Skocz do zawartości
Forum

Stres w ciąży

Gość Angelikaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Angelikaa

Hej kochane.
Wiem, że dla niektórych może to być śmieszne, ale jak radzicie sobie z nadmiarem emocji? A dokładnie nadmiarem stresu w ciąży... Mam wrażenie, że odkąd jestem w drugiej ciąży wszystko martwi mnie kilka razy bardziej. Ostatni natłok informacji o wojnie nie pomaga...
W wolnym czasie staram się łapać wszystkiego co rozluźnia i pozwala zająć myśli. Macie może jakieś rady?

Przede wszystkim się wysypiać i odłączyć się od nadmiaru informacji. 
Zrobić sobie taki "szlaban na wiadomości". To pomaga. Moja psycholog mi tak radziła. To pomogło przede wszystkim. Ale może też rozmowa?

Cześć. 
Nie jest to łatwa sprawa, bo to normalne, że w stanie ciąży, odczuwa się niektóre emocje mocniej 🙂 Bądź silna!

Wspomnę tylko, że w mojej firmie 17.03 w czwartek o 19:00 robimy transmisje live na IG z psychologiem o stresie w ciąży. Poruszymy najważniejsze tematy i będzie czas na pytania. Polecam jak ktoś ma ochotę 🙂 @venicci_pl na insta 

Pozdrawiam

Edytowane przez anitaaa43299
Gość QueenLover
Godzinę temu, anitaaa43299 napisał:

Cześć. 
Nie jest to łatwa sprawa, bo to normalne, że w stanie ciąży, odczuwa się niektóre emocje mocniej 🙂 Bądź silna!

Wspomnę tylko, że w mojej firmie 17.03 w czwartek o 19:00 robimy transmisje live na IG z psychologiem o stresie w ciąży. Poruszymy najważniejsze tematy i będzie czas na pytania. Polecam jak ktoś ma ochotę 🙂 @venicci_pl na insta 

Pozdrawiam

Dobrze wiedzieć. Może też wbiję z ciekawości, choć ja już po porodzie 🙂

A Tobie droga Angeliko chętnie poradzę przede wszystkim rozmowę i spacery z bliskimi (jeśli masz siłę). Wiem, że to wydaje się bardzo proste, ale to przede wszystkim mi pomogło.

Gość Potrójnamama

Hej! 😊

Warto korzystać ze wsparcia psychologa, który pomaga kobietom w ciąży. Teraz coraz więcej takich osób jest. 

Na przykład na fb i ig:

https://www.instagram.com/p/CYeJgZls5dY/?utm_medium=copy_link