Skocz do zawartości
Forum

Czy mogę być w ciąży?

Gość Emilia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc, zanim kupie test ciążowy..  właśnie skonczyl mi się okres i zaczęły się straszne nudności i bóle głowy. Okres trwał ok 4 dni gdzie normalnie trwa 6-7. Krwawienie było mniej obfite niż zwykle ale nadal dość spore. Nie było w nim skrzepów choć zawsze występują i krew miesiączkowa była bardzo wodnista szczególnie pierwszego dnia. Okres pojawił się 3 dni wcześniej, nie miałam do tego żadnych oznak mu towarzyszących (zawsze bola mnie piersi i powiększone podbrzusze) bol pierwszego dnia byl jak zwykle przy okresie. Przed okresem, w dniach okolo owulacyjnych bolały mnie piersi a podbrzusze strasznie ,,spuchlo". Nie powieksza mi się tak nawet w trakcie okresu. Potrwało to 3-4 dni i brzuch wrocil do normalności. Czy mogę być w ciąży? A może to zwykle zmęczenie i efekt dość sporego wysiłku ostatnio? 

Godzinę temu, Gość Julka napisał:

Witam proszę o poradę czy ktoś miał wynik beta hcg < 2.30 czy to może być ciąża. Dodam iż jak nie byłam w ciąży to wynik bety wynosił < 0.1 . Czy wynik może coś więcej sugerować? 

Taki wynik oznacza również brak ciąży. Różne laboratoria inaczej piszą. U Ciebie jest mniej niż 2.30

1 godzinę temu, Gość Julka napisał:

Witam proszę o poradę czy ktoś miał wynik beta hcg < 2.30 czy to może być ciąża. Dodam iż jak nie byłam w ciąży to wynik bety wynosił < 0.1 . Czy wynik może coś więcej sugerować? 

W tym laboratorium test wykrywa hormon powyżej wartości 2,3 mlu/ml czyli taka ma czułość. Czyli Twój wynik jest poniżej poziomu wykrywalności tego testu tj poniżej 2,3 i to może być nawet 0. 

Godzinę temu, Gość Bibs napisał:

W tym laboratorium test wykrywa hormon powyżej wartości 2,3 mlu/ml czyli taka ma czułość. Czyli Twój wynik jest poniżej poziomu wykrywalności tego testu tj poniżej 2,3 i to może być nawet 0. 

W tym labolatorium ciaze można wykryć dopiero jak wynik będzie 5 lub wyżej 

6 godzin temu, Gość Julka napisał:

W tym labolatorium ciaze można wykryć dopiero jak wynik będzie 5 lub wyżej 

Jeżeli zakresy podane przy wyniku zaczynają się od 5 to tak jest. A tak z ciekawości, zaczynają? 

A tak ogólnie to sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie.