Skocz do zawartości
Forum

Zmiana po porodzie

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Razem z dziewczyną mamy od niedawna córkę, mimo młodego wieku jakoś dajemy sobie radę (18 I 20 lat)  moja partnerka gdy zaszła w ciąże nie była zadowolona  podobnie jak ja i po czasie zaakceptowalismy  ten stan.  Urodziła na początku lutego i od tamtego czasu zmieniła się nie do poznania.  Bardzo przytyła jakieś 12 kg i wygląda mniej atrakcyjnie niż kiedyś, ciąża zrobiła swoje  ale mnie się podoba., rzadko się  uśmiecha, jest smutna , i raz czy dwa płakała . Kiedy mam ochotę się do niej zbliżyć intymnie w łóżku to mnie odrzuca.   Jestem przerażony jej zmianą, czy kiedyś wróci jej dawny charakter.?

Po urodzeniu dziecka jest połóg, szaleją hormony 😉 Zależy, czy poród był sn, czy cc Twoja dziewczyna może jeszcze dochodzić do siebie i potrzebuje czasu 🙂 Zaleca się zrobienie testu, czy nie wystąpiła depresja poporodowa- to poważny temat 🙂 Ze swojej strony wspieraj dziewczynę, nie naciskaj, jeśli tylko możesz zajmij się dzieckiem żeby np mogła odespać albo spokojnie poleżeć w wannie 😉 Nie musisz robić wielkich rzeczy, wystarczą małe, np zrobienie śniadania/obiadu, masaż 😉

Twoja dziewczyna też musi odnaleźć się w nowej roli, może martwią ją dodatkowe kg? Na spokojnie, waga też spadnie 🙂