Skocz do zawartości
Forum

Ciąża a związek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam założyłam ten profil bo juz naprawde nie wiem co robic. Jestem w 28 tygodniu ciazy z moim no wlasnie nie wiem kim on jest dla mnie juz. Spotykamy sie ze soba 2 lata ja 26 on 34lat nie planowalismy dziecka ale sie stalo. Przez te 2 lata bylo miedzy nami duzo czułości duzo bliskości no obydwoje uważaliśmy ze to coś wyjątkowego uwielbialiśmy byc razem i nagle ciaza on stal sie dla mnie obcy. Nie przytulamy sie nie uprawiamy seksu nie calujemy. Pytajac go czy mnie jeszcze kochasz mowi teraz nie ma do tego glowy. Nie potarfi odpowiedziec mi na pytanie kim my dla siebie jestesmy partnerami czy po prostu znajomymi którzy razem beda miec dziecko. Mowilam mu ze brak mi tego co bylo a on na to ze moze to wroci z czasem minelo 7 miesiacy i nic. Mam dosc mowi ze musimy mieć dobry kontakt wierzyć w to ze sie uda ale jak jesli on nie potrafi juz okazać mi czułości, jedyne co potrafi powiedziec to to ze nie planowal ze mna rodziny czy powinnam odpuscic przestać sie łudzic ze jeszcze coś wroci w koncu to nie takie zmartwienia powinnam miec. Pomóżcie 

My też nie planowaliśmy i po 6 miesiącach była wpadka przestało się układać. On co chwilę znajdował powód do kłótni nie dotykał mnie patrzył na mnie jak na nie wiem co o seksie to mogłam tylko pomarzyć. Po 4 miesiącach ciąży zaczęłam coś podejrzewać i sprawdziłam telefon no myślałam że nie pisał z innymi. A jak znalazłam to się zarzekał że mi się przewidziało. Potem resztę ciąży spędziliśmy praktycznie u teściów mieli go na oku i nie denerwował mnie. Gdy przyszła na świat ona nasza mała najpiękniejsza kruszynka zmienił się jest bardziej czuły martwi się jak wraca z nadgodziny to nie mówi że jest zmęczony tylko bierze mała i razem rozmawiają w swoim języku. Kocham tych wariatów chociaż i tak mu przeglądam telefon. W tym roku miną nam 2 lata mała właśnie skończyłam 2.5 miesiąca. Jest naprawdę bardzo kochana ❤️. A on nawet chamuje się chociaż nie raz chcę się mu upomnieć, wytknąć, zrobić wojnę. Ale mała wszystko naprawi. Chociaż seks jest raz w miesiącu bo on wyczytał że przez te 3 miesiące mogę zajść w ciążę  a  w planach drugie mamy za 4 lata. Zapytaj dlaczego tak się zachowuje? Czy coś mu się nie podoba? Że też nie miałaś w planach dziecka ale jest i nic tego nie zmieni? Powinien docenić to że ma piękną kobietę która urodzi mu dziecko ciąża to nie leżenie tylko ciągłe zmartwienia czy wszystko gotowe na przyjęcie dziecka . Niech wreszcie dotrze do tego pustego łba że ma piękną kobietę i piękne dziecko które Coraz jest bliżej niż dalej. 

Faceci mają opóźnienie w tym temacie jeszcze jak to jest pierwsze dziecko pewnie to dla ciebie następne zmartwienie myślę że na ten czas nic nie da się zrobić dopiero jak zacznie się poród i po zrozumie i dotrze do niego co jest 5 nie denerwuj się tylko wiem że łatwo mówić ale skup się na sobie i na dziecku mój nie kumał nic bo to było jego pierwsze dziecko nie zdawał sobie sprawy dopiero jak się zaczol poród i jak zobaczył dziecko kochana trzymaj się i dużo spokoju dla ciebie twoje dzieciątko i ty najważniejsze