Skocz do zawartości
Forum

Nie mogę zajść w ciążę

Gość Katarina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Katarina

Od ponad roku staram się o dziecko. Niestety bez rezultatów. 

Ostatnią miesiączkę miałam 27.01-2.02.

Stosunki  3.02, 5.02, 6.02. 

Byłam na monitoringu w 8 dniu cyklu. W obu jajnikach bardzo dużo pęcherzyków o różnej wielkości. 

Poraz kolejny byłam na monitoringu w 13 dniu cyklu. Tylko kilka pęcherzyków, największy 11mm. Lekarz powiedział, że już po owulacji. 

Cykle mam 26-29 dni. 

Czy w tym przypadku istnieje możliwość zajścia w ciążę? 

Pomóżcie... 

5 godzin temu, Gość Katarina napisał:

Od ponad roku staram się o dziecko. Niestety bez rezultatów. 

Ostatnią miesiączkę miałam 27.01-2.02.

Stosunki  3.02, 5.02, 6.02. 

Byłam na monitoringu w 8 dniu cyklu. W obu jajnikach bardzo dużo pęcherzyków o różnej wielkości. 

Poraz kolejny byłam na monitoringu w 13 dniu cyklu. Tylko kilka pęcherzyków, największy 11mm. Lekarz powiedział, że już po owulacji. 

Cykle mam 26-29 dni. 

Czy w tym przypadku istnieje możliwość zajścia w ciążę? 

Pomóżcie... 

A powiedział Ci na jakiej podstawie uważa,że już po owulacji? I z którego jajnika była owulacja?

Jeżeli rzeczywiście już po to starania były w odpowiednim czasie. Jeżeli znowu nie zajdziesz,zmień lekarza.

Gość Katarina
8 godzin temu, Gość Bibs napisał:

A powiedział Ci na jakiej podstawie uważa,że już po owulacji? I z którego jajnika była owulacja?

Jeżeli rzeczywiście już po to starania były w odpowiednim czasie. Jeżeli znowu nie zajdziesz,zmień lekarza.

Nic więcej mi nie powiedział. 😌

Tylko, że owulacja już była i że te nowe pęcherzyki, a były trzy z tego co widziałam to mówił, że to na następny cykl. Nie za bardzo coś z tego rozumiem. 

Masz rację, jak tym razem nie wyjdzie będę musiała poszukać innego lekarza. 

2 godziny temu, Gość Katarina napisał:

Nic więcej mi nie powiedział. 😌

Tylko, że owulacja już była i że te nowe pęcherzyki, a były trzy z tego co widziałam to mówił, że to na następny cykl. Nie za bardzo coś z tego rozumiem. 

Masz rację, jak tym razem nie wyjdzie będę musiała poszukać innego lekarza. 

Może z Twoimi wczesnymi owulacjami i w ogóle  z tymi cudami z pęcherzykami ( piszesz o tym już któryś raz)  powinnaś  zgłosić się od lekarza od trudniejszych przypadków ). Ten twój po prostu przechodzi do porządku dziennego nad tym i nic nie robi. Bo wg tego co się dzieje powinnaś mieć krótsze cykle a z tego co pamiętam wcale takie nie są. Mi by nie dawało to spokoju i skonsultowała bym to z innym ginekologiem. 

Gość Katarina
2 godziny temu, Gość Bibs napisał:

Może z Twoimi wczesnymi owulacjami i w ogóle  z tymi cudami z pęcherzykami ( piszesz o tym już któryś raz)  powinnaś  zgłosić się od lekarza od trudniejszych przypadków ). Ten twój po prostu przechodzi do porządku dziennego nad tym i nic nie robi. Bo wg tego co się dzieje powinnaś mieć krótsze cykle a z tego co pamiętam wcale takie nie są. Mi by nie dawało to spokoju i skonsultowała bym to z innym ginekologiem. 

Właśnie rozglądam się za nowym ginekologiem. W przyszłym cyklu muszę skonsultować swój przypadek z kimś innym. Faktycznie cykle mam długie. Ostatnie dwa jak w zegarku 28 dni. Wcześniejsze 26-29 dni. 

Gość Katarina
2 godziny temu, Gość Bibs napisał:

W nast cyklu może włącz testy owulacyjne. Rób je zaraz po miesiączce,albo nawet pod koniec.

A polecisz mi jakieś sprawdzone? 

Różne są i nie wiem, które są najbardziej miarodajne.