Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Elffiku nie wiem dlaczego,moja mama ani nikt z rodziny nie chce rozmawiac na ten temat. Wiem,ze nie palila ze mna w ciazy. Mama powiedziala tylko tyle,ze jak sie urodzilam to mialam same kosci i skore przez ktora bylo wszystko widac(przepraszam za opis). Lekarze nie dawali mi szans na przezycie. Jednak przezylam ale zawsze bylam slabsza od moich rowiesnikow. Chodzic nauczylam sie dopiero w wieku 6 lat a to dlatego,ze nie mialam sily ustac na nogach. Pamietam jak sie co chwile przewracalam.
No i teraz sobie tak tlumacze moje obzarstwo,ze nadrabiam to czego nie mialam w chwili narodzin.:wink:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.png

panterka
dziewczyny a ja mam do was pytanie czy któraś z was zastanawiała sie nad porodem we wodzie ?

ja myslalam o tym bo kocham wode :D
w tym roku mialam robic kurs nurka glebinowego ale z racji stanu plany przesuniete na przyszly rok :36_1_1:
nadal sie nad tym zastanawiam i jak bede jechala ogladac szpital w ktorym chce rodzic to zapytam najpierw czy jest tam taka mozliwosc
:bath:

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

Gość panterka

gosiaczek85palos
Elffiku nie wiem dlaczego,moja mama ani nikt z rodziny nie chce rozmawiac na ten temat. Wiem,ze nie palila ze mna w ciazy. Mama powiedziala tylko tyle,ze jak sie urodzilam to mialam same kosci i skore przez ktora bylo wszystko widac(przepraszam za opis). Lekarze nie dawali mi szans na przezycie. Jednak przezylam ale zawsze bylam slabsza od moich rowiesnikow. Chodzic nauczylam sie dopiero w wieku 6 lat a to dlatego,ze nie mialam sily ustac na nogach. Pamietam jak sie co chwile przewracalam.
No i teraz sobie tak tlumacze moje obzarstwo,ze nadrabiam to czego nie mialam w chwili narodzin.:wink:

no to faktycznie teraz masz co nadrabiać :) też bym tak chciała

gosiaczek85palos

OMG a w ktorym ty miesiacu sie urodzilas?

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

Gość panterka

Między 24. a 28. tygodniem ciąży dziecko będzie się wyjątkowo dużo ruszać, bo jeszcze pozwalają mu na to warunki w macicy - wkrótce zabraknie mu miejsca na figle. Zapamiętaj, jak rozkłada się aktywność dziecka w czasie doby - po porodzie może być podobnie.

gosiaczek85palos

Ojjj ciekawe... a może Ty byłaś wcześniakiem? Zresztą nie wiem, jak rodzinka nie chce o tym rozmawiać to trzeba to uszanować :wink:

justysia_k

ehh tez bym tak chciala jesc i nie tyc :D jesc kocham tyc juz mniej :P mam tendencje do tycia wiec musze uwazac

Ja też kocham jeść :oops: Ale i tendencje mam... kiedyś byłam chuda jak patyk (jak zaczęłam się spotykać z moim mężem) ważyłam 45 kg a teraz (przed ciążą) wstyd się przyznać :oops::oops::oops:

Gość panterka

justysia_k
gosiaczek85palos

OMG a w ktorym ty miesiacu sie urodzilas?

mnie sie wydaje że Gosia poprostu była wcześniakiem a że to był pewnie cieżki okres dla jej mamy to pewnie nie chce o tym mówić Tak mi sie wydaje

patrzcie na to

Brytyjka urodziła dziecko po 18 poronieniach. Newsy na mamazone.pl - www.mamazone.pl

panterka
no ja właśnie myślę nad tym tylko że u nas w szpitalu jest jedna wanna i jak bedzie zajeta to lipa i fajnie by było żeby mi się trafiło bo chciałabym :) mojej kuzynce sie nie udało

To trzymam kciuki aby się udało "dopaść" wannę :wink:

Gość panterka

Elffik
panterka

patrzcie na to

Brytyjka urodzi�a dziecko po 18 poronieniach. Newsy na mamazone.pl - www.mamazone.pl

Słyszałam o tym... super, że w końcu się Jej udało :yipi:
Zawsze trzeba mieć nadzieję... i walczyć do końca!

naprawdę dzielna kobieta że tyle wytrzymała psychicznie a nie wspomne tez fizycznie No ale najważniejsze że jej sie udało i ma dzidzię przy sobie Takie artykułu pomagają wierzyć że kiedyś sie uda

Elffik
panterka

patrzcie na to

Brytyjka urodzi�a dziecko po 18 poronieniach. Newsy na mamazone.pl - www.mamazone.pl

Słyszałam o tym... super, że w końcu się Jej udało :yipi:
Zawsze trzeba mieć nadzieję... i walczyć do końca!

Jejku tyle poronien. Super,ze w koncu donosila ciaze i urodzila swoja coreczke.
Jest slodziutka :love:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9hwfjba18g.png

panterka
dziewczyny a ja mam do was pytanie czy któraś z was zastanawiała sie nad porodem we wodzie ?

lubię wodę ale jakoś siebie nie widzę w wannie w czasie porodu: nie można się położyć i rozluźnić, nie ma jak się zaprzeć, no i jakoś przeraża mnie wchodzenie do publicznej wanny - niby w szpitalu powinno być czysto ale ja chyba jakaś dziwna jestem i nie mam zaufania, nie wspomnę o wizji pływania w wodach płodowych które mogłyby mi wypłynąć - wtedy zarażam maluszka tym całym syfem, poza tym położna z którą rodziłam Krzysia nie specjalnie mnie namawiała
nie wiem jak to jest w UK ale w Polsce można być w wannie tylko w I fazie porodu, jak masz skurcze parte i tak lądujesz na łóżku porodowym

http://lbym.lilypie.com/zW7Gp2.pnghttp://lb3m.lilypie.com/epfRp2.png
28.04.2007 12 tgc

11.05.2005 26 tgc
Gość panterka

dorotea72
panterka

lubię wodę ale jakoś siebie nie widzę w wannie w czasie porodu: nie można się położyć i rozluźnić, nie ma jak się zaprzeć, no i jakoś przeraża mnie wchodzenie do publicznej wanny - niby w szpitalu powinno być czysto ale ja chyba jakaś dziwna jestem i nie mam zaufania, nie wspomnę o wizji pływania w wodach płodowych które mogłyby mi wypłynąć - wtedy zarażam maluszka tym całym syfem, poza tym położna z którą rodziłam Krzysia nie specjalnie mnie namawiała
nie wiem jak to jest w UK ale w Polsce można być w wannie tylko w I fazie porodu, jak masz skurcze parte i tak lądujesz na łóżku porodowym

szczerze mówiąc jak to napisałas to misie odechciało bo masz faktycznie racje Publiczna wanna hmmmm może jednak zrezygnuję z tego

a co do samego porodu to ja konkretnie nie wiem jak to wygląda wiem tylko jak mi kuzynka mówiła bo ona właśnie chciała i wiem że do wanny sie wchodzi ze skurczami i jak dziecko sie nie rodzi to 15 min i sie wychodzi i znowu wraca jak są skurcze i jak dziecko sie rodzi to we wodzie i tak wkółko Jeszcze sie zastanwowię Co prawda u nas budują nowy spzital i może bedzie wiecej wanien Bydują go już od 2007r wiec może go już niedługo otworzą może przed czerwcem jeszcze im się uda Zobaczymy

panterka
dorotea72
panterka

szczerze mówiąc jak to napisałas to misie odechciało bo masz faktycznie racje Publiczna wanna hmmmm może jednak zrezygnuję z tego

a co do samego porodu to ja konkretnie nie wiem jak to wygląda wiem tylko jak mi kuzynka mówiła bo ona właśnie chciała i wiem że do wanny sie wchodzi ze skurczami i jak dziecko sie nie rodzi to 15 min i sie wychodzi i znowu wraca jak są skurcze i jak dziecko sie rodzi to we wodzie i tak wkółko Jeszcze sie zastanwowię Co prawda u nas budują nowy spzital i może bedzie wiecej wanien Bydują go już od 2007r wiec może go już niedługo otworzą może przed czerwcem jeszcze im się uda Zobaczymy

gdzies kiedys czytalam o takich porodach,ze niby tak sie rodzi lepiej ale ja to wlasnie bym sie brzydzila w jakiejs publicznej wannie. u siebie w domu owszem nawet bym byla za ale to bym musiala miec super duza wanne i polozna przy sobie.