Skocz do zawartości
Forum

jest tu kto na październik 2008 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
my się zważymy dokładnie dopiero w czwartek ale 2 tygodnie temu wchodziłam z małą na wagę łazienkową i pokazało 7200! A co do wzrostu to u mnie wcale w przychodni nie mierzą - robię to sama. Położna mi kiedyś pokazała jak - kilka tygodni temu było 72 cm...

A popros - wrzuciłam kilka nowych fotek do galerii mojej córeczki! Nareszcie jesteśmy na bierząco bo jakoś zaniedbałam ostatnio ten temat.

Aniu, ty się nie patrz na inne dzieci, ważne żeby przybierał ciągle na wadze, minimum tyle co podają tabele dla niego. Każda dzidzia jest inna.. Powodzenia, napewno będzie dobrze.

Hej Dziewczyny,
Macie racje przybiera na wadze i to najważniejsze, jest bardzo silny i na razie nie mogę wpadać w panikę, mama moja mówiła, że ja też taki niejadek byłam;)
Lekarz również potwierdził, że nie dzieję się nic złego, trzeba się pozbyć bakterii szybko,a Rafcio jest okazem zdrowia. Chyba jestem przeczulona...
Niestety okazało się, że to ja jestem chora.. mam zapalenie krtani, żeby się mały nie zaraził moja mama wzięła go do siebie na 3 dni, żebym się wykurowała, podleczyła i wygrzała w łóżku, ale tak mi głupio bez Rafcia, mówię Wam!!!

Co do urlopu mnie macierzyński też kończy się dokładnie 23 lutego, muszę wykorzystać stary urlop z 2008 a mam 20 dni do wykorzystania, wezmę urlop jeszcze za ten rok, no i rok będę z moim Rafciem w domku;) na wychowawczym;) a potem się zobaczy. Choćbym chciała wrócić do pracy nie mam z kim zostawić małego.

Wracam do łóżka pa

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23904.png

Aniu, pamiętaj ze idąc na wychowawczy nie wybierzesz całego należącego się za ten rok urlopu a jedynie proporconalnie do ilości miesięcy - mi się urlop skończy 6 kwietnia więc mogę wziąść proporcjonalnie za 4 miesiące czyli w moim przypadku 9 dni.

Aha, no i 2 dni opieki na dziecko się należy :-))

Ja z jednej strony już bym chciała wrócić do pracy ale z drugiej strony jak sobie pomyślę że mi maleństwo obcy ludzie będą wychowywać... niestety na babcie nie mogę liczyć bo za daleko mieszkają.

Znalazłam fajne prywatne żłobko-przedszkole z malutkimi grupami ale ta cena...
Centrum Zabawy i Rozwoju Elfik
no i fakt że małą będę widzieć rano między 7 a 8 a potem dopiero o 17:30 to mi włosy dęba stają....

Gagawa dzięki za info o tym urlopie widzisz nawet nie wiedziałam...
Jak dobrze, że jesteście i dobra radą służycie!

Justynka no widzisz kiedy Rafcio skończył 3 miesiące pokarm jak ręką odjął dwa dni i się skończył.. nawet kropelka nie skapnęła... niestety.. bo chciałam jak najdłużej karmić, no ale cóż. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.. mogę byc spokojna, że Rafcio się ode mnie nie zarazi;)

Buziak

Aniu zycze powrotu do zdrowia:36_3_16: Wszyscy chorzy.
My mielismy do tesciow jwchac ale tesciowa ma grype zoladkowa nie jedziemy tego mi jeszcze brakowalo:36_2_16:
Ja jeszcze karmie ale walcze z tym :) ze Jan ssie tylko w nocy je tyle ile potrzebuje na momet i budzi mi sie czesto. Sciagam mleko w ciagu dnia zeby wieczorem po karmieniu jeszcze mu z butelki podac i tym sposobem spi do 02.00 w nocy. Z piersi jest ciezej niz z butelki pic moje male leniwe malenstwo.
lena

http://www.suwaczek.pl/cache/853a0c1606.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0192459b0.png?5871

anna-baranowska76
Zaliczam się do październikowych mamusiek .Moja córcia przyszła na świat 31.10 2008
pozdrawiam wszystkie jesienne mamusie.

Witaj Anno wśród nas. Napisz nam coś więcej o sobie i córeczce! No i zapraszamy do wspólnego plotkowania i dzielenia się zarówno tymi dobrymi jak i gordzymi sprawami!

Albo mi się pokręciło albo już kiedyś probowałaś z nami pisać??

Lena to super że Ci się poprawia. U mnie ok, teoretycznie pokarmu mam dość, ale zamiast jednego karmienia wprowadziłam małej słoiczek. Zajada się nowymi smakołykami a dziś w ramach eksperymentu zrobiłam jej kaszkę. Pochłonęła jak normalne mleko tylko zapach był fajniejszy bo kupiłam jej taką waniliową z Bebilona.
Ale cycuś niezastąpiony jak trzeba ululac do spania... :ok:

A w nocy to różnie, czasami spi od 21 do 7-8 rano a czasem budzi się 2 razy, nie ma reguły. Niestety.

Hej dziewczyny;)

witam również Annę;) miło powitać kolejną mamusię październikową;)

Gagawa wiesz zainteresowały mnie te urlopy i wiesz zapytałam naszą Panią ekspert. Jednak należy się urlop za cały 2009, no bo w sumie co kogo interesuje czy ja idę na urlop w kwietniu czy w grudniu i na ile...
ale dobrze ze mi przypomniałaś o tej opiece nad dzieckiem;)

Kochane a jak tam dodatkowe karmienie;) tzn deserki itp? Mój Rafcio po prostu je jak mała świnka ale to takie słodkie i śmieszne;) Najgorsze jest to że nie chce jeść mleka! uhh

Buziaki

Aniu, odnośnie tego urlopu to są właśnie sprzeczne informacje. Moje kadry twierdza że proporconalnie a jak się pytam innych "Fachowców" to różnie, jedni tak inni siak :-((
Sama juz nie wiem, chyba poprosze kadry o podanie ustawy która mówi ze mogę tylko proporcjonalnie....

Moja mała też ma już rozszerzoną dietę - próbowała słoiczki z Bobowity:
- delikatna marchewka - uwżajcie - podawałam 5 dni z rzędu i małą dostała zatwarzenie prawie (doczytałam: surowa marchew działa przeczyszczająco, ale gotowana wręćz odwrotnie)
- marchewka z ryzem - też smakowała
- jarzynki - super danie - bardzo gęste i pożywne i nawet nie najgorsze w smaku :-))
- jabłuszko - pierwszy dzień wyraż jej twarzy był nieodgadniony z przewaga: "zabierzcie to kwaśnie cholerstwo" ale daje jej codziennie kilka łyżeczek i zaczyna podobać jej się ten smak.

W planach mamy też jabłko z bananem - taki mus owocowy z Bobowity.

Moja mała mleko ciągnie ale nie chce pić wody. Rozbestwiłą się - tylko herbatka... och!