Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyny :)
wiem, ze malo pisze i nadrabiam czasami falami po trochu,ale napisze co u nas chociaz...po prostu za wami nie idzie nadazyc, a ja ostatnimi czasy poswiecam duzo czasu przygotowaniom do pracy - lokal ciezko znalezc, a byle jakiego nie wezme, pomyslalam ze poszukam gabinetu na wspolprace na poczatek i jeden chetny juz mam :)

W czwartek w przedszkolku byl dzien mamy i taty, moze nie powinnam, ale pojechalam z Lubym, w koncu to on tak bardzo udziela sie w kwestii Vica, byl chyba bardziej przejety niz ja - i dopiero na tym wystepie zobaczylam jaki moj maluszek , mlodszy srednio o rok lub kilka miesiecy od dzieci w swoejej grupie (poszedl do starszych bo w maluszkakch do lat 3 juz ie bylo miejsc) jest dzielny i zdolny mimo tak duzej jak na ten wiek róznicy wiekowej...

przedstawinie bylo piekne mimo niedociagniec, papa mi sie smiala caly czas
a potem byl mily poczestunek dla dzieci i rodzicow, Vic wsunal rownowartosc obiadku w ciastkach,ale jak mu bylo nie pozwolic skoro wszystkie inne dzieci mogly (ale za to i zęby dal sobie bardziej niz zwykle wyszorowac bez tlumaczenia dlaczego a o ząbki to jest jazda 2x dziennie mimo mycia po kazdym posilku w przedszkolu)
a wieczorem jak urzeczona ogladalam i chwalilam sie bratu nagraniami z przedszkolnego wystepu, a Luby byl chyba nadal bardziej nakrecony i przejety niz ja...Dostałam też mój portret zrobiony przez synka z pomoca pań i piekna laurkę :)

dodoam iz po raz pierwszy dostalam przepiekna przedlugasna róże od mojego synka na dzien matki z inicjatywy Lubego oczywiscie, na ktorego tekst wysadzajac mnie i Vica pod domem , ze musi jechac cos zalatwic zdazylam sie pogniewac, i jakze mi sie glupio zrobilo jak za kwadrans moje dziecie przymaszerowalo do mnie z róż dłuższa od siebie samego popychane lekko z tylu przez Lubego szeptajacego mu na ucho "powiedz mamusi sto lat' az mi se miekko zrobilo i glupio jednoczesnie wzgledem Lubego...moj wlasny mąz nigdy nie pomyslal na dzien matki czy urodziny kupic mi chocby malego tulipanka (kwiaty w No drogie,ale tulipany sprzadaja na kazdej stacji beznzynowej) i wreczyc i niby od synka......................................

tak wiec ostatnie dni uwazam za bardzo mile :)

PS: cholera, zapalenia spojowek przeszlo na moja siostre mlodsza i jej mame czyli moja chrestna, do tego siora ma zaplenia krtani, a mie boli gadzielko i do tego cos mi sie dzieje z oczami, ropieja i swedza, i mi sie przyplatalo 2 dni temu,ale zaraz zaczelam zakraplac i po poltorej doby bylo juz lepiej......

W piątek popoludniu byliśmy na Dniu Mamy u mamy Lubego, Vic z powodu odczulania na mleko krowie jest na bezmlecznej diecie (nie wiem czy pisalam ale odczulanie na kurz juz daje efekty!) więc lody zjedlismy my dorośli a on uraczony został torcikiem i truskawkami (bez bitej smietany niestety) a potem zostalismy jeszcze na kolacji i było przemiło, w domu wylądowalismy tak późno, że Vic miał już "dzień dziecka" w kwestii kąpielowej ;)

Dzis bylismy na festynie, hm okazał się niebogaty w atrakcje dla dzieci, ale Vickowi i tak sie podobalo - a popoludniu zabralismy go na salę zabaw, którą swego czasu poleciła nam koleżanka z forum- i ledwo nam sie udało dziecko stamtąd wyciagnać po ponad 2 godz mimo iz uważam, że troche za mały jest na niektóre atrakcje jak dmuchana mega zjeżdzałnia, skakalnia, trampolina - ale nawet mój Luby był zadowolony mogąc pod pozorem pomocy Viciowi skorzsytac z powywijania tam :)

pozdrawiam i zycze miłego wieczoru oraz spokojnej nocy :)

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Kwiaciarko fajne te rzeczy ze sklepu Tchibo, chyba sie tam przejdę...

ciekawa jestem czy te przeceny są tylko w necie czy w sklepie tez...

A moje dziecie na dzień dziecka zazyczylo sobie pistolet (bo ten co mial to już sie "rozleciał") i ...lalkę...

Viking - Victor Leon

isa32
Asia, Alutka - najserdeczniejsze życzenia imieninowe, dużo zdrówka, uśmiechu, radości, pociechy z pociech i spełnienie marzeń!:Całus:

od nas tez moc serdecznosci!!!!!!!!!!

isa32
Alutko ale mnie zmartwiłaś ::(: trzymam kciuki, żeby wały wytrzymały :Całus:

A Wasz dom też ewentualnie zagrożony?

mam nadzieje ze was nie zalalo??
w P-niu teraz Warta daje czadu, w zyciu nie myslalam ze tak sie moze podniesc poziom wody, drzewa okoliczne do polowy koron pozalewane...
wały pusciły w Sadach pod P-niem,ale chyba nie jest źle...

Dziubalko na pewno foteczke/i wstawię tej żurnalowej pary:Oczko:

a zakupowo teraz zachorowałam na
Studs Buckle Strap Gladiator Pumps Sandals Shoes UK 3-6 on eBay (end time 23-Jun-10 03:44:40 BST)

a to mi sie spodobało dla Vica

Mały zestaw koralików do nawlekania (1037416229) - Aukcje internetowe Allegro

udanego wam tygodnia zycze!!!!!!!!
a zwlaszcza poniedzialku!

PS i udalo mi sie nadrobic ostatnią nieobecność:yes:

Viking - Victor Leon

czesc
dzis mam luzy w pracy
weekend nam minal szybko ale rodzinnie , w sobote bylismy na festynie z okazji dnia dziecka, byly lody, kielbaski, zawody, pompowane zjezdzalnie , muzyka, wystepy - bylo fajnie.
w piatek dzieci kupily sobie prezenty z okazji dnia dziecka, Ela kolejnego kucyka dzidziusia, Kuba worek i rekawice bokserskie, Ela jeszcze wziela kredki i pisaki, wiec Kuba gre rummikub matematyczny - super gra, pol niedzieli gralismy :)

Deva fajnie, ze wszystko sie uklada, dzien mamy w przedszkolu zawsze cisnie lzy szczescia w oczy , to wspaniale chwile.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Czesc!!

U nas leje od samego rana:Zły:Bez chwili przerwy z tym samym natezeniem. Chyba jutro Polusia nie pojedzie na wycieczke, bo ma tez padac. Stefus ma katar. Nie wiem skac znowu::(:

Deva widze, ze Ci sie cos w zyciu zmienilo:wink:Ciesze sie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku
kwiaciarko wiesze sie, ze wypoczeliscie
Isa jak sie obrobisz to zajrzyj do nas na kawke

Na słodkie też mam ochotę, ale w pracy tylko jogurt gruszkowy :Oczko: może upiekę muffiny czekoladowe, mniammm....

A z innej beczki. Jaki rozmiar kołder mają wasze dzieci? Muszę Ali kupić - ona nadal śpi pod małą :oops: - a raczej na niej :Oczko: pościele dziecięce są 160x200 i poduszka 70x80. Strasznie wielka ta poducha, nawet ja śpię na mniejszej. Myślałam o 140x200 i 50x60 ale nie widziałam fajnych pościeli w takim rozmiarze.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png