Skocz do zawartości
Forum

Brak zarodka w 7 tygodniu ciąży

Gość Karolina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , wczoraj miałam robione USG według OM jestem w 7 tygodniu i 3 dniu ciąży a zarodka brak , pęcherzyk ma wielkość 12 mm . Lekarz stwierdził że może okazać się że ciąża jest po prostu wcześniejsza i dlatego nie widać zarodka , licząc po odbytym stosunku wychodzi na to że jest to albo 4 tydzień i parę dni albo 3 tydzień i parę dni , jednak wiadomo do zapłodnienia może dojść nawet po 7 dniach od stosunku więc patrząc tym tokiem moze być jeszcze wcześniejsza ciąża . Jednak nie ukrywam że martwi mnie fakt że zarodka jeszcze nie ma . Czy któraś z Pań była w podobnej sytuacji ? W którym tygodniu ciąży miałyście ta wielkość pęcherzyka ciążowego ? 

Gość Gość Ami

Ja byłam w 6 tyg 5 dni był tylko pęcherzyk ciążowy z ciałkiem zoltkowym,pecherzyk 16 mm, bez zarodka. Cykle mam 24 dniowe i ostatnie starania byly w 13 dniu. Kazał przyjść za dwa tygodnie,ale spanikowal i poszłam za równo tydzień gdzieś indziej i był zarodek 5 mm z dopiero co migajacym sercem,za kolejny rowny tydzien czyli 8,5 dni zarodek 11 mm i wyraznie bijace serce, teraz czekam na prenatalne