Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem zła, bo tutaj jest cholernie zimno, mieszkamy w domu jednorodzinnym, ja z P. mamy 2 pokoje na poddaszu, ale tutaj zimą potrafi być mróz na oknach :/
Od początku nie chciałam tu mieszkać jak dowiedziałam się o ciąży, mają niby wymieniać okna i robić remont. Ja się pytam kiedy????? Juz prawie październik a oni nawet nie zaczęli. Kłócę się przez to z P., ale to teściowa tak zarządza. Najgorsze jest to, że ona pali tutaj sama w piecu,żeby szło na kaloryfery i czasami jej się komin zatka czy coś i trzeba czyścić, i nawet jak jest mróz -20st to nie pali się cały dzień... Nie wiem jak ten malec tu wytrzyma... To ja po dzisiejszej nocy już zaczyna gardło mnie swędzieć i czuję że katar będzie. Oni nic nie myślą. A mówiłam od razu, żeby kupić mieszkanie to temu się budowy domu zachciało a ja tutaj będę się kisić ze 2-3 lata.
Ehhh sorry za takie rozżalanie się, ale jestem zła.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ejvfr8jg4.png

LAura- absolutnie fajnie ze jestes :) ja poprostu odpoczywalam po weekendzie tak jak wspomnialas:) 3ka dla mnie to za duzo. Pierwszy raz mialam ochote uderzyc dziecko (te 4letnie) dobrze ze mam te opanowanie i nie daje sie ponies chwili ale normalnie mialam malolata dosyc. Potrafil popsuc zabawe wszystkicm. A wczoraj maly moj chyba musial sie zaklimatyzowac w domu. Strasznie marudzil . Ale przez 3 dni byl non stop na dworzu. Ja urodzilam 1maja mojego Aaronka:) A jak u ciebie to wyglada? Nie wiem czy pisalas. Szczerze nie pamietam co czytalam;) Teraz probuje nawet przypomniec swoj wczorajszy dzien i czuje sie jakby mi on uciekl:/
Brunetka- u mnie tez zimno w zime ,rok temu dokladnie 1 maja dostalismy mieszkanie w kamienicy i niestety okna sa nie szczelne i chcielismy teraz wymienic okna ale kasy zabraklo:/ Byc moze na zime tez wyprowadze sie do tesciowej ale ja mam troche lepsza nie wtraca sie ale za bardzo chce pomagac i t o irytujace. Moge na nia polegac . Ale mieszkajac razem bedziemy sie meczyc ,ja klade sie bardzo pozno spac a ona idzie spac z kurami tak wiec bedziemy sobie przeszkadzac ale jakos przetrwamy. Chociaz ja od samego poczatku nie ubieralam bardzo grubo malego, przystosowywal sie do gorszych warunkow atmosferycznych.
Nad morzem przesada byla kiedy moj maly w wozku w cienkiej bluzeczce a jakas babka ubrala swojej corce gruba bluze. Ale dzieki temu moj maly nie choruje no teraz ma katar bo zabkuje. a tak to nie. Sorry ze tak chaotycznie ale musze isc obiad zrobic a malemu nie pasuje samemu siedziec:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

Ja urodziłam 12 grudnia:) To czyli mój Karol najstarszy wsród nas mam:) Ja tez próbuje zrobic obiad o sprzątaniu nie mowię nawet ale mój syn odkąd raczkuje nie usiedzieć 5 min nawet. Non stop wszędzie wchodzi wszystkiego ciekawy. A jeszcze idą mu zeby trzonowe to jest dzis mega marudny:( Oszaleć mozna momentami.
Monika karmisz jeszcze piersią?
Jak nocki przesypiacie?

Laura marzy mi sie nocka przespana odkad maly zabkuje to znow zaczal czesciej wstawac:( A tak to chociaz mialam te 6 godzin wolnego a teraz dupa ;( TAk karmie piersia ale na szczescie jakos mi to nie przeszkadza daje rade jak gdzies wychodze czy wyjezdzam ale nie wiem jak bedzie jak zrobi sie zimno:/ bo tak to wszedzie wyjelam cyca a teraz to juz nie dam rady:) Chociaz teraz chcialam nakarmic w pociagu malego butla to nam nie poszlo bo woda za bardzo nam ostygla:/ A ty jak karmisz? Moj marudny tez jest strasznie dzis to juz mam serdecznie dosyc wszystkiego a to dopiero popoludnie:) Ty jestes ze zdroji?czy cos mi sie ubzduralo:)

Mój butle pije dwa razy rano i wieczorem je już kaszki obiadki w sumie to już wszystko co dozwolone. Tak ja mieszkam na Zdrojach od trzech miesięcy przedtem na Niebuszewie. A Ty z jakiej dzielnicy jestes ?
U mnie jak pierwsze zeby wychodziły było ok czasami gorączka a przy tych trzonowych to jest koszmar brak już sił nocki nieprzespane w dzień marudzi. Siedzieć w kojcu nie w siedzisku nie tylko chce raczkowac już podnosi sie przy łóżku komodach krzesłach a ja wszędzie za nim bo jeszcze sie chwieje.
Już dzis brak mi cierpliwości teraz zasnął to odsapne:)

Na razie będziemy sie ratować takim małym grzejnikiem na prąd. Ale przyszłość nie napawa mnie optymistycznie :/
Była u nas mojego P. kuzyna żona, młoda dziewczyna, w moim wieku albo młodsza, też w ciazy, w listopadzie rodzi. I też chlopca będzie miała :) i trochę sie odstresowalam jak pogadalam z nią. Oczywiście uroki takiego mieszkania powodują ze nie ma swobody rozmowy z nikim bo to albo tesciowa albo jego siostra albo tesciu.
Fajnie dziewczyny macie ze macie juz takie duże bobaski :*

Brunetka to fajnie ze masz kogos kto jest tez w ciazy, pozniej pojdziecie razem na spacerki:) bedziesz na bierzaco ze wszytskim:) Macie osobne swoje pokoje to czemu mowisz ze nie mialas swobody rozmowy .Ja wcale nie ciesze sie ze moj tak rosnie dopiero go urodzilam a zaraz ma 5m. za szybko!!! My tez dogrzewamy sie elektrycznie i jest masakra z rachunkami:(

Laura- niebuszewo znane mi i to bardzo:) A jaka ulica? ja teraz mieszkam na golecinie bo mieszkanie dostalam ale wczesniej na krasinskiego a tesciowa mam na luczniczej:) Ja troche pozwiedzalam szczecin bo wynajmowalam mieszkania ale zazwyczaj okolice niebuszewa i stoczni tak ze mialam szybki dojazd na niebuszewo:) Wspolczuje ci tego biegania zaraz mnie to bedzie czekac:)

Bo wiecie jak ktoś do mnie przyjedzie to ja jestem taka ze nie uciekam z go ściem do pokoju i sie zamykam. . Zazwyczaj siedzę w kuchni. A tesciowa jest taka ze siądzie i będzie słuchać. Ale ehhh juz nie chce mi sie narzekać. Chyba dzis mam taki dzień..
No z tymi rachunkami przy takim dogrzewaniu moze być różnie. A rozmawialas Monika z tesciowa o wprowadzce?
Powiedzcie mi dziewczyny czy w ciazy bolą żebra? Przy wdechu?

Pewnie tam mozna wyszukać fajne ciuszki:)
Ja mam po moim małym duzo ciuszków wanienkę ze stojakiem jakbyś chciała to chętnie oddam. A Monika dla Twego malca tez mam ciuszków trochę jesli Wam to nie przeszkadzałoby ze po moim synu to z chęcią sie pozbęde:) ja miałam praktyxznie wszystko nowe bo nie miałam od kogo dostać wiec nie sa zniszczone.