Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

cherry82
Panna jak tam zab

ej dziewczyny wy etz tak macie ze dziasla sa podpuchniete i przy myciu az sika krew nie bola mnie zeby tylko same dziasla krwawia slyszlam ze to tez w czasie ciazy sie dzieje poprostu se krwawia

cherry ostatnio i u mnie to się pojawiło. poczułam smak krwi i zobaczyłam ze dziąsła krwawią. a podczas mycia to juz wogóle. i dziś zobaczyłam ze dwa ząbki są do plombowania. a ja panisznie boje się dentysty więc załatwię to raczej po porodzie bo nie chce się tak stresowac

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

gosiaj
patrycja`81

kup sobie "listerine" i plukaj dziasla-redukuje krwawienie z dziasel
niezbyt przyjemny,ale dzialajacy:D
(listerine kolor liliowy-mi taki dentyska polecila)

listerine dobre jestm, ja tez musialam plukac buzie, jak zrobilam sobie piercing...szczypalo jak cholera, ale bylo dobre
ja jak sobie zrobiłam kolczyk w języku to jak byłam w pracy to miałam w lodówce z lodami :Oczko: kostki rumianku :lol: i sobie je cyckałam :lol:

netka3
YASMELKA DUŻO ZDRÓWKA, SPEŁNIENIA WSZYSTKICH TWOICH MARZEŃ I WIELE, WIELE MIŁOŚCI :36_3_15::spey::mylove:

yasmelka do Twoich urodzin 7 miesiecy ale jak tak kazdy sklada Ci zyczenia to postaw cos :D:D
a ja gratuluje Ci 30-stki ciążowej :D:D

netka3
ja wam swoją historię miłosną opiszę jutro bo dzisiaj cos nie mam weny. a to fotki które mój mąż zrobił mi dzisiaj. brzuszek wydaje mi sie ze rosnie teraz i codziennie jest coraz większy no i ja coraz większa :36_2_20:

ranyyyy Ty to chyba ciąże w torebce nosisz ::):::): maciupki masz brzusi ::): jak patrze na moje fotki to ja miałam taki w około 17tc :lol:

cherry mi dentystka powiedziala tylko tyle że to nie prawda że dziecko "pobiera" niedobór (jesli jest) wapnia z zębów!! Jeśli ginekolog tak twierdzi to mam sie go zapytać czy ma specjalnizacje tez stomatologii ::):
a jesli chodzi o to krwawienie to ja mam to samo ::(: moja mama "piguła" powiedziala że tak czasami jest (a swoją drogą to na kazdą moją dolegliwosc tak mowi :D, ciekawe czy jakbym jej powiedziala ze mnie walec przejechał to tez by powiedziala że tak czasami jest :sofunny::sofunny: )

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

panna-em
[
cherry mi dentystka powiedziala tylko tyle że to nie prawda że dziecko "pobiera" niedobór (jesli jest) wapnia z zębów!!

niedoboru nie pobiera:lol:
ale wapnia potrzebuje:D dla swoich malenkich kosci-a skad je niby ma wziasc jak nie z od mamuski:lol:
a krwawienie to akurat raczej nie jest z braku wapnia:D
tak tylko napisalam na co sa "narazone" baby w ciazy:D

rybka nam umiera:36_2_58:

patrycja`81
panna-em
[
cherry mi dentystka powiedziala tylko tyle że to nie prawda że dziecko "pobiera" niedobór (jesli jest) wapnia z zębów!!

niedoboru nie pobiera:lol:
ale wapnia potrzebuje:D dla swoich malenkich kosci-a skad je niby ma wziasc jak nie z od mamuski:lol:
a krwawienie to akurat raczej nie jest z braku wapnia:D
tak tylko napisalam na co sa "narazone" baby w ciazy:D

najwiecej wapnia to pewnie z tego co mamusia zje, czyli wazne zeby w dietce duzo wapnia było :)

rybka nam umiera:36_2_58:

biedna rybka :36_2_58:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

netka3
cherry82
Panna jak tam zab

ej dziewczyny wy etz tak macie ze dziasla sa podpuchniete i przy myciu az sika krew nie bola mnie zeby tylko same dziasla krwawia slyszlam ze to tez w czasie ciazy sie dzieje poprostu se krwawia

cherry ostatnio i u mnie to się pojawiło. poczułam smak krwi i zobaczyłam ze dziąsła krwawią. a podczas mycia to juz wogóle. i dziś zobaczyłam ze dwa ząbki są do plombowania. a ja panisznie boje się dentysty więc załatwię to raczej po porodzie bo nie chce się tak stresowac

strach strachem
ale odkladanie wizyty u dentysty...ponoc infekcja(jezeli do niej dojdzie) z dziurawego zeba moze sie rozniesc po organizmie-i do dziecka tez
wiec.....do dentysty marsz:D
jak chcesz to moge przyjechac potrzymac za reke:wink:

patrycja`81
netka3
cherry82
Panna jak tam zab

strach strachem
ale odkladanie wizyty u dentysty...ponoc infekcja(jezeli do niej dojdzie) z dziurawego zeba moze sie rozniesc po organizmie-i do dziecka tez
wiec.....do dentysty marsz:D
jak chcesz to moge przyjechac potrzymac za reke:wink:

patrycja a co powiesz na to że mnie boli ząb którego zrobiła mi niecały miesiąc temu?? no mowie wam gdybym, nie wyrzuciła tego parasola mojego co mi ostatnio wiatr popsuł :lol: to bym jej nim przez łeb zdzieliła!!
a z tym wapniem to chodziło mi raczej o to że ciążą nie odwapnia zębów ::):

panna-em

patrycja a co powiesz na to że mnie boli ząb którego zrobiła mi niecały miesiąc temu?? no mowie wam gdybym, nie wyrzuciła tego parasola mojego co mi ostatnio wiatr popsuł :lol: to bym jej nim przez łeb zdzieliła!!
a z tym wapniem to chodziło mi raczej o to że ciążą nie odwapnia zębów ::):

mam dlugi parasol,ze szpicem....szkoda ze nie ostry
niestety tez trafialam na dentystow partaczy-ostatnio z trzy cztery lata temu,w Szwecji-pieprzona dentystka polka
mialam zapalenie okostnej,a ta pizda przez tydzien naciagala ze mnie kasiure,zwalala na mnie,ze infekcja sie zrobila przez moja zla higiene jamy ustnej
zrobila zdjecie rtg,ale nic niby nie zauwazyla
antybiotyk chyba mi dala dopiero w trzecim dniu-chodzilam do niej codzien
w koncu zadzwonilismy do sprawdzonej przez Kamila dentystki (a tamta cipa byla z ogloszenia w gazecie polskiej,a do tej sprawdzonej nie moglismy sie akurat dodzwonic)
jechalam non stop na przeciwbolowych-dwie na raz,i co chwila,i jeszcze do pracy musialam chodzic

i jak poszlam do tej normalnej,to po pierwszym spojrzeniu na zdjecie rtg,powiedziala co i jak
ech chodza po ziemii partacze pieprzone:lup:

a ja byłam taka zadowolona z tej dentyski do której chodze, ten jeden ząb jej nie wyszedł i wcale jej to nie usprawiedliwia :lol: zjebie ją jutro i tyle!! a jeszcze mi w karcie ciazy nie podbila nic :grrrrrr: polozna mowi ze jak chodzilam to powinnam miec pieczatke zeby w razie czego mozna było wziasc wszystkie mozliwosci pod uwage!!

i wez tu człowieku otworz paszcze a pozniej zwijaj sie z bólu brrrr :Real mad:

panna-em
agula7777
Już pije 3 kawe,żeby nie usnąc bo do rana musze wszystko odzyskac,inaczej mój mnie...........grrrrrrrrrrrrrr

no wiesz..... ja bym to olała.... napewno Twoj nie kazałby ci siedziec do rana i robic kompa!! Nie rób z niego takiego tyrana

Najgorsze jest to ze na wszystkie zdjecia mi padly,i staram sie je odzyskac:-)

a mnie dopadlo ziazi mojej malenkiej tam na dole:wink:
smaruje i smaruje....ale z checia bym ja wyrwala....:lup:
mam ja wrazliwa,zbyt czeste dlugie gorace kapiele....a ostatnio codziennie-glupi glupol
ona tego nie lubi za czesto
a jeszcze slodycze,jak zlapie to cosik,to najlepiej ograniczyc,a ja wlasnei teraz najwiecej wpieprzam
i jeszcze to,ze nie zareagowalam na samiuskim poczatku,dopiero jak mi sie troszke rozkrecilo-bylam w aptece,kupilam jej medycyne,ale....jeszcze nie jest ok
we wtorek mam wizyte u poloznej-mam nadzieje ze umowi mnie do gina

alez sie wyzalilam:ehhhhhh: