Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam się w środę ::):
Nocka za nami średnia :Męki: no nie daję już rady... bywało gorzej, ale czy prawie 16-miesięczne dziecko nie powinno spać w nocy???

Kajoszka :Całus: dziękuję :Całus:
Dla Aluni i Ciebie duuuuużo zdrowia :Całus: Strasznie współczuję nocek... bidusia mała...

Renia widzę, że Miko dokładnie jak Ala przechodzi szczepienie... ja podawałam wapno. Niech szybko schodzi wysypka. :Całus: u nas najpierw była gorączka a później wysypka. Ala była bardzo wysypana, właściwie cała.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Czesc dziewczyny :Oczko: Witam środowo :Oczko: Jula obudziła sie dzisiaj po piątej i już była gotowa do zabawy :Szok: na szczęście przysnęła i obudziła się przed 9 :Szok:

kajocha
isa32
O wagę specjalnie nie dbam. Współczuję Wam wszelkich ograniczeń... 160cm i 49-50kg. Taki kurczak mały... choć jak miewałam więcej czasu i mniej ruchu to do 54kg dobiłam :Oczko:
Mnie to się Wasz wzrost marzy, takie 170cm :yes: mam nadzieję, że Ala będzie właśnie miała +/- tyle ::):

a ja Wam coś powiem !! Całe życie jak chodzę po naszej planecie nie jestem szczupła, mam i dupe i kawałek uda i wielkie cycki i co z tego ? musiałabym całe życie nie jeść, taka jest prawda! wybaczcie, ale są ludzie (jak ja) którzy sie wody napiją i tyją, ja mam już dość !! ostatnio nawet z mamą na ten temat rozmawiałam. ona miała taki sam problem jak ja, zresztą jesteśmy do siebie podbne i co ? aż w depresje wpadła bo wiecznie za gruba. szczerze ? w dupie to mam i dziękuję Bogu, że zdrowa jestem, mam nogi, ręce i cieszę sie życiem bo jesli miałabym całe życie sie przejmować wiecznymi odchudzaniami to dostałabym pierd....ca. LEJE na to ! zdrowa jestem i to sie liczy !! pare kilo wiecej nie jest tragedia !

Święte słowa Kajoszko :Całus:

RenataOslo
Mikołajek bidulka cały wysypany na czerwono, jutro mija 2 tyg od szczepienia, poki co goraczki nie ma

dac mu wapno? czy nic nie dawc i przeczekac?

Ja Julci nic nie dawałam po szczepieniu mimo że miała kilka krostek, ale mysle że wapno mu nie zaszkodzi :Oczko:

babeczqa
Czesc
U nas Ok. nocka w calosci przespana - pobudka o 7.00
Teraz na zakupy.
Noga strasznie mnie boli:(
Pozatym..nic mi sie niechce dzisiaj.

A od czego ta noga Cie boli??

kajocha
Hej Lipcófffeczki :lol:
U nas noc straszna !!! Alicja sie dusiła, wierciła, kichała i w nosku jej harczało. Jestem okropnie :Padnięty: i już sił mi brak. Zero snu, nie mogłam oka zamknąć a jak już mi się udało to Alicja zaczynała płakać... No koszmarna noc za nami. Choroba nie ustępuje. Alicji dalej z nosa leci, ale katar zrobił sie nie jak woda, ale taki gęściejszy. Miejscami nawet ma kolor. Achhhh, licze na poprawę. Jeśli do czwartku nie będzie poprawy to idziemy do lekarza bo możliwe, że będzie potrzebny antybiotyk (oby nie!!). A ja się czuję średnio. Cały czas piję Gripex Hot Activ i jakoś lepiej, ale gardło dalej boli tyle, że troszku mniej. Katar mam gęsty, nieciekawy, ale myślę ze bedzie ok niedługo.

