Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża pozamaciczna?

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałabym podzielić się z Wami moimi obawami, ostatni okres miałam 20 stycznia, 13 lutego dostałam lekkiego krwawienia które trwało 2 dni, było go mało. Pobolewa mnie brzuszek jak na okres, piersi lekko bolą, dziś doszły małe mdłości. W piątek poszłam do ginekologa, powiedział że może być jeszcze za wcześnie i faktycznie nic nie widział na usg, ale zobaczył 3cm torbiel poowulacyjną chyba na jajniku, powiedział że trzeba poczekać, bo ciąża może być młodsza, przepisał duphaston i luteinę i powiedział żeby powtórzyć betę hcg, jeśli będzie dobry przyrost przyjść za 10 dni a jak nie to przyjść od razu. Betę miałam robioną w czwartek, wyszła 2400, a progesteron 27.00, wróciłam do domu i zaczęłam czytać że przy takiej becie powinno być coś widać i się martwię ::: (((. Zrobiłam dziś powtórkę bety ale wyników jeszcze nie ma, muszę czekać do poniedziałku, chyba zwariuje.. 

Godzinę temu, Gość Kasia napisał:

Przeraziła mnie ta torbiel i brak pęcherzyka i spanikowałam. Naczytałam się jeszcze że przy 1500 powinno być już coś widać i jak dałam podobny temat, to napisali że to prawdopodobnie ciąża pozamaciczna.. 

Jestem też po poronieniu i jakoś teraz bardziej się boję oraz niepokoi mnie ten ból podbrzusza, jest delikatny, wzmacnia się podczas stresu, emocji

Klara ma rację i dziwne...Ja nigdy nie trafiłam na takie dane. Wręcz przeciwnie, wiadomym jest że na pierwsze badanie się czeka do 6/8tc, jakoś min.2 tygodnie po niepojawiajacej się miesiączce. Bo wcześniej nie ma sensu gdyż  żaden lekarz pecherzyka Ci nie wypatrzy. 

P.s też jestem po poronieniu.

Byłam dziś na usg, torbiel jest dalej o takich samych rozmiarach, ale pojawił się pęcherzyk żółtkowy, na razie bez zarodka. Mam przyjść za 10 dni i wtedy powinno być już jasne, prognozy są dobre. Zobaczymy. Wykluczył ciążę pozamaciczną.