Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

No to zaczynamy :Oczko:

kwiaciarka
co do okladow nozem ....
w przedszkolu nabilam sobie guza , lece do pani i wolam = prosze pani, prosze pani ,uderzylam sie , guz wychodzi... a pani krzyczy do drugiej pani - irena przynies noz ! :Niespodzianka: dziecka ( czyli moja) fantazja podzialala - beda mi odcinac guza buuuuuuuuuuuuuuuuuuu :Śmiech: ;)

Mi tata kiedyś żelazko chciał przyłozyc na świeżo nabitego guza no i ja oczywiście bałam sie że chce mnie uprasować gorącym żelazkiem hahahahaha :Szok:

Dziubala
A w ogóle to mam wrażenie, że teraz jest piątek :Śmiech:
O peelingu - REWELACJA! Szczerze peolecam :yes:
Peeling całego ciała jest suuuuuperowy!!! Szkoda, że ja wcześniej na to nie wpadłam. Skóra jest gładziutka, pachnąca, nawilżona, wymasowana (!). Samodzielny peeling domowy to amatorszczyzna ;). Jak nie zapomnę to będę chodzić co 3-4 tygodnie :)

Dziubalko, skoro to taka rewelka to i ja musze sprawdzić czy w zaprzyjaźnionym salonie kosmetycznym prowadzą taka usługę:Oczko:

isa32
Witam przed weekendem :)
Aida śliczne te Twoje dziewczyny, wszystkie trzy :) Ty też :) I jakie mają duże oczęta, super :) Nie mówiąc o tym jak urosły, wydoroślały.

Aidka, śliczne te Twoje dziewczyny, wszytskie trzy :) No a Ty wygladasz kwitnąco i niezła laska z Ciebie :Oczko:

kwiaciarka
tesciowka nie przyjezdza narazie , wymigala sie od kopania heh ;) bedzie po niedzieli . Moze i dobrze, bedziemy mieli weekend dla siebie ( znaczy sie nasza rodzina). uwielbiam weekendy a wlasnie dzis za kilka godzin sie zacznie. Dopiero co byl weekend poprzedni a tu juz nastepny :)

:sofunny:

Lema
Kwiaciarko- mamy wylany strop i chwilowy zastoj, bo teraz jest przygotowywane wszytsko do zalewu u mojego brata (budujemy blizniak). Jak uniego bedzie zalew zrobiony to u nas ruszy dalej.

A jelsi chodzi o wykonczeniowke- ciagle nie mam koncepcji, musze zaczac sie rozgladac i myslec o tym...

Ja już szukam drzwi wejsćiowych, okien, drzwi garażowych i mebli do kuchni....a nawet jeszcze nie ruszyliśmy z budową hahahahahahaha :Oczko:

isa32
Dziękuję Wam, zapytam pediatrę. Na razie jest ok, Ala dopiero zaczyna chodzić, więc wydaje mi się, że to normalne, że jeszcze trochę krzywo stawia stopki. Prawą trochę bardziej do środka. Na razie się nie stresuję.

:Całus:

asia78
Babeczko czy moglabyc robic mnie literowek? bo czasami to trudno nawet przeczytac o co Ci chodzi?:oops: Np w ostatnim napisalas spazyc plendzaki i za nic nie wiem co to mogloby byc:oops:

Kiedyś też o tym pisałam......

isa32
Ala też już nie dostaje słoiczków. A z zupami różnie. Czasem jej podejdzie, czasem nie. W sumie najbardziej na świecie kocha butlę z nutramigenem :Niespodzianka: i uwierzcie bardzo trudno wprowadza jej się nowe rzeczy. Nie chce jeść i już. Lubi rosołek, krupnik, też zawsze jest mięsko w zupce. I podobnie jak Kwiaciarka uważam, że zupa to podstawa. Sama tak zostałam wychowana :) Byłam strasznym niejadkiem. Nic nie chciałam, dzień w dzień wymiotowałam. Tata powiedział, że zaczęłam jeść jak poszłam do przedszkola i zobaczyłam jak jedzą inne dzieci. Już pisałam nie raz, że lubię wszystko, nie jest wybredna i mam nadzieję, że z czasem Ala też taka będzie.

asia78
No nareszcie Dziubala troszke zdjec wstawila:) fanje chlopaki:D

Dziubalko, zdjęcia rewelacja :) A Macius to jest taki słodziak że aż normalnie sama sie buzia uśmiecha na jego widok:)

isa32
kwiaciarka

ja tez nie chcialam jesc, nawet w przedszkolu hahaha
moze dlatego takie "kobyly" z nas urosly hahaha
Wiesz co ja robilam?
pytalam czy moge zjesc chleb bez skorek? mozesz.
Wiec obrywalam skorki, srodek kruszylam i przykrywalam skorkami. Poczym bralam talerz w rece, podnosilam jak najwyzej moglam i szlam z nim do kuchni, zeby nie widzieli hahahaha
teraz uwielbiam jedzenie, wszystko lubie ( oprocz szpinaku heheh).

Spryciula od małego :Śmiech:
Ja też uwielbiam jeść. Teraz muszę się ograniczyć ze słodyczami i ogólnie trochę uważać, bo cholesterol ponad 200 i mnie lekarz wczoraj "uświadamiał" co i jak ;)
Także jutro tort Ali i to by było na tyle na najbliższy czas. Dodam, że uwielbiam słodycze i wyznaję zasadę: dzień bez słodkiego to dzień stracony ;) Ale czego się nie robi dla zdrowia ;)

To jest też moja zasada :Oczko:

kajocha
bardzo Was proszę dajcie mi jakiś numer działu obsługi pampers bo zwariuje zaraz !! szlag mnie trafi z tymi pieluchami !! na stronce nie umiem znaleść a opakowanie z Jumbo Packi mam akurat w miejsu napisów rozcięte:Zły:

Kajoszka, napisz do pampersa meila pampers.pl. Odpisza na pewno :Oczko:

Mama Sloneczka
Dziekuje Wam Wszystkim za serdeczne powitanie!!!

Alex urodzil sie 10 lipca w Bassano del Grappa we Wloszech, gdzie mieszkam od 2001 roku. Imienia szukalismy z mezem w miare miedzynarodowego :Śmiech:
Na forum zagladalam od czasu do czasu, ale nie mialam okazji dotad blizej sie z nim zapoznac. Mam nadzieje, ze w miare mozliwosci sie to zmieni.
Napisalabym wiecej, ale po pierwsze jest tu strasznie upalnie, po drugie praca odlozona czeka (choc na pewno nie ucieknie) :Oczko:
A co najwazniejsze Alex dzis w nocy mial temperature i myslalam, ze to "tylko" zabkowanie, ale temperaturka nie obniza sie i same z pewnoscia wiecie co to znaczy, marudzenie i zmartwienie...

Pozdrawiam raz jeszcze!!!

Witam :Całus:

RenataOslo
witam,

ja znów jak "po ogień", wpadam i tylko zerkam, ale od mojej "ostatniej" wizyty nie minęło dużo czasu a tu...60 stron do przeczytania!!!
No moje drogie Koleżanki-nastukałyście, że hej!
Nawet nie mam czasu awatarka zmienić, bo urzęduję nie na swoim kompie :Padnięty:
U nas wszystko ok, poza tym, że Mikołaj jeszcze nie chodzi i póki co zamiaru nie ma, pewnie przyjdzie i Jego czas-tak samo jak było z siedzeniem. Musimy cierpliwie czekać.

No Renatko, ciesze się że Cie widzę na forum:Oczko:I ciesze sie że u was wszystko ok :)

Monika-kr
Witam!!!
Mam ponad 60 stron do nadrobienia!!! Ale lecicie do przodu.
Witam nową mamuśkę:)
Może poczytam Was troszkę, chociaż łeb mnie boli.
Wczoraj zginął nam piesek. Dziś cały dzień wszysycy Go szukaliśmy. Wieczorem to już w samochód wsiadłam bo mi nogi do tyłka wchodziły. A psa jak nie było tak nie ma:Płacz::Płacz::Płacz:

No tak, szkoda pieska....zresztą pies to jak członek rodziny...Trzymam kciuki żeby sie znalazł:Całus:

nuchna
babeczqa
Nuchna...w czarnych zupelnie super:)bardzo mi sie podoba ta zmiana:):D

mąż mnie namówił i chyba skorzystałam na tej zmianie. chć pasemka blond też nie byłybrzydkie ;)

No Nuchna sie w końcu pojawiła :) Nowy image tzn. ciemny kolor włosków ładny :) A jak pięknie na zdjęciach w zieleni wyszłaś:Oczko: A twój roczniak to jak dwulatek juz wyglada :Oczko:

isa32
Cześć :)
Po imprezie i całe szczęscie ;) niestety wiedziałam, że jak nie będę u siebie, to nie będzie tak do końca "po mojemu". Było strasznie chotycznie, nie wiem jakaś seria nieprzewidzianych zdarzeń przez całą sobotę. W efekcie wszystko się udało. Ala wstała o 12 (tzn. D ją położył o 10, spała 2h) i później dopiero o 20.30 :Niespodzianka: Nie wiem jak to wytrzymała. Ale musiałam ją na siłę przetrzymać, bo imprezka zaczęła się o 20 :Zły: zamiast o 17. No nic. Później wstawię zdjęcia.
Miłego tygodnia. U nas jeszcze słonecznie, po południu ma padać.

Isa, kolejne urodzinki juz wyjda lepiej, wszak to nasz pierwszy raz:Oczko:

asia78
A mialam jeszcze napisac z tym mlekiem. Ja nie dawalam Stefciowi nigdy mleka,ale pomyslalam sobie ze dla odmiany od kaszy kupie mu Bebiko Junior. On tym pluje nie chce tego pic wcale:oops: A jak mu zrobi na tym kasze ryzowa to na drugi dzien do poludnia ulewa mlekiem. Wiec zostanie na tych kaszach:yes:

Jula uwielbia to mleczko :)

kwiaciarka
Wlasnie mi zrujnowala cala pomadke, wsadzila w nia tampona :Niespodzianka::Śmiech::Kiepsko: ;)
To sa skutki dawania dziecku kosmetyczki ;)

:sofunny:

babeczqa
...u nas wporządku
bylismy u pediatry na kontrolnej wizycie..:Uśmiech:.musialam sprawdzic czy z Oliwka wszystko wporządku,niewyglądala mi najlepiej ale na szczescie na razie ok, jak pojawi sie temp przyjsc po jakies leki...:Padnięty:

przyjechali moi rodzice okolo 17 - 18 i oliwka co prawda zmeczona byla...ale sie tak ozywila..ze wrecz biegala...zawsz etak reaguje jak przyjada jej dziadkowie, cieszy sie ze niewie jakto opanowac...:Oczko::Padnięty::Padnięty:
zasnela o 20.00 dokladnie...narazie spi spokojnie ciekawe jak wnocy bedzie.:Spoko:

K. na nocce...moi rodzice zaproponowali prezent z okazji 3 rocznicy slubu tv...no niewiem czy sie zgodzic czy nie...w sumie jak robia prezent to juz sami muszą zdecydowac ,.,,ale licza sie z naszym zdaniem czy nam dana rzecz jest potrzebna w danym czasie.

zycze wam kochaniutkie slodkich i spokojnych snow....jaks ie zjawicie oczywiscie:):Muzyka::Uśmiech:

Babeqa, ciesze sie że u pediatry wszystko ok :) No a potrzebny wam jest ten telewizor?? Może niech dadza wam pieniądze to sami sobie kupicie to co wam sie będzie podobało :)

Dziubalka - i jak tam po weselu kobietko?? Wybawiłas się?? :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Juz wróciłam z Alką z przychodni. Lalek zaszczepiony Priorixem. Płakała, ale zniosła dzielnie ukłucie :) Teraz śpi :)

Sinka, Asia

• Alutka napisałam do Pampersa i dupa ! Olali mnie na całej lini ! A ten nalot przy ząbkowaniu to normalne, Alicja też tak ma jak ząbkuje :) Nie przejmuj się i kup Tantum Verde Julci i psikaj przez 5 dni aż nalot zniknie :) Ja takie zalecenie dostałam od pediatry i jest ok :)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

kajocha
    Juz wróciłam z Alką z przychodni. Lalek zaszczepiony Priorixem. Płakała, ale zniosła dzielnie ukłucie :) Teraz śpi :)

Sinka, Asia

• Alutka napisałam do Pampersa i dupa ! Olali mnie na całej lini ! A ten nalot przy ząbkowaniu to normalne, Alicja też tak ma jak ząbkuje :) Nie przejmuj się i kup Tantum Verde Julci i psikaj przez 5 dni aż nalot zniknie :) Ja takie zalecenie dostałam od pediatry i jest ok :)

Kajoszko, dzielna dziewczynka z tej Twojej Laluni :) A ten tantum verde to jakis specjalny mam kupić?? Czy po prostu poprosic w aerozolu?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
    kajocha

Sinka, Asia

Kajoszko, dzielna dziewczynka z tej Twojej Laluni :) A ten tantum verde to jakis specjalny mam kupić?? Czy po prostu poprosic w aerozolu?

poproś o ten w aerozolu i psikaj 2 razy dziennie i po napsikaniu nie dawaj przez godzine pić ani jeść :)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

babeczqa
    Wrocilismy od ortopedy.
    Wszystko ok. Dzieci maja prawo miec szpotawe kolanka jak zaczynaja chodzic. Po roku mamy kolejna kontrolna wizyte.
    Mowil tylko ze buciki z sztywna zapietka:)i tak to dobrze w 90 % samo sie unorumuje wsyztsko
    ...noa le zawsze zostaje te 10 %..

--->no i witamina d3 obowiazkowo do 3 lat

dziewczynki maja "koslawe" kolana do lat 3, ja myslalam ,ze u Oliwki chodzi o zle ustawienie piety a nie kolan. Jak zlaczy nozki, to przestrzen pomiedzy kolankami, jak sie wlozy palce powinna miec nie wiecej niz ...... kto pamieta ile palcy to jest norma? :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
    http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
    babeczqa
    Wrocilismy od ortopedy.
    Wszystko ok. Dzieci maja prawo miec szpotawe kolanka jak zaczynaja chodzic. Po roku mamy kolejna kontrolna wizyte.
    Mowil tylko ze buciki z sztywna zapietka:)i tak to dobrze w 90 % samo sie unorumuje wsyztsko
    ...noa le zawsze zostaje te 10 %..

--->no i witamina d3 obowiazkowo do 3 lat

dziewczynki maja "koslawe" kolana do lat 3, ja myslalam ,ze u Oliwki chodzi o zle ustawienie piety a nie kolan. Jak zlaczy nozki, to przestrzen pomiedzy kolankami, jak sie wlozy palce powinna miec nie wiecej niz ...... kto pamieta ile palcy to jest norma? :)
    1-2 palce to norma:)powyzej 4 cm juz zleee

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Alutka7912
    Słuchajcie dziewczyny, macie maże jakis sprawdzony środek który działa przeciwbólowo i przeciwgoraczkowo? Ja Julci podaje Nurofen w płynie ale on działa tylko chwilowo, Jula w nocy budzi sie po godzinie, dwóch z płaczem. Słyszałam że pyralgina w czopkach jest skuteczna ale troche boje sie jej dać....Co myslicie?

ja daje eferagan 80 oliwii na ciezsze bóle i przesypia cala noc:)w czopku oczywiscie

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png