Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

_Alfa_
Byłam na nfz. Gruba na jakieś 1950, długa nie wiem na ile, kość udowa ma 62,8 mm, czytałam że kość razy 7 to długość dziecia, ale nie wiem ile w tym prawdy :D Wychodziłoby jakieś 44cm. Poza tym wszystko w normie, tylko mam dodatkowy płat w macicy. Łożyska chyba. I ponoć to robi tyle, że może przy sn nie wyjść i trzeba czyścić.

Nie mogę się doczekać Aurelkowego zdjęcia :36_3_3:

http://davf.daisypath.com/2hwIp1.png

wczoraj wyszlam
nie mialam okazji pytac o porod rodzinny tym razem, za pozno przeczytalam Twojego posta
z tego co wiem z poprzedniej wizyty- do porodu rodzinnego osoba towarzyszaca musi miec fartuch, do kupienia na dole w aptece, koszt ok 15 zl.
porod rodzinny jest bezplatny

u nas kicha
Piotrus 2100 zamiast 2300-2500g, jest o 2 tyg za malutki. dostalam zastrzyk na rozwoj pluc synka
do tego od ciazy zrobily mi sie 2 kamienie na woreczku zolciowym i po pologu czeka mnie operacja

z czego bylam zadowolona- konsultacje chirurgiczna mialam praktycznie od razu, sam dr Pychtin polecial po chirurga, wytlumaczyli mi wszystko dokladnie co i jak, dostalam zalecenia i teoretycznie wszystko wiem, w praktyce dopiero wyjdzie
ja akurat z tych, co lubia byc doinformowane, sama nie musialam za duzo dopytywac

porodow maja wiele wiecej niz jak bylam te 2-3 tyg temu, sama oddzialowa sie ucieszyla ;)
poki co Maz pojechal po wypis i zwolnienie lekarskie (wystawia mi do przodu, bo nie moge sie dostac do mojej gin)...
musze wytrzymac minimum 2 tyg, zeby tego mojego lobuziaczka podtuczyc jeszcze troche...
chodzenie z 2 cm rozwarciem tez do przyjemnych nie nalezy, ale skurcze powstrzymali i jest ok

http://www.suwaczek.pl/cache/73b0e7aca8.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz64z17iov1t7qx.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2k2y2kq5o.png

Tzn chodzi mi o to, że zawsze ten pomiar nie jest na 100% pewny, np mi wczoraj z pomiarów coś tam powychodziło, a różnica waha się +/- 3 tygodnie :) O to mi chodzi, bo wagę się ustala wg pomiarów, wiesz czasem dzidziuś się inaczej ułoży i już coś innego wychodzi :)
Najważniejsze żeby wszystko poszło dobrze!

Na kadlubka i w wompie i w kolejowej na ul. 3maja ewus dziala :-)
Bylam ja albo rodzinka. ale sa bledy ja mam nazwisko do poprawki...

sunny zaciskaj nozki i odpoczywaj duzo,staraj sie dobrze jesc i nie denerwuj sie, wszystko sie dobrze skonczy!!! to nie czas na smutek tylko na pelna mobilizacje bo to od Ciebie teraz wszystko zalezy! pogadaj z Piotrusiem by poczekal :-)
hipotrofia jest jak dziecko ma mniej niz 2500g po porodzie

http://lb2f.lilypie.com/VMPlp1.png

Przerwa na cyca ;-)
a dziecko rodzi sie o czasie. takie dzieci ladnie potem nadrabiaja :-)
a powiedzieli co jest przyczyna niskiej wagi? Na poprzednich usg wiek ciazy z usg a ten z miesiaczki byly zgodne?
hmm... A poza tym Piotrus ok?

mialam opisac Wam jeszcze jak bylo w zdrojach... ale to nie dzis...
przez pierwszy rok zycia synka spedzilam z nim prawie miesiac w sxpitalach. Po urodzeniu 6 dni w zdrojach a potem wojciecha, arkonska, unii lubelskiej...
W zdrojach 10 godzin po porodzie trafil do inkubatora, mial niski cukier, dostawal glukoze, antybiotyki i monitorowali go. wyszly zaburzenia czynnosci serca. zrobili mu usg glowy, brzucha, serca, ekg. Opieke mial super. Pani doktor wszystko mowila i tlumaczyla. jak wylam ze nie mam mleka, tlumaczyla i stawiala mnie do pionu. I wszystko sie dobrze skonczylo. Czekalam na niego w sali obok sali z inkubatorem. Dwa pokoje po dwa lozka, lazienka, lodowka, laktator. moglam w kazdej chwili pojsc go zobaczyc. co 3 godz. wyciagali go i dawali mi do karmienia. Oczywiscie byl dokarmiany - jak wiekszosc dzieci - dokarmiaja pielegniarki, mi chyba 3 dnia pozwolily dopiero... i to nie wszystkie pozwalaly.
maly urodzil sie przez cc, w ksiazeczce ma wpisane - 3 razy pepowina wokol szyi... co by bylo gdybym rodzila sn?
sunny wiem ze spodobal ci sie wojskowy, nie znasz mnie ani ja Ciebie, ale przemysl to jeszcze.

http://lb2f.lilypie.com/VMPlp1.png

hej
Malyhipku i ja juz dziewczynom pisalam, zeby patrzyly glownie na neatologie. dla mnie to byla podstawa. Tym bardziej, ze ja tez corcie mam z hipotrofia, a syna z cechami hipotrofii.
Oboje okreceni pepowina, ktore przecinaly polozne jak tylko glowka wylazila, bo tetno zaczynalo zanikac.
A jak Twoj synus teraz? Bo moj to w szalonym tempie nadrobil braki, za to corcia juz troche gorzej. No, ale to dziewczynka to juz inaczej.

Sunny bedzie dobrze! Waga Piotrusia wcale nie jest taka zała. Moja w tym czasie na usg wazyla ok. 1800. Urodzila sie 2290 i taki z niej teraz czort, ze wymiekamy :)
Najwazniejsze, zeby rozwarcie nie postepowalo. wazne tez, ze synio dostal sterydy na plucka.
Odpoczywaj i spij duzo, tak na zapas :)

Alfa co tam hodujesz jeszcze oprocz malutkiej? najwazniejsze, ze Dagmara/Milena ladnie rosnie. wyczyszcza co maja wyczyscic i bedzie dobrze.
Jak tylko bedziesz chciala to wpadaj po wanienke, bo my juz rzadko uzywamy :)

_Alfa_
Moja przychodnia też na Kadłubka, fajnie napiszecie mi kto tam jest dobry :D

My długo szukalismy dobrego pediatry dla Michała. 3 zmienilismy. Az trafilismy na Sobczyka i ja nie mam zadnych zastrzezen. dla mnie to wymarzony pediatra. zawsze na spokojnie, mozna popytac, wszystko wytlumaczy. skierowania do specjalistow daje bez problemow, nie udaje madrzejszego od nich i kiedy ejst potrzeba to wysyla gdzie trzeba.
a co dla mnie najwazniejsze to jest anty do antybiotykow. przepisuje w ostatecznosci. Michał mial rok temu to dopiero po wymazie mu odpowiedni przepisal. niektorym rodzicom sie to nie podoba, ze leczy ebz lekow jak to mowia :) Ale dla mnie wlasnie o to chodzi, zeby nie faszerowac niepotrzebnie. ja go uwielbiam i bardzo ufam :)