Skocz do zawartości
Forum

Niepołomice ginekolog

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któraś z Was ma cienkie endometrium? U mnie diagnoza pcos wyszła w grudniu. Przy czym byłam w takim szoku że mówiąc szczerze zbyt dużo moją ginekolog nie zapytałam za wyjątkiem tego kiedy się mam pojawiać na kolejnej wizycie i czy mam rozpocząć jakieś leczenie. Ale lekarka powiedziała że jeśli nie staram sie o dziecko to ona nie widzi sensu przepisywać żadnych leków. Tyle że mamy marzec a mój okres z miesiąca na miesiąc jest coraz gorszy krótszy i bardziej skąpy. Zawsze miałam obity okres i grube endometrium. Zaraz po okresie w grudniu podczas wizyty wyszło że moje endometrium ma 1 mm dodatkowo sprawę komplikuję fakt że w maju kończe 26 lat ale nie spieszy mi się do macierzyństwa kompletnie. Nie mniej jednak skąpy okres i to endometrium mnie martwi. Nigdy nie używałam antykoncepcji tylko narzeczony zaraz mąż. Czy są tutaj panie które mają podobne rozterki? Wiem że nikt za mnie decyzji nie podejmie. Ale skąpy okres martwi mnie coraz bardziej potrafię już płakać przy nim bo psychicznie coraz słabiej sobie radzę ginekolog mówiła że nie ma na co czekać a ja nie czuje sie gotowa na dziecko. Ale też za 5 lat bym nie chciała żałować że tego dziecka nie ma. Nie kwestionuje procedury in vitro jak coś ale wiem że to nie dla mnie psychicznie bym sobie nie poradziła. Ogólnie szukam ginekologa w Niepołomicach z którym mogłavym to jeszcze raz skonsultować

Twoja historia jest trochę podobna do mojej. Mam 27 lat. Do 25 roku życia miałam nieregularne okresy, ale miałam. Myślałam wtedy, że jeśli byłaby wpadka to ok, fajnie, poradzimy sobie, ale nie byłam przy każdym zbliżeniu nastawiona na ciąże. Teraz tak to często wygląda. Staram się o tym nie myśleć ale to silniejsze ode mnie. Dziś ostatni zanotowany okres był ponad rok temu. To bardzo utrudnia sprawę. Lekarz mi powiedział, że prawdopodobnie te dwa lata temu łatwiej byłoby mi zajść w ciążę. Teraz staram się i staram i zajść nie mogę. Może to trudna decyzja, bo dziecko to nie zabawka. Jednak jak się pojawia to człowiek sobie radzi. Dziś wiem, że mając tą wiedzę co teraz nie czekałabym na instynkt macierzyński, bo teraz go mam, a ciąży brak i czuję jego skutki tj frustrację ciągłym bieganiem po lekarzach, miliony leków, pieniędzy, czasu, a efektów brak. Nikt za Ciebie nie podejmie tak ważnej decyzji, ale pamiętaj, że czas gra na naszą niekorzyść  W Niepołomicach jest dobra przychodnia https://rcmniepolomice.pl/ Umów się tam na wizytę i zobacz co Ci powiedzą.