Kajoszko :Całus: dla Ciebie i Aluni. Julka tez w ubiegłym tygodniu miała taki właśnie katar, na poczętku cieknący a później tak jej się nosek zaczopował że nawet frida nie mogłam nic wyciągnąć :Szok: Podawałam jej na noc kropelki do noska i troszke pomogło...wkrapiałam kilka kropelek i za 10 minutek wyciagałam glutki z nosa. Na dodatek miała jeszcze całe gardło zawalone ta wydzielina z nosa :Szok: U mnie pomogła wit. C na wzmocnienie, na odksztuszenie wydzieliny podawałm Juli przed dwa albo trzy dni flegaminkę i wkraplałam krople do noska. Teraz katar juz przeszedł.
Życze Aluni zdrówka :Całus: tobie zreszta także :Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Kajoszka zgadzam się z Tobą co do tego, że to zdrowie najważniejsze a nie kilogramy. Ja mam tak jak mam. Odziedziczyłam i tyle. Moja siostra już nie i ona też od przysłowiowej wody tyje. Musi się pilnować. Ale ma fajny biust i w ogóle taka kobieca jest. Ja wcale nie uważam, że moja figura jest ok... ale tak jak Ty doceniam to, że mam obie ręce, nogi, mogę normalnie żyć :yes: teraz np. często martwię się o moje oczy, jaka to by była tragedia gdybym np. przestała widzieć... to są problemy a nie kilo w tą czy tamtą. Jak mnie dołek nachodzi pod tytułem: brzydka i nieatrakcyjna to wtedy patrzę na moje dziecko i przywołuję się do porządku :Oczko: :Śmiech:
Bez względu na chwilowe spadki formy życie jest piękne i mam za co dziękować :yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Hello,

isa32

Renia widzę, że Miko dokładnie jak Ala przechodzi szczepienie... ja podawałam wapno. Niech szybko schodzi wysypka. :Całus: u nas najpierw była gorączka a później wysypka. Ala była bardzo wysypana, właściwie cała.

Mkołaj tez caly wysypany, goraczki nie ma na szczescie!

Kajoszka zdrówka dla Ciebie i Ali!!

Babeczqo, moze potraktuj noge jakas mascia??

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

czesc!!!

U nas ladnie przespali, chociaz Pola od 4 u nas. Juz nie mam sily na to jej lazenie:Padnięty:Ale ja podobno lazilam do 6 lat:surprised:wiec co sie dziwic. Stafn wczoraj wyszedl gora lozeczka usluszalam tylko taki upadek na rece, takie klasniecie o podloge. Na szczescie nic sie nie stalo

Isa i Lema tez. Rozumiem Wasze niewyspanie, bo Pola nie spala i wiercila sie az do dostawienia cyca w nocy a nastapilo to jak miala 20 miesiecy izaszlam w ciaze z Funiem. Malo tego ona od roku juz nie jadla w dzien a w nocy cale noce:Padnięty:

Witam::):
Bylam z rana u pediatry, bo Farnio wczoraj wieczorem przy zasypianiu poplakiwal, a do tego tak na niego wczoraj popatrzylam i stwierdzilam, ze ma since pod oczami, wiec dostalam megaprzyspieszenia i pognalam z samego rana do lekarki, a pozniej na pobranie krwi. Dostalismy skierowanie na morfologie plus rozmaz i badanie kalu w kierunku paoszytow i cyst lamblii. Krew pobrana, Franio poplakal, ale mniej niz sie obawialam, pewnie mnie bolalo bardziej niz jego. Ale ogolnie humor mam przez to do bani::(:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kwiaciarka
O Lema, no, sprawdz na sukience, jak bym wiedziala w ktorym sklepie od razu bym pojechala kupic :)

Wyobraz sobie, ze to taka firma,ze nawet nie wszyla metki ze swoim logo:Szok: Przewrocilam kiecke na lewa strone, pod podszewka szukalam, ale nic:Kiepsko: Jedne co, to na wieszaku, na ktorym wisi jest nazwa duet woman, ale czy ja go dostalam razem z sukienka czy taki mialam juz w domu- pojecia nie mam.
kwiaciarka
Lema kregle my mamy, Ela wie do czego sluza, ale woli chodzic i stukac sie nimi po glowie :Szok::Oczko:

Hehe, to juz nie wiem czy kregle to dobry pomysl:Oczko:

kwiaciarka
hahahha Lema i co robiliscie te brzuszki????
A Franio nie lubi sie bujac?
Ela wiecznie mnie ciagnie na ogrod , bo tam wisi hustawka.
Wiec dostanie taka domowa, zwykla, plastikowa albo drewaniana :)

No dobra ,zmykam.

Brzuszkow nie robilismy:Oczko:
Franus ma hustawke, taka:
LITTLE TIKES 4409 HUSTAWKA GLEBOKA 9-36MSC (482729934) - Aukcje internetowe Allegro
Dostal ja na Wielkanoc, byla zamontowana w futrynie, bujal sie niej, ale chwilke, po ktorej natychmiast chcial sie ewakuowac. Chyba nie jest fanem bujania::(: A jak zaczal chodzic to wynieslismy ja na balkon, bo tylko sie o nia obijal i potykal i tam stoi do dzis.

Alutka7912
Lema

Matko z corka, nic mi nie mow, ja tez przytylam, ze hoho::(: A ja akurat dobrze czulabym sie, gdybym byla chudzielcem, kazdy kilogram mnie boli... A najlepszy tekst wlanal wcozraj moj maz (on do czasu kiedy zaczelismy budowac dom trenowal koszykowke, przestal i tez mu sie przytylo), mowi do mnie tak:moze pocwiczymy razem wieczorem?::): Ja juz minke odpowiednia zrobilam majac na mysl seks oczywiscie, a on na to: jakies brzuszki czy cos::sofunny: Myslalam, ze padne::):

Hahahahaha...poćwiczyc brzuszki chciał tak :wink:
Mnie tez każdy dodatkowy kilogram boli....a na moje słowa "że jestm gruba" W. sie ze mnie śmieje i mówi że jestem stuknięta :wink:
Hehe, Lechu tez sie ze mnie nabija jak zrzedze, ze mam wielki brzuch::):

isa32
Lema
Ja tez zmykam zaraz, pa:::) Milego popoludnia::):

Miłego i przespanej nocy :Całus:
A dzieki, niestety zyczenia sie nie spelnily::(:

babeczqa
ja jestem.
Niemoge byc jak Oliwia jest na chodzie...bo ucieka do babci do pokoju a jak tam wchodzi to jakby ja diabeł opetal:(
masakra niemoge sobie wtedy z nia poradzic...
zaraz sie normlanie rozrycze , bo zaczyna mnie to irytowac ze wtedy Oliwia sie denerwuje ryczy, tapie, rzuca sie bo chce ja stamtad wziasc...

:Całus:
Babeczqo- musisz zacisnac zeby i przetrwac to jakos... Wiesz, pisalam wczoraj, ze Franek mial taki okres, ze z byle czego urzadzal wielkie histerie. Minelo mu, teraz sie zlosci czasem, ale to juz jest lajcik w porownaniu z tym co bylo. Tez mnie nosilo, no ale co zrobic...Dasz rade kochana, jesli ja dalam, bo ja jestem nerwus jakich malo, a cierpliwosc to nie jest moja mocna strona.

asia78
Dziewczyny a macie inhalatory? Ja mam i uwazam to za swietny zakup, poinhalowac nigdy nie zaszkodzi. U nas przy infekcjach kataralnych nawet sie go nie chowa
A Stefan chyba sie za blisko z Julianem Alutki calowal, bo ma zapalenie jamy ustnej:(

Stafn wczoraj wyszedl gora lozeczka usluszalam tylko taki upadek na rece, takie klasniecie o podloge. Na szczescie nic sie nie stalo

Nie mam inhalatora ale być może przy częstych nawrotach infekcji górnych dróg oddechowych sie w niego zaopatrzę :Oczko:

A Funiowi dobrze że się nic nie stało :Całus: Ja ciągle sie boje że Julka wypadnie mi z łóżeczka :Szok:

Lema
Witam::):
Bylam z rana u pediatry, bo Farnio wczoraj wieczorem przy zasypianiu poplakiwal, a do tego tak na niego wczoraj popatrzylam i stwierdzilam, ze ma since pod oczami, wiec dostalam megaprzyspieszenia i pognalam z samego rana do lekarki, a pozniej na pobranie krwi. Dostalismy skierowanie na morfologie plus rozmaz i badanie kalu w kierunku paoszytow i cyst lamblii. Krew pobrana, Franio poplakal, ale mniej niz sie obawialam, pewnie mnie bolalo bardziej niz jego. Ale ogolnie humor mam przez to do bani::(:

Mam nadzieję że wyniki Frania będą dobre :Całus:

babeczqa
No raczej ja tez do cierpliwych nienaleze.
Oliwka juz spi a ja nadal jestem roztrzesiona jej zachowaniem.

Weź dzisiec głebokich wdechów i pomyśl sobie że później bedzie jeszcze gorzej :Oczko:
A tak serio to życze Ci ogromnych pokładów cierpliwości....i pamietaj że jesli Oliwka zauważy że sie denerwujesz to i ona bedzie sie wkurzała i dokazywała jeszcze bardziej. Zrozumiale dla niej wyznaczaj granice których nie może przekraczać. W przyszłości przyniesie to efekty :Całus:

Dziubala
Alutka7912
Ja tez sie zastanawiam jakbym z grzywką wygladała :Oczko:

Ja się tak zastanawiałam kilkanaście lat :sofunny:
I zdecydowanie lepiej wyglądam z grzywką niż bez :yes:. Żałuję, że się wcześniej nie odważyłam na grzywkę.

Hehe, wiesz ja tez kiedys, zeby cos, nawet drobiazg zmienic w swej fryzurze to sie zbieralam, zastanawialam::): Mama zawsze mi mowila, ze ja to taki cykor jestem:Oczko: A odkad zmienilam kolor na ciemny i okazalo sie, ze nie taki diabel czyli zmiana straszny jak go maluja jestem otwarta na wszelkie eksperymernty:Oczko:

isa32
Alutka D. z natury też szczupły, takie geny. Ale po operacji jak leżał w domu to przytył i tak mu zostało. Poza tym jego praca poległa głównie na siedzeniu przez 12h przed kompem, więc mu się trochę odłożyło. Ma 182cm i 84kg, wcześniej max 75, więc dla mnie to jest różnica.

Moj maz mierzy 187 a wazy 89::):

isa32
Nie wiem w których lepiej wyglądam.
W długich blond było delikatnie, teraz mam ciemne (przy czym włos taki, że szybko zmywa się farba...) do tego ta grzywka... jak wróciłam od fryzjera wyglądały fajnie, taka długa grzywka prosta, śmiałam się że fryzura modelki. Ale taką pozostała tylko do pierwszego mycia. Teraz wyglądam jak wyglądam... w związanych fajnie, w rozpuszczonych mi się nie podoba. Długość została, więc są dość długie...

Ty sie nie zastanawiaj tylko dawaj fotke, ocenimy::):
Alutka7912
isa32

Mnie to się Wasz wzrost marzy, takie 170cm :yes: mam nadzieję, że Ala będzie właśnie miała +/- tyle ::):

Ja mam 172 i zawsze chciałam byc nizsza :Oczko:
Ja 173, byl czas, kiedy chcialam byc nizsza, ale on minal:yes::yes::yes: Teraz jestem zadowolona ze swojego wzrostu, nosze 7-8 cm szpile i dobrze sie czuje taka zyrafowata:Oczko: Moglabym miec jeszcze wiecej wiecej centymetrow::)

RenataOslo
Mikołajek bidulka cały wysypany na czerwono, jutro mija 2 tyg od szczepienia, poki co goraczki nie ma

dac mu wapno? czy nic nie dawc i przeczekac?
:Całus: dla malego bidusia. Ja bym dala wapno.

kajocha
Hej Lipcófffeczki :lol:

U nas noc straszna !!! Alicja sie dusiła, wierciła, kichała i w nosku jej harczało. Jestem okropnie :Padnięty: i już sił mi brak. Zero snu, nie mogłam oka zamknąć a jak już mi się udało to Alicja zaczynała płakać... No koszmarna noc za nami. Choroba nie ustępuje. Alicji dalej z nosa leci, ale katar zrobił sie nie jak woda, ale taki gęściejszy. Miejscami nawet ma kolor. Achhhh, licze na poprawę. Jeśli do czwartku nie będzie poprawy to idziemy do lekarza bo możliwe, że będzie potrzebny antybiotyk (oby nie!!). A ja się czuję średnio. Cały czas piję Gripex Hot Activ i jakoś lepiej, ale gardło dalej boli tyle, że troszku mniej. Katar mam gęsty, nieciekawy, ale myślę ze bedzie ok niedługo.
Wspolczuje nocki Wam obu, zdrowka dziewczynki!:Caus:

isa32
Witam się w środę ::):
Nocka za nami średnia :Męki: no nie daję już rady... bywało gorzej, ale czy prawie 16-miesięczne dziecko nie powinno spać w nocy???

U nas tez kicha ze spaniem w nocy... Rozumiem Cie doskonale:Całus: I tez bywalo gorzej, bo bylo 10 pobudek, a nie trzy i jeszcze do tego karmilam i powiem Ci, ze teraz jak mysle o tym to nie wierze, ze dalam rade, fizycznie wydaje mi sie to nie do przejscia- przez dwa miesiace spac w nocy kilka razy po kilkanascie minut:Kiepsko:

babeczqa
No raczej ja tez do cierpliwych nienaleze.
Oliwka juz spi a ja nadal jestem roztrzesiona jej zachowaniem.

Wiesz, nie wiem czy dobrze ubiore to w slowa, ale nie rozmyslaj nad jej zachowaniem, bo w ten sposob "nakrecasz sie". I nie traktuj tego jako cos przeciwko sobie! Im mniej bedziesz nad tym sie rozwodzic tym latwiej bedzie Ci zachowac stalowe nerwy. Konsekwencja i cierpliwosc sa Twoimi sprzymierzencami. Traktuj te jej histerie jako cos co sie zdarza i tyle...
:Całus: zycze duuuuzo cierpliwosci.

Alutka7912
Znalazłam fajny pomysła na prezent ELEKTRONICZNA KSIĄŻKA POLSKO - ANGIELSKA
Tylko nie wiem czy nie za wczesnie jeszcze na takie rzeczy :Szok:

Uwierz mi ze zawczesnie al ejak chcesz moze sie zainteresuje troche ostatnio dziadkowie kupili Oliwce laptopa dla dzieci:0cos tam klika sa slowk aktore mozna powatrzac ale wydaje mi sie ze wiek odpowiedni to 2-3 latka:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

asia78
czesc!!!

U nas ladnie przespali, chociaz Pola od 4 u nas. Juz nie mam sily na to jej lazenie:Padnięty:Ale ja podobno lazilam do 6 lat:surprised:wiec co sie dziwic. Stafn wczoraj wyszedl gora lozeczka usluszalam tylko taki upadek na rece, takie klasniecie o podloge. Na szczescie nic sie nie stalo

Isa i Lema tez. Rozumiem Wasze niewyspanie, bo Pola nie spala i wiercila sie az do dostawienia cyca w nocy a nastapilo to jak miala 20 miesiecy izaszlam w ciaze z Funiem. Malo tego ona od roku juz nie jadla w dzien a w nocy cale noce:Padnięty:

Ja tez mialam wizje karmienia w nocy nieustannie przez kilka lat, ale na szczescie jak przestalam karmic w dzien toi w nocy jakos sam sie odstawil::): Teraz jest lepiej o tyle, ze wygodniej mi z nim lezec w lozku jak nie jest do mnie przyzssany, ja jakos nie mogalm spac z nim przy cycu. Razem w lozku ok, jak sie nie kreci mocno to niezle spie, chyba ze tak jak dzis wisi mi u szyi, to troche lipa. Ale jak byl przy cycu to nie mogalam w ogole spac. Brr, wtedy to byl koszmar...