Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

Brunetka daj spokoj ja przytylam 25kg i nie jadlam bardzo duzo . Powiem ci tam te 3kg na 7m.to malo oby dziecko nie urodzilo sie niska waga urodzeniowa ale moze byc tez tak ze dziecko wszystko wchlania. Roznie to bywa. Nie przejmuj sie jedz jak potrzebujesz ,z wagi spadniesz po urodzeniu. Nie patrz na inne ,bo kazdy inaczej przechodzi ciaze ,tak samo jak kazde dziecko inne tego sie nie porownuje:) Jedynie mozesz zwrocic uwage na slodycze i zastapic je czyms zdrowszym:) ale ogolnie nie ograniczaj sie . Co do wanienki na stelazu fajna sprawa dla mnie bardzo wygodna bo moge wszedzie wykapac dziecko(raz kapalam w pokoju ,raz w kuchni i nie obciazam kregoslupa bo wysokosc mi odpowiada:) a w wanience mialam zatyczke wiec moglam sobie wode spuszczac(ale tu juz zalezy od wanienki) Termometr nie sprawdzil sie lokiec owszem:)
Laura dzieki ,ja sporo rzeczy podostawalam wiec wszystko zbieram bo wszystko sie przydaje ,dzieci rosna szybko :)Mojego faceta kuzyn z kobieta i dzieckiem gdzies kolo szmaragdowego mieszkaja (kupili tam nowe mieszkanie) szczerze jeszcze tam nie bylam u nich ale musze sie wybrac:) Ja od zdroji mam kawalek :) blizej mi do polic .

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

Cześć mamuski :*
No fakt też mi sie wydaje, ze 3 kg to za malo. Przy niej czułam sie jak jakiś potwór :)
Masz rację Monika jem za duzo słodyczy ale nie mogę sie oprzeć :/ aż sie boję wyniku krzywej cukrowej.
Nocka spoko, choć dzis bardzo czesto wstawalam siku. Mały tak dziwnie leży ze dosłownie czuje jak coś majstruje przy pecherzu :) i od razu sikuuu jakby mi coś tam uaktywnial.
Jak Wasze dzieciaczki przespaly noc?

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

JA ogolnie bylam szczuplutka wiec moj kregoslup odczul te 25 kg:) Jeszcze mam pare kg do zrzucenia ale nie ma co sie martwic, zdrowie malca jest najwazniejsze. Mam znajoma co sie odchudzala w czasie ciazy bo to przeciez modelka (w jej umysle, bo jak nie ma kontraktow to nie jest dla mnie zawodowa modelka a zaplacic komus 300zl za zdecia tez potrafie). Dziecko jej ma pare problemow. Trzeba tez pamietac o tym ze dziecko nie musi odrazu urodzic sie z jakas wada czy choroba wszystko moze sie rozwinac pozniej i czesto matki nie wiaza tego z okresem ciazy. Co do krzywej w noc poprzedzajaca pojscie na krzywa zjadlam kawalek ciasta "krowka" wynik idealny:) Ja jak nigdy nie lubilam slodyczy tak w czasie ciazy polubilam:) A i nie wiem czy wiesz ale przez owoce mozna duzo przytyc:( Ja wcinalam kilogramami ....

Nocka u nas ok, maly sam poszedl wieczorem spac ale oczywiscie nie da mi pospac dluzej niz do 9:30 jeszcze nie dawno dawal mi spac do 10 teraz juz skrócił ten czas o pol godzi. W sumie to wyglada to tak ze o 7 sie budzi i gada ,marudzi ale pozwala lezec a jak zbliza sie ta 10 to nie ma "matka wstawaj" jak chce polezec to placz ,on chce wstac i koniec. Musze go przebrac i idziemy do drugiego pokoju inaczej placze on juz nie moze plackiem lezec. A ja chce drugie dziecko:)

Ja przed ciaza duzo jadlam choć jestem szczupła, ale teraz w ciazy to chce mi sie jeść masakrycznie :)
N o niektóre to mają w głowach coś nie tak :/
Synek juz ustawia mamuske :) w sumie mówią ze tak do roku jest najgorzej ale ile w tym prawdy to nie wiem. Zobacz niektóre mają po 3 dzieci albo więcej i decydują sie na następne. Ile chcesz różnicy między jednym dzieckiem a drugim?
Pomóżcie mi- co mogę kupić dla 11miesięcznych bliźniaków? Chlopiec i dziewczynka. Idę w odwiedziny.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

Monika to Ty masz super do 9.30 spac ??? To luksus:) Ja 6.30 -7 max i pobudka oczywiście trzeba i tak od razu przebrać małego i iść na dol bo w łóżku z nami już nie poleży. On nie ma czasu chce siedzieć czy leżeć chce chodzić poznawać świat:) Ciesz sie chwila Monika bo jeszcze trochę i Twój malec tez zacznie:)
A co do prezentu hm... Zależy na co sie nastawiasz ubranka czy zabawka?

Pewnie jedz zobaczysz co Ci powie. Fajnie jak nie zapomnisz to pozdrów ja ode mnie:)
A bardzo fajnie ze chcesz ze swoim P jechac jednak to Wasze wspólne dziecko i wspólnie o tym musicie zadecydować. A tez fajnie jakby z Tobą chodził na szkole rodzenia niby nic takiego ale przygotuje Was do wspólnego rodzenia i nie tylko:) Oczywiście to moje zdanie.
Pamietam o tej wanience ale mam ja w piwnicy a robią mi piec jeszcze do jutra i nie mam jak zejść wiec na pewno wyślę fotkę.
Fajnie jakbyśmy zdecydowały sie kiedyś spotkać na żywo na kawce:)

Oczywiscie pisalam i polowe sie wykasowalo. :/ moja kumpela rodzila w kwietniu ja w maju w innych szpitalach i obie dostalysmy dwie paczki ale zawartosc byla rozna.ja np mialam foto ksiazke za darmo a ona wit d plus k itd. Jest wuecej gazetek ulitek inf.ale tez przydatne.wszystkie gazetki trzeba uwaznie przejrzec bo mi sie wtrafilo duzo fajnych rabatow ale sa poukrywane:) i sami daja te paczki.
Co do kawki jestem za:)
Moj maly ma 7kg wiec 3lub 4
Boboland jest na slinecznym? Zawsze jak sa promocje albo cos fajnego to ja nie mam kasy:/ za miesiac sa robione targi pod katem rodzicow i dzieci i tam chce jechac popatrzec jakie firmy sie promuja. Akurat zaczynam rozgladac sie za wozkiem ,krzeselkiem do karmienia i fotelikiem do samochodu. Ale moze pojade do bobolandu nawet popatrzec. :)
To jest w ten weekend co bedzie?
Moj maly poszykujac smoczka caly sie rozkopal a jak go dorwalto prawie udalo mu wsadzic sibie do buzi ale dosc glosno mlaskal :) poki co da polezec do ok 10 bo pozniej on chce wstawac a ja z tych co lubia spac:) pisze na tel wiec kupe bledow jest :/
Co di prezentu ciuszek cieszy mame ,zabawka dziecko. Ja kupilabym bajki na dobranoc dwie wersje (chlopiec)(dzieeczynka) a tak naprawde ci kupisz to dziecko sie ucieszy .ciszku kupuje jak dzieci sa malutkie i nie wiedza zabardzo po co im zabawka:) pozniej chce sprawic dzieciom przyjemnosc ja mam byc ta fajna ciocia :) a rodzice coz przeboleja kolejna grajaca wkurzajaca zabawke. Z nad morza 3 latkowi przywiozlam proce z tata maja radoche mama sie wkurza ale to dziecko ma byc szczesliwe a nie rodzic ,rodzica uszczesliwiam np winkiem :)

Pewnie ze chce akurat mi sie koncza;) Ja wstalam dzis o 7rano bo moj maly stwierdzil ze nie chce lezec po czym na lezaczku odplynal a ja juz rozbudzona siadlam przed kompem;)
Laura jak twoje malenstwo ma na imie bo nie wiem czy sie pytalam:) To dostanie jakis prezencik tylko trzeba pomyslec co:)
Spacerowka -jestem niska wiec jest mi ciezko podnosic wozek dlatego musi byc lekki i duze kola zeby w zime dala rady nim jezdzic:) Ostatnio pozyczylam wozek od kumpeli na wyjazd i ma przednie obrotowe kolka co fajnie sie go prowadzilo ale wlasnie chce pojezdzic i popatrzec na wozki. A krzeselko chcialam 2 w 1 zeby pozniej rozlozyc i zeby maly mogl na nim np rysowac ale nie wiem czy to sie sprawdzi tez musze pojezdzic i "pomacac" ;)