Skocz do zawartości
Forum

Co robić, gdy łuszczyca skóry głowy się zaostrza?

Rekomendowane odpowiedzi

od 10 lat mam łuszczycę w głowie.Zawsze dermatolog przepisuje mi strasznie tluste maści które muszę stosować ponad miesiąc.kobiety,jak sobie radzicie z tłustymi włosami od maści? właśnie zaczęłam kuracje bo stan głowy był krytyczny.Muszę iść do pracy a mam strasznie tluste włosy...Zakrywam głowę hustami ale one mi spadają.Jakieś sposoby by normalnie funkcjonować w trakcie leczenia?

Tłuste maści emulguje zazwyczaj emolientowymi odżywkami do włosów, czyli takimi które mają w składzie m.in. oleje.  Nakładam na posmarowaną skórę i włosy u nasady które ubrudziłam maścią, wmasowuje tak jakbym myła szamponem, potem spłukuje, myje szamponem i zazwyczaj udaje się zmyć wszystko. Poza tym nie wiem jakie maści stosujesz obecnie, ale ja aktualnie używam emulsji i szamponu z poniższej serii i jest naprawdę ok!

486041186_545835835210448_4620330265822278075_n.jpg

A mieszanka emulsji Psorisel [usunięcie reklamy] i dziegdziu już była ? Po trzech latach mocnych zmian na głowie córki 8 razy użyłam tej mieszanki na ok 3 h , potem podwójne mycie i za każdym razem maskę z colosreg do skóry głowy pod czepek i od ponad miesiąca odpukac nie mamy śladu zmian . Skóra jest czysta i zdrowa

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy