Skocz do zawartości
Forum

Irlandia

Gość Olimpijka

Rekomendowane odpowiedzi

Małgosia
Olimpia a jaki Ty masz rozmiar ;)
ja mam całe 36 :Nieśmiały:
buta oczywiscie- bo ubranie przez ciaza bylo 34/36 a teraz 36/38:Szok:

But 38, ciuchy 36..............

Moniq- frimousse :lol:

Malgosiu takie butki zakupilam :) co by pomykac po miescie szybciej :) ecco.com - Polska: Przegląd kolekcji > Damskie > Codzienne > CASUAL SUPERCROSS
mężowi- dwie pary-jedne z ecco drugie z Zary :) ah wogole wrocilam obladowana ciuchami, butami i z pizzą :lol:

frimousse :lol: Ty tez :)

a ja tej firmy zupelnie nie znam :) fajne :) troche za wymyslne jak dla mnie ale fajne. a gdzei mozna znalezc ich produkty?? albo chociaz ceny?? bo widzialam tam jedna super pare dla Natanka czadowe, ciekawa jestem ile toto kosztuje :)
ecco.com - Polska: Przegląd kolekcji > Dziecięce > Chłopcy > STREET INVADER

a we Fr Zara nie ma butow :(

a co do rozmiarow to ja po ciazy 38/40 szczegolnie w gorze bo nic mi sie nie pomniejszylo choc mi nie jedna przepowiadala ze zgubie troche po drugim dziecku :lol:

monikouette
ja poszlam do mojego scrapa a ze teraz on na pietrze no to z doskoku wpadam na P :)

uffff, tyle kasy za buty dla dzieci to nie dam :D, ale super sa, fakt :) i Twoje tez, oryginalne, tutaj by powiedzieli ze SPACE :D

dobrej nocki, ja tez niedlugo pomykam :)

hehe space :)
ja nie jestem szarą myszka ale tez nie ekstrawagancką, mimo to zawsze jakis pieprzyk w ubraniu u mnie jest hehee :)

Kochane....mam przechlapane :) OLISKA RACZKUJE :lol: a żeby nie bylo kolorowo to staje przy wszystkim co sie nie rusza i na drezwo nie ucieka :lol:

witam, czy to prawda że na wyspie nie płaci się za leki dla dziecka i że jak dziecko idzie do szkoły to książki ma za darmo???
zastanawiamy się z mężem nad wyjazdem. Nasz kumpel tam jest i jest zachwycony. Mój mąż jest na okresie próbnym w pracy ale jak tylko okres próbny się skończy to planujemy żeby wziął sobie niepłatny urlop i w drogę:)

Monika:Śmiech:

Brie84
witam, czy to prawda że na wyspie nie płaci się za leki dla dziecka i że jak dziecko idzie do szkoły to książki ma za darmo???
zastanawiamy się z mężem nad wyjazdem. Nasz kumpel tam jest i jest zachwycony. Mój mąż jest na okresie próbnym w pracy ale jak tylko okres próbny się skończy to planujemy żeby wziął sobie niepłatny urlop i w drogę:)

Witaj Brie84

Za leki placisz bo tu prywatna sluzba zdrowia ale jesli postarasz sie o medical card to wtedy masz te na recepte za darmo HSE.ie - Health Service Executive Website - English ,
za ksiazki placisz ale to szkole bo oni to organizuja i nie sa to takie ksmiczne kwoty jak w polsce,

a mąż zalezy w czym pracy bedzie szukal i zalezy w jakim regionie, bo zycie tu drogie a pracy coraz mniej :) to juz nie to samo eldorado co 4 lata temu ale życze powodzenia i jak najbardziej zaryzykowania :)

Aha odnosnie lekow jest jeszcze jedna rzecz jak drugs payment card i za leki placisz 90e a reszte pokrywa rzad......jest to kwota na miesiac i leki tiez na miesiac czyli nie mozesz w jednym miesiacu kupic zapasu na 3 miesiace bo za to Ci nie refunduja

kurde, ale jestesmy dzis zgrane, ja po Tobie posta pisze pol godziny pozniej :duren: ale teraz mi sie udalo szybciej

u taty nic nowego, tzn podobno sam sie lepiej ma, psychicznie rzecz ujmujac, nie mowi nadal prawie wcale ale sie stara i jaies tam dziwieki wychodza z gardla, no i juz tak cisnienie nie skacze, jest mniej nerwowy itp...
nie wiem co dal ten tomograf, bede dzwonic do domu jutro bo z drugiej strony to tez nie mam ochoty meczyc mzamy non stop tymi samymi pytaniami co wszyscy wkolo...
a brat czy bratowa na gg tyle co kot naplakal wiec tylko sporadycznie smsami pisze do nich.... troche to wszystko skomplikowane u mnie ale takie zycie....