucznego nawet) - mi 15 minut na solarium ładuje akumulatory :Oczko: A jesli chodzi o pediatrę, to może w przychodni do której chodzisz jest jakis inny który was przyjmie? No chyba że chodzisz prywatnie...A co sie stało?

No wlasnie przyjmuje, ale to jest jakas rodzinna lekarka, jak dla mnie bez pojmy kompletnie. Nasza pediatra to super kobitka i tyle. Z ta wysypka chcialam sie jej poradzic, bo pojawia sie i znika, teraz znow wraca, wiec w czwartek planuje wizyte u alergologa, ale jej zdanie jest dla mnie bardzo wazne. Chcialam tez, zeby zerknela na chod Franka, jesli uzna, ze jest ok to zaufam jej, jesli poleci isc do ortopedy to tak zrobie. On w sumie jak chodiz powoli to bardzo ladnie, rowno, ale jak zaczyna szalec to placza mu sie nozki, ze hej. I czasem tak chodzi jakby od niechcenia, stawia te stopki bez ladu i skaldu. Czesto traci rownowage, na przyklad idzie i patrzy do gory albo oglada sie za siebie i wtedy zawsze sie zakreci i upadnie. Nie wiem, moze to ok jak na jego wiek, a moze trzeba byloby zajac sie tym uwazniej. A to co najpilniejesze to kupki Franka, wczoraj i dzis takie same- z czarnymi, jakby krociotkimi niteczkami. Pasozyty czy ki diabel?

A na moj dol... meza mi potrzeba, nie slonca chyba. Zreszta, kiedy ja bym poszla na to solarium? U nas ladna pogoda, tylko ja ciagle jestem sama z Franiem, praca, Franus, dom... Nie mam chwili wytchnienia przez caly tydzien. Czasem w soboty po poludniu jest maz, no i w niedziele. A tak sama, sama, wiecie jak z takim maluchem- 200% czujnosci w kazdej sekundzie. Ech, koniec jeczenia, jest jak jest, do konca roku nie bedzie lepiej, wiec zanudze Was tym na smierc...

heloł :)

U nas nocka piekna, tylko komarzysko jakies pogryzle Ele w raczka w 3 miejscach :(
Wstalysmy o 7.30 juz zaliczylysmy piosenki dla dzieci, potanczylysmy, ja wypilam kawke, Ela sie pobujala na koniku bujanym, poukladala klocki.
Krowki sie pasą, sloneczko swieci....
Ela wlsanie zajada 2gie sniadanie a ja musze wstawic zupe i 2gie danie.

Isa te wszystkie teorie - dziecko powinno spac samo, dziecko powinno to, dziecko powinno tamto - ostatnio z Kajocha rozmawialysmy wlasnie, ze nie teoria, ale najwazniejsza matczyna intuicja, szczescie dziecka a reszta sama sie ulozy. Zreszta zycie pokazuje ze nie teoria sie liczy, lecz praktyka, bo bez niej teoria upada na calego.Wiec jesli czujesz sercem, ze Ala nie powinna zasypiac jeszcze sama to trzymaj sie tego co mowi serce.
ZObacz - Kajocha spala z Alusia, tutaj rady byly stosowania sie do teorii - Ala powinna spac sama, bo pozniej sie nie przyzwyczai.... i co? teoria upadla! mimo, ze Ala dlugo spala z mamusia, to slicznie przeszla do lozeczka , spi pieknie, nie placze i uwielbia swoje lozeczko - a dlaczego? bo byla na nie gotowa! Tak samo Alusia, musi byc gotowa zeby zasypiac sama, widocznie jeszcze nie jest ;)
A wlasnie - Kajoszka - jak dzisiaj? oczeta nadal podpuchniete, czy juz nocka spokojniejsza? :) ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Kajocha- :great:

Wczoraj bylo zadanych kilka pytan, a ja na zadne nie odpowiedzialam, wiec odpowiadam na te, ktore pamietam:
1. Piore Franka ubranka jeszcze w Loweli, bo ja mialam, wlasnie sie konczy i zamierzalam przejsc na zwykly proszek, ale w zwiazku z wysypka nie wiem czy tak zrobie.
2. Franus spi w pajacyku albo w bodziaku na krotki rekaw i spioszkach. Odkryty oczywiscie, jak go przykryje to trzy szybkie rzuty przez lozeczko i kocyk juz lezy obok:Uśmiech: A ostatnio rano jak sie obudzi jest doslownie lodowaty, moze dlatego tak krotko spi...
3. Nie, Franio nie dostaje sniadania jak tylko wstanie. Kto za rano wstaje temu mama nie daje, hehe:Uśmiech: Dawalam mu butle z mlekiem tuz po obudzeniu sie z nadzieja, ze zasnie jeszcze, ale poniewaz nigdy nie zasypial zrezygnowalam z tego. Teraz budzi sie po 5, przed 6 i wtedy dostaje dostaje picie a sniadanie po 7 dopiero.
6. Tak, moj maz wie, ze pisze na forum.