Skocz do zawartości
Forum

Ciąża - szczepienie covid

Gość Lil

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny. Jestem w ciąży 6 tydzień. Miałam mieć szczepienie na covid dawką przypominającą, ale lekarz powiedział żebym przełożyła, przełożyłam o miesiąc. Pytanie do dziewczyn, które się szczepiły na covid w ciąży, w którym miesiącu to robiłyście i czy wszystko było dobrze z dzidziusiem? Nie jestem antyszczepionkowcem i wiem, że dużo się mówi aby się szczepić w ciąży i pewnie się zaszczepię, ale jestem już po jednym poronieniu, więc trochę się boję. 

To znaczy szczepiłaś się drugą dawką w drugim miesiącu?  Ja właśnie się zastanawiam czy nie poczekać jednak z dawką przypominającą do drugiego trymestru, a z drugiej strony wolałabym być już zaszczepiona, bo tak to boje się zakazić gdzieś. A co Tobie doradza lekarz?

Byłam u lekarza po pozytywnym teście ale usg jeszcze nic nie pokazało. Parę dni później się szczepiłam. Był to jakiś 5-6tydz. Lekarz radził żeby się szczepić. W międzyczasie zmieniłam lekarza i z tym nowym o szczepieniach nie rozmawiałam. Wtedy jeszcze nawer nie mówiło sie o 3 dawce. Mam wizytę u ginekologa w przyszłym tyg i zobaczymy co mi powie. Ogólnie sama idea zczepien zaczyna mnie nieźle irytować. Nie twierdzę że koronawirus nie istnieje ale wszędzie tyle sprzecznych info i działań że już sama nie wiem co myslec