Skocz do zawartości
Forum

Szczecińskie dziewczeta;)

Demether

Rekomendowane odpowiedzi

Sunny!! Kiedy tam są zwiedziny, wizytacje????

Martwi mnie trochę znieczulenie tylko w przypadku cieżkiego porodu. No i czy można z chłopem być?? Iii w ogóle nie wiem.

Czuję jak mi brzuch skórę strasznie ciągnie, już jestem tłusta od kremu i oliwki, ale trochę przeszło. Bo tak to mam wrażenie, że mi pęknie..

nie wiem, czy sa jakies konkretne dni zwiedzania...

my pojechalismy "z marszu", akurat bylismy na miescie

ogolnie polozna oddzialowa, ktora nas przyjmowala, mowila, by w razie pytan przyjechac po 13, zwykle sa juz ze wszystkim ogarnieci i ma wiecej czasu :)

mozna byc z Mezem- tak wlasnie zamierzamy rodzic
jedyne co, to Maz nie moze byc przy cesarce, ale stoi w pokoju za szybka i wszystko moze obserwowac

ogolnie tak: warunki bez szalu, ale czysto i schludnie, wszystko co potrzebne jest, sprzet dla noworodkow tez maja "z gornej polki"
sale poporodowe sa dwuosobowe, ale przez to, ze nie ma w nich oblezenia, prawdopodobnie bedzie sie samemu :)
Maluszek ma przystawiane lozeczko do lozka mamy, na noc dzieci sa zabierane na oddzial dla noworodkow, chyba, ze chcesz miec dziecko przy sobie, to zostaje z Toba
nie ma problemu, by zajeto sie Dzidziusiem, jesli jestes zmeczona i chcesz odpoczac

http://www.suwaczek.pl/cache/73b0e7aca8.png

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz64z17iov1t7qx.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2k2y2kq5o.png

Kurde, bo jak zawsze chodziłam do parku i byłam nad Rusałką to widać okna porodówki - 20 lat była tam pęknięta szyba :D Moja mama przy tej szybie rodziła :D Ciekawa jestem czy wymienili :sofunny:

Bo na Pomorzanach jest ogólnie ok, tylko syf. Przecież tam kible to pożal się, wyglądają jak dworcowe kible 100 lat temu! Toż to dworcowe kible teraz to elegancja, a tu nawet papieru nie ma. A najważniejsze żeby urodzić w spokoju, nie siedzieć w 10 osób na sali. No i ten Kolczewski...

Alfa ale sie uczepilas tego Kolczewskiego :)
Tylko pamietaj, ze musisz rodzic w godzinach rannych do 16 i w tyg, bo ordynatorzy zazwyczaj tylko tak pracuja. No i do porodow schodza zazwyczaj mlodzi lekarza, a i tak generalnie rzadzi polozna :)
Lekarzy widac najwiecej po porodzie na obchodach, ale wtedy to juz nie sa wazni, bo i tak czeka sie na ten obchod pediatry :)

Super sprawa jesli mozna maluszka zostawic na noc u pielegniarek. W Zdrojach jest mlyn i nie chca zabierac jesli nie ma takiej potrzeby. To byl jedyny minus pobytu tam. Ala nie spala prawie wogole, a ja padalam z nog :( Z wielkim fochem ja raz mlekiem nakarmily.

_Alfa_
:sofunny::sofunny: Bo on taki fajny :sofunny::sofunny:

No też mi się podoba to, że na noc biorą, nie pamiętam jak na Pomorzanach, chyba nie chcą też za bardzo.

Eee tam, jeszcze 8 tygodni mam :D Jezu! Czujesz to?? :36_2_13: kiedy to zleciało! Niedawno Wam pisałam, że test robiłam :D

Mega szybko! JA to pamietam jakby to bylo wczoraj jak testy zdawalas w pracy :lup:
Super ekspres jestes :)
Umowimy sie w najblizszym czasie na wanienke, ok?

magda_79
_Alfa_
:sofunny::sofunny: Bo on taki fajny :sofunny::sofunny:

No też mi się podoba to, że na noc biorą, nie pamiętam jak na Pomorzanach, chyba nie chcą też za bardzo.

Eee tam, jeszcze 8 tygodni mam :D Jezu! Czujesz to?? :36_2_13: kiedy to zleciało! Niedawno Wam pisałam, że test robiłam :D

Mega szybko! JA to pamietam jakby to bylo wczoraj jak testy zdawalas w pracy :lup:
Super ekspres jestes :)
Umowimy sie w najblizszym czasie na wanienke, ok?

A noo :D

Jezzu ja też testy pamiętam! Koszmar jakiś :sofunny:

Doris88
8 tygodni ? Fajnie :)
Kurde a ja będę czekać do kwietnia :D

Eee Ty niewiele więcej masz :D

Moja młoda się uspokoiła. Tzn może nie tyle uspokoiła co ruchy są bardziej skoordynowane. Chociaż brzuch mam ciągle nisko i nie wali mnie po żebrach :smile_jump: Tyle dobrze :D
Przez Was najprawdopodobniej zdecyduję się na Wojskowy :D Sąsiadka tam pracuje, tzn raz tam, raz na Pomorzanach i chwali Wojskowy, twierdzi że ekipa lepsza niż na Pomorzanach. Poza tym ponoć Pomorzany mają teraz oblężenie.
Sunny też często mam takiego stracha. Jeszcze nie mocno, ale robi się :36_6_5:
Ja z zasypianiem problemów nie mam, za to w nocy się budzę. Teraz nie, bo przez śnieg jakoś lepiej sypiam :D Ale był moment, że spałam sama w dużym pokoju, bo inaczej nie mogłam.

Dopadlo mnie wstretne grypsko + w bonusie 3 mega opryszczki. bleeee

Alfa jak tylko sie wykuruje na 100% to podrzucam Ci wanienke, chyba, ze Ty chcesz podjechac. JA sie dostosuje :)

Mi sie wydaje, ze jak szkola rodzenia to najfajniej w szpitalu, w ktorym sie rodzi. A ta darmowa, bo moze szpital pozyskal jakies srodki i jej zaplacil :)

Ale fajnie, jeszcze chwila moment i czeka Was cudowna przygoda :)