Skocz do zawartości
Forum

Beta HCG

Gość Marlena

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej 2.3 świadczy najprawdopodobniej o tym,że to konkretne badanie w tym laboratorium jest w stanie wykryc ilosc bhcg powyżej tego poziomu. Co oznacza w praktyce,że faktyczna wartość w tym przypadku to moze być również 0 ale i np 2. Gdyby wynik był =2,3 to co innego, bo to jednoznacznie określa wartość bhcg.

Godzinę temu, Gość Ogvh napisał:

Jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie bety jeszcze raz w poniedziałek. Jeśli będzie przyrost to ozn że jesteś w ciąży. 

A dostałaś jakieś widelki włącznie z wynikiem?

Tak ale nie umiem tu wstawić

12 godzin temu, Gość Bibs napisał:

No to wszystko jasne

Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć? Słyszałam różne opinie i znam osoby które miały tak niską betę na samym początku ciąży i potem beta rosła więc sama nie wiem już. Zrobiłam te badanie bo ostatnio mi słabo było tak nagle i boli mnie w podbrzuszu i kłuję w brzuchu

16 godzin temu, Gość Marlena napisał:

Tak ale nie umiem tu 

Będąc tu na.forum nie pamiętam takiego przypadku. Taka beta oznacza brak ciąży.  Ale jak wyżej dziewczyny piszą wazne jest zrobienie badania keszcze raz. Pytanie jest jeszcze w którym dniu cyklu jesteś? Ilu dniowe masz cykle. Kiedy doszło do przytulania. A tak to można sobie tylko gdybac.

12 minut temu, Gość Klara napisał:

Będąc tu na.forum nie pamiętam takiego przypadku. Taka beta oznacza brak ciąży.  Ale jak wyżej dziewczyny piszą wazne jest zrobienie badania keszcze raz. Pytanie jest jeszcze w którym dniu cyklu jesteś? Ilu dniowe masz cykle. Kiedy doszło do przytulania. A tak to można sobie tylko gdybac.

37 minut temu, Gość Rio napisał:

Sex był w czwartek 9 dni temu

1 minutę temu, Gość Magda napisał:

Po 9 dniach jest za wcześnie na badanie.

No może dlatego tak niska beta? Jest sens wykonać w poniedziałek znowu czy we wtorek iść na wizytę na którą się umówiłam jeszcze przed zrobieniem bety

Twoja beta jest na poziomie PONIZEJ 2,3 czyli to może być 0 to po pierwsze,po drugie kiedy była owulacja. Po 3 wg mnie Magda ma rację,za wcześnie zrobiłaś to badanie,test nic nie wykrył... Spokojnie zrób badanie jeszcze raz za kilka dni. A potem dopiero powtórz.

Godzinę temu, Gość Marlena napisał:

No może dlatego tak niska beta? Jest sens wykonać w poniedziałek znowu czy we wtorek iść na wizytę na którą się umówiłam jeszcze przed zrobieniem bety

Na jaką wizytę? Marleno bety nie robi się 9 dni po stosunku. Najlepiej ją zrobić gdy miesiączka nie przychodzi, właśnie w celu potwierdzenia ciąży. Jak to u Ciebie wygląda? Już ktoś cię pytał ilu dniowe masz cykle. Kiedy miałaś ostatnią miesiączke I kiedy masz dostać nastepna.To jest dość istotne. Ginekolog też takie pytania będzie zadawał. I do niego idzie się gdy już ciąża jest potwierdzona,ok 6-7t liczone od dnia ostatniej miesiączki. 

To jak jest u Ciebie?

1 godzinę temu, Gość Ogvh napisał:

Na jaką wizytę? Marleno bety nie robi się 9 dni po stosunku. Najlepiej ją zrobić gdy miesiączka nie przychodzi, właśnie w celu potwierdzenia ciąży. Jak to u Ciebie wygląda? Już ktoś cię pytał ilu dniowe masz cykle. Kiedy miałaś ostatnią miesiączke I kiedy masz dostać nastepna.To jest dość istotne. Ginekolog też takie pytania będzie zadawał. I do niego idzie się gdy już ciąