Skocz do zawartości
Forum

Dziwny okres…

Gość Agula

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Czy to możliwe bym była w ciąży ? Miesiąc temu miałam okres strasznie dziwny ale normalnie planowo 14.10 do 20.10 dziwny był dlatego ze wgl nie bolał mnie brzuch przed , pierwszy dzień był bardzo skromny mało co go było na drugi dzień już więcej było ale nie tak obficie jak zawsze… 31 października kochaliśmy się z mężem i skończył we mnie lecz to nie były dni płodne ,już miałam nadzieje ze się udało już miałam takie objawy : tkliwości piersi, zbieranie na wymioty. Zrobiłam test ciążowy ale wyszedł negatywny . okres miałam dostać 11.11a dwa dni się spóźnił i dostałam 13.11 : mało co znów powtórka z poprzedniego miesiąca ze mało co leci, drugi dzień trochę bardziej ale nie aż tak, mam ból niesamowity piersi a nigdy tak nie miałam aż do dziś 14.11

2 godziny temu, Gość PannaAnna napisał:

Ja bym poszła na monitoring cyklu bo skąpe miesiączki związane są z cienkim endometrum czyli takim w którym ciężko będzie się zagniezdzic fasolce. Masz wogole owulacje? 

Potwierdzam bo miałam dokładnie tak jak pisze Panna Anna. Dopiero estrofem na endometrium pomógł. A ból piersi to na skutek wzrostu progesteronu w 2 fazie cyklu. Przed lub w czasie miesiączki ból mija bo progesteron spada. No chyba,że nie spadnie to wtedy ciąża. Monitoring z pomiarem endometrium jak najbardziej wskazany.