Skocz do zawartości
Forum

Czy to może być ciąża?

Gość Kasia87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnią miesiączkę miałam od 26.01.2021 do 31.01.2021. uprawiałam seks z mężem 6.02 i 8.02. z finałem we mnie. Cykle mam od 28 do 29 dni. 

Od wczoraj 15.02 mam stan podgorączkowy 37,2, boli mnie podbrzusze, mam powiększone, bolesne piersi, strasznie boli mnie kręgosłup.

Na test jeszcze za wcześnie. Czy to może być ciąża? 

Z góry dziękuję za pomoc.

38 minut temu, Gość Bibs napisał:

Zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe. To objawy poowulacyjne że się tak wyrażę. Progesteron rządzi i dobrze,bo to idealny czas na zagnieżdżenie zarodka. Powodzenia! 

Dziękuje za podpowiedź. Według ginekologa u którego byłam 4.02 miałam owulację. Czy można mieć ją dwa razy w ciągu miesiąca? Czy lekarz się pomylił 🤔.

Lekarz raczej się nie pomylił, mogła być owulacja wcześniej. Przyjmując 6.02 za ten owocny stosunek plus minimum 11 dni na zagnieżdżenie to 18-19.02 najczulszy test mógłby coś pokazać,ale dla pewności i tak lepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki.

33 minuty temu, Gość Bibs napisał:

Lekarz raczej się nie pomylił, mogła być owulacja wcześniej. Przyjmując 6.02 za ten owocny stosunek plus minimum 11 dni na zagnieżdżenie to 18-19.02 najczulszy test mógłby coś pokazać,ale dla pewności i tak lepiej poczekać do dnia spodziewanej miesiączki.

dziękuje za informację. W takim razie trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać. Zobaczymy 

Dzisiaj 17.02. nadal te same objawy stan podgorączkowy, ból podbrzusza, ból kręgosłupa, powiększone i bolesne piersi. Dzisiaj zauważyłam mleczny śluz na bieliźnie. Jest go sporo. Do okresu zostało mniej więcej 6 dni. Już nie wiem. Chyba układ hormonalny zwariował. 🤔

10 minut temu, Gość Beata napisał:

Kasia idź na bete 🙂 Będziesz miała pewność 🙂

To byłoby najprostsze rozwiązanie, ale panicznie boję się igły 🙈. Powtórzę test w sobotę. Jak dalej nic się nie wyjaśni to w poniedziałek pójdę na betę.

A test jakiej był czułości? U mnie około 12 dni po stosunku i owulacji była druga jasna kreska. Już parę dni wcześniej czułam się jakoś inaczej, ale tak jak pisze Bibs myślałam, że to może jeszcze po owulacji 😉

1 godzinę temu, Gość Beata napisał:

A test jakiej był czułości? U mnie około 12 dni po stosunku i owulacji była druga jasna kreska. Już parę dni wcześniej czułam się jakoś inaczej, ale tak jak pisze Bibs myślałam, że to może jeszcze po owulacji 😉 

Witam. Dziękuje za odzew. Test był o czułości 10. Tyle tylko że nie zrobiony z porannego moczu. Od 15.02. czuje się jakoś dziwnie. Boli mnie podbrzusze, mam powiększone i bolesne piersi, stany podgorączkowe, jestem jakaś rozbita. Według lekarza 4.02 miałam owulację. Stosunek był 6.02 i 8.02. okres powinnam dostać mniej więcej za 5 dni. 

W dniu 18/2/2021 o 3:28 PM, Gość Bibs napisał:

Wrzuć foto 🙂

Dzisiaj 19.02. chyba wszystko jasne. 4 dni do okresu. Dzisiaj zauważyłam na papierze niewielką ilość  różowego śluzu. To chyba początek okresu. 😔 Już nie ma się co łudzić. 

42 minuty temu, Gość Gość123 napisał:

Cześć dziewczyny, co oznacza beta 26, 47? Nie potrafię odczytać który to tydzień. Pomożecie?

No jak? to oznacza że jesteś w 3-4tc. Gratuluję. Wszelkie normy bhcg możesz znaleźć na necie. Tylko nie idź teraz do ginekologa gdyż jest za wcześnie na potwierdzenie. Tak za 3 tygodnie będzie okej.

Jeszcze 1 gratuluję 😊

Gość Gość123
21 minut temu, Gość Ogvh napisał:

No jak? to oznacza że jesteś w 3-4tc. Gratuluję. Wszelkie normy bhcg możesz znaleźć na necie. Tylko nie idź teraz do ginekologa gdyż jest za wcześnie na potwierdzenie. Tak za 3 tygodnie będzie okej.

Jeszcze 1 gratuluję 😊

Teraz się stresuję bo ostatnią miesiączkę miałam 18 stycznia. Czy to dobry wynik. O rajuśku a miałam się nie nakręcać.

2 godziny temu, Gość Gość123 napisał:

Cześć dziewczyny, co oznacza beta 26, 47? Nie potrafię odczytać który to tydzień. Pomożecie?

Gratulacje. Jesteś w ciąży. Proponuję za dwa tygodnie iść do ginekologa na USG. U mnie niestety nie wyszło. Ale cieszę się z Twojego szczęścia. Jeszcze raz gratulacje. 🎉

1 godzinę temu, Gość Gość123 napisał:

Teraz się stresuję bo ostatnią miesiączkę miałam 18 stycznia. Czy to dobry wynik. O rajuśku a miałam się nie nakręcać.

Wychodzi 4t5d Ale na spokojnie, może do zapłodnienia doszło później dlatego beta jest niższa. Kontroluj ja co 48h i sprawdzaj jak przyrasta.

14 minut temu, Gość Ogvh napisał:

Uuuu. Przykro mi.

Dziękuje. To już drugie podejście. Pierwsze skończyło się przedwczesnym poronieniem. 😔 testy pozytywne, a tu nagle okres inny niż zawsze. decydowanie mocniejszy, z tkankami. 😔 Chyba nie jest mi to dane.