Skocz do zawartości
Forum

Brak okresu a test negatywny

Gość Marta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,(36 lat) jestem w 45 dniu cyklu.staramy się o dziecko.

Od dnia w którym powinnam dostać okres miałam baaardzo dużo śluzu, bezwonnego. Jednostronny ból brzucha, częstsze chodzenie na siku mimo prawie pustego pęcherza i brak apetytu. Testy domowe wychodziły negatywne. Byłam dziś u Gin . Zrobił test z moczu. Negatywny. Nie zbadał. Spytał czy robiłam ost szczepienie, lub miałam stres, przytyłam lub schudłam. 

I stwierdzi że czasami okres się spóźnia. Zapytalam ile czasu musi minąć aż mam przyjść na kolejną wizytę kontrolną jak nie dostanę okresu. Uslyszalam że może miesiąc, dwa lub pięć. Różnie bywa i że to normalne.  

Zaproponował prywatną receptę na tabletki ziolowe agnus cactus które się kupuje bez recepty za kilka euro. Lub tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiace. 

Badac mnie nie chciał. 

Krwi też nie. 

Normalnie mój cykl ma 30/31 dni.

Mam niedoczynność tarczycy, jestem dobrze ustawiona lekami .

Ktoras z was tak miała? Że po siku nie nadają?

Co zrobić żeby wywołać okres/ bez hormonów

pozdrawiam m.

15 godzin temu, Gość Marta napisał:

Witam,(36 lat) jestem w 45 dniu cyklu.staramy się o dziecko.

Od dnia w którym powinnam dostać okres miałam baaardzo dużo śluzu, bezwonnego. Jednostronny ból brzucha, częstsze chodzenie na siku mimo prawie pustego pęcherza i brak apetytu. Testy domowe wychodziły negatywne. Byłam dziś u Gin . Zrobił test z moczu. Negatywny. Nie zbadał. Spytał czy robiłam ost szczepienie, lub miałam stres, przytyłam lub schudłam. 

I stwierdzi że czasami okres się spóźnia. Zapytalam ile czasu musi minąć aż mam przyjść na kolejną wizytę kontrolną jak nie dostanę okresu. Uslyszalam że może miesiąc, dwa lub pięć. Różnie bywa i że to normalne.  

Zaproponował prywatną receptę na tabletki ziolowe agnus cactus które się kupuje bez recepty za kilka euro. Lub tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiace. 

Badac mnie nie chciał. 

Krwi też nie. 

Normalnie mój cykl ma 30/31 dni.

Mam niedoczynność tarczycy, jestem dobrze ustawiona lekami .

Ktoras z was tak miała? Że po siku nie nadają?

Co zrobić żeby wywołać okres/ bez hormonów

pozdrawiam m.

Też uważam że to nie ciąża, po tym czasie zapewne byłyby jakieś symptomy. Jeżeli się staracie to wg mnie powinien Cię zbadać. Podejrzewam że nie jesteś w Polsce więc być może tamci lekarze mają inne podejście do tych spraw niestety. A to co Ci zapisał to niepokalanek mnisi i być może by pomógł,z internetu,m.in:

"Niepokalanek mnisi hamuje wydzielanie nadmiaru prolaktyny, co prowadzi do normalizacji poziomu innych hormonów, zwłaszcza progesteronu."

Ale wg mnie dobra diagnoza ginekologa jest niezbędna. Trzymam kciuki.