Skocz do zawartości
Forum

Jak nauczyć się gotować?


werta

Rekomendowane odpowiedzi

Wstydzę się, ale nienawidze i nie potrafię gotować. Wychowywałam się w domu bez mamy bo zmarła, tylko moja babcia mi gotowała w dzieciństwie i trochę tata.

Mój mąż jest wychowany w domu gdzie jego matka gotuje dosłownie jak w restauracji, wszytsko jest pyszne. On też pysznie gotuje, ma do tego dryg i spokojnie mógłby być szefem kuchni, ale ma taką pracę że pracuje w innej dziedzinie do 20:00 i oczywistym jest że nie ma kiedy.

Dla mnie to jest przekleństwo, bo ja tak nie potrafię, do tego gotowanie to dla mnie strata czasu. Gdy gotuję to zdarza się dużo wpadek, a on po latach ma tego dość, zaczynają się ostre kłótnie ze on mówi już mi co mam zrobić i jak i nadal nie wychodzi. No po prostu jestem totalne dno w kuchni i mi strasznie wstyd ale jednocześnie czuję się zraniona przez to że on po prostu nie żre tego co mu zrobię xD Wg mnie tak to powinno wyglądać ale on twierdzi inaczej. Chciałabym to poprawić, ale mam też małą dziecinkę na stanie i nie mam czasu sterczeć w kuchni. Jedzenie poza domem to jest wielki problem bo oboje oczekujemy czegoś lepszego niż to co jest w domu, a oprócz pizzy i kebaba to nie ma nic. Żadne żarcie pudełkowe nie wchodzi absolutnie w grę. Poza tym gotujemy tylko z warzyw i mięsa ekologicznych, Bio.

Co byście mi poradziły? Jak to poprawić? Jak Wy sobie radzicie w kuchni? Zawsze się zastanawiałam jak to jest gdy kobieta dorasta z matką w domu która gotuje; czy wtedy się akceptuje że na gotowanie żarcia potrzebne jest 2h spędzone w kuchni? Że trzeba zrobić śniadanie, obiad, kolację?

Odnośnik do komentarza

Ja lecę na łatwiznę z gotowaniem, bo mi się nie chce stać godzinami przy garach. Najczęściej jemy zupy, wczoraj skończyliśmy ogórkową, a dzisiaj robię na szybko warzywa na patelni z mrożonki, do tego kotlet z piersi kurczaka i sos czosnkowy.  I jak gotuję, to robię więcej i mrożę lub wekuję. Mam zamrożone krokiety, kluski śląskie i rolady, a w słoikach grochówkę, fasolkę po bretońsku, sos do spaghetti z mięskiem, bigos i wywar na zupę. Jak mi się nie chce gotować albo nie mam czasu, to otwieram słoik lub rozmrażam. Polecam ten sposób, na upartego mogłabym ze 2 tygodnie nie gotować.

No i dla smaku potraw duże znaczenie ma również to jakiej jakości produkty kupujesz [reklama usunięta].

Warzywa i mięso polecam na pewno ekologiczne 🙂

Edytowane przez Dziubala
Usunięcie reklamy
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...