Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
A po pracy co zmeczony bidus? Nie rozumiem tego. Moj A. tez pracuje, ale nie widze powodu dla ktorego mam wszystko sama robic!!

Gdybym nie pracowala to na pewno wiekszosc rzeczy w domu staralbym sie robic sama. Nie wszystko no i wiadomo, w takim szczegolnym okresie przedswiatecznym tez sa inne obowiazki, ale na codzien na pewno staralabym sie sama robic jak najwiecej.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
asia78
A po pracy co zmeczony bidus? Nie rozumiem tego. Moj A. tez pracuje, ale nie widze powodu dla ktorego mam wszystko sama robic!!

Gdybym nie pracowala to na pewno wiekszosc rzeczy w domu staralbym sie robic sama. Nie wszystko no i wiadomo, w takim szczegolnym okresie przedswiatecznym tez sa inne obowiazki, ale na codzien na pewno staralabym sie sama robic jak najwiecej.:Szok::Szok:

Dlaczego jestes zdziwiona Asiu? Dla mnie to jest jak najbardziej naturalne- no nie wyobrazam sobie, zeby L. zrywal sie rano z lozka, szedl do pracy, pracowal 8 godzin a potem dostawal miotle w reke i w domu zapitalal. I koszule sobie do pracy prasowal itp. itd. Jak bylam na zwolnieniu w ciazy to L. zmywal po obiedzie, robil zakupy po drodze z pracy i wyrzucal smieci idac do pracy. Weekendowe porzadki robilam w piatek i w czasie kiedy on byl w domu raczej spedzalismy czas razem. A kiedy juz byl Franio to L. po pracy zjamowal sie glownie Franiem, wolalam w ten sposob dzielic nasze obowiazki, zeby on byl z synem jak najwiecej. Kapal go wtedy itp.
Poza tym u nas jest taki podzial obowiazkow, ze ja sie pewnymi rzeczami nie zajmuje, L. innymi sie nie zajmuje. Np. ja do mechanika ze swoim samochodem nie jezdze, a L. nie prasuje sobie koszul.

Ja koszul A. nie prasuje chyba ze idziemy gdzies razem, ale on codziennie nosi koszule. Po prostu u nas jest rownouprawnienie. Jak A. przychodzi do domu to ma swoje obowiazku)glownie dzieci, bo nie daja mu zyc) a nie rozwala sie i nic nie robi. Jak jest wieksze sprztanie neidzielne to on to robi a nie ja. Rano jak Pola nie chodzila do przedszkola to chlopcy wstawali wczesniej i A. zajmowal sie funiem o wybieral sie do pacy

Rownouprawnienie dla mnie to jest wtedy kiedy oboje pracujemy. Wtedy nie do pojecia dla mnie byloby, zeby L. siedzial przed TV np. a ja mialabym cos robic. Skoro oboje pracujemy to po pracy tez po rowno, ale jesli ja nie pracuje i z zalozenia zajmuje sie domem to jakie to rownouprawnienie?
A poza tym tak jak mowilam- na swieta dywanow nie trzepalam nigdy, wiec w sumie nigdy rownouprawnienia nie bylo:Oczko:

asia78
Ja koszul A. nie prasuje chyba ze idziemy gdzies razem, ale on codziennie nosi koszule. Po prostu u nas jest rownouprawnienie. Jak A. przychodzi do domu to ma swoje obowiazku)glownie dzieci, bo nie daja mu zyc) a nie rozwala sie i nic nie robi. Jak jest wieksze sprztanie neidzielne to on to robi a nie ja. Rano jak Pola nie chodzila do przedszkola to chlopcy wstawali wczesniej i A. zajmowal sie funiem o wybieral sie do pacy

Nie potrafilabym tak Asiu:Oczko:

A i jeszcze chcial zebym mu podala 2o znajomych, z ktrymi umowie go ja na spotkanie. Jak 2 spotkania dojda do skutku w ciagu 3 dni to dostane noze. A jak 5 w ciagu 2 tyg i sprzeda 2 robocleany to dostane noze i garnki. I nie mogl zroumiec, ze to nie jest dla mnie zacheta i nie chce namawiac na sile znajomych, zeby go przyjeli na spotkaniu!! I ze moge to zrobic bezinteresownie, zeby mu pomoc i niech se te noze wsadzi:sofunny: