Skocz do zawartości
Forum

Śluz w ciąży

Gość Bogusia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PierwszaCiaza90

Cześć, podobno to jest całkowicie normalne, jeżeli zdarza się raz na jakiś czas (oczywiście bez krwi i bólu). Na pocieszenie powiem, że już kilkakrotnie miałam dużo gorsze upławy i gęsty śluz. Obecnie jestem w 15 tygodniu.

2 godziny temu, Gość PierwszaCiaza90 napisał:

Cześć, podobno to jest całkowicie normalne, jeżeli zdarza się raz na jakiś czas (oczywiście bez krwi i bólu). Na pocieszenie powiem, że już kilkakrotnie miałam dużo gorsze upławy i gęsty śluz. Obecnie jestem w 15 tygodniu.

Czyli uważasz, że jestem? 

Śluz to nie jest jedyny objaw ciąży i tak naprawdę nie ma co się sugerować tylko nim. Nie napisałaś nic o miesiączce, czy się spóźnia, czy był stosunek bez zabezpieczenia. Radzę zrobić test i udać się do ginekologa, który sprawdzi, czy nie masz żadnej infekcji. 

Taki śluz może występować nawet gdy w ciąży nie jesteś. Moze masz lekką intencję która nie objawia się świadem. Śluzu nie możesz traktować jako wskaźnik ciąży ( czy jesteś czy nie). Zrób test z krwi lub zwykły test strumieniowy. 

Jeżeli jesteś tą samą osoba co na różnych wątkach opisuje ten sam temat to pozwól sobie w końcu wytłumaczyć,że nie jestes w ciąży. Po takim czasie test i badanie już na 100%cos by pokazało. Poczekaj spokojnie na miesiączkę i nie wmawiają sobie objawów ciąży. To że czasem ten okres jest mniej obfity to jest na porządku dziennym. Normalnie byś tego nie zauważyła,ale jak sobie wmawiasz ciążę (bo być może się jej obawiasz- nie wiem) to każdy objaw wydaje się podejrzany. Jak chcesz być w 100%spokojna możesz zrobić badanie krwi w tym samym laboratorium co ostatnio i jak wynik będzie poniżej progu opisanego w komentarzu do wyniku to ciąży nie ma. Niemniej ja uważam,że to zbędne. 

Godzinę temu, Gość Bibs napisał:

Jeżeli jesteś tą samą osoba co na różnych wątkach opisuje ten sam temat to pozwól sobie w końcu wytłumaczyć,że nie jestes w ciąży. Po takim czasie test i badanie już na 100%cos by pokazało. Poczekaj spokojnie na miesiączkę i nie wmawiają sobie objawów ciąży. To że czasem ten okres jest mniej obfity to jest na porządku dziennym. Normalnie byś tego nie zauważyła,ale jak sobie wmawiasz ciążę (bo być może się jej obawiasz- nie wiem) to każdy objaw wydaje się podejrzany. Jak chcesz być w 100%spokojna możesz zrobić badanie krwi w tym samym laboratorium co ostatnio i jak wynik będzie poniżej progu opisanego w komentarzu do wyniku to ciąży nie ma. Niemniej ja uważam,że to zbędne. 

Chyba już większość podejrzewa tą samą osobę 😅 Trol jakiś i tyle. A skoro dziewczyna nie potrafi zrozumieć to nie powinna współżyć. 

Dziewczyny spokojnie. Mi się wydaje że to już inna osóbka, choć niezaprzecze że już 1 podobne pytanie całkiem niedawno już było. 

Problem jest taki, że niektóre dziewczyny nie czytają...Nie przewijają/Nie szukają na wlasna reke podobnych wątków, nie staraja sie interpretowac i wyciagac wnioskow z przekazu. Pach...zsdaja pytanie...a jak nie uzyskaja informacji ktora by je usatysfakcjonowala to pach...zadaja pytanie gdzies indziej. A my...my tez nie jestesmy wózkami , wyroczniami, lekarzami... dzielimy się tylko doświadczeniem i wiedzą która same wyciagnelysmy z książek i Internetu.

Tyle nasze.

I Bogusiu, nie śluz nie jest objawem ciąży. Objawem ciąży jest brak miesiączki. 3mam kciuki byś ja dostala👍

6 godzin temu, Gość Beata napisał:

Śluz to nie jest jedyny objaw ciąży i tak naprawdę nie ma co się sugerować tylko nim. Nie napisałaś nic o miesiączce, czy się spóźnia, czy był stosunek bez zabezpieczenia. Radzę zrobić test i udać się do ginekologa, który sprawdzi, czy nie masz żadnej infekcji. 

Miesiączkę miałam lecz skąpa bądź bardziej plamienie. Brodawki sutkowe są większe, parę żył lecz nie bolą mnie Piersi. 

Gość PierwszaCiaza90

U każdej kobiety inaczej objawia się ciąża. Jedna będzie mieć wszystkie objawy a druga ani jednego, np. mdłości, ból kręgosłupa, bolące piersi. Jednym wspólnym mianownikiem jest brak miesiączki lub gdy występuje pod inną postacią niż zwykle. Gdy spóźniał mi się okres o parę dni po prostu wykonałam zwykłym test ciążowy ze sklepu. Po kilku sekundach od razu miałam pozytywny wynik. Był tak wyraźny, że nawet go nie powtarzałam 🙂 Powodzenia Bogusia

22 minuty temu, Gość PierwszaCiaza90 napisał:

U każdej kobiety inaczej objawia się ciąża. Jedna będzie mieć wszystkie objawy a druga ani jednego, np. mdłości, ból kręgosłupa, bolące piersi. Jednym wspólnym mianownikiem jest brak miesiączki lub gdy występuje pod inną postacią niż zwykle. Gdy spóźniał mi się okres o parę dni po prostu wykonałam zwykłym test ciążowy ze sklepu. Po kilku sekundach od razu miałam pozytywny wynik. Był tak wyraźny, że nawet go nie powtarzałam 🙂 Powodzenia Bogusia

https://ibb.co/ZLPL7Kn 

https://ibb.co/6JyG1fg robiłam dziś test ciążowy co sądzicie?