Skocz do zawartości
Forum

Zbyt mały pęcherzyk na usg

Gość Asia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie. 
choruje na PCOS i moja miesiączki były bardzo rozregulowane ale w miarę się unormowały 2.09.2020 miałam miesiączkę później znów jej nie miałam aż do 24.11.2020 kolejna 28.12.202 kolejna 29.01.2021 i ostatnia 28.02.2021 później 29.03 pokazało się krwawienie 03.04 zrobiłam 2 testy wyszly pozytywne i 04.04 tez pozytywny. Po wizycie u gin stwierdzenie ze prawdopodobnie 6 tydzien ciąży z obliczeń miesiączki ale z usg na pewno nie jest to 6 tydz bo płód jest zbyt mały i stad moje pytanie.  Czy przy takich miesiączkach moze być ze zaszłam w ciąże później czy jednak zarodek sie nie rozwija. 
dodam ze ostatnio krwawiłam kilka dni byłam w szpitalu zrobili mi bete i we wtorek mam ja powtórzyć czy wie wynik zwiększa. Tez przeżyłam duzy stres bo 04.04 zmarł mój tato. Obawiam się ze coś jest nie tak.

Ja myśle ze nie ma powodu do obaw. Musisz cierpliwie zaczekać. Miałam taką samą sytuacje. Byłam u Lekarza w moim 6 tygodniu ciąży a okazało się na usg ze to mój 4 tydzień. Pęcherzyk był mało widoczny a zarodka nie było wcale widać. Wszystko przez to ze mam problemy z tarczycą i miałam nieregularne miesiączki. Teraz byłam tydzień temu na wizycie i okazało się ze wszystko jest dobrze, jest to mój 7 tydzień i jest zarodek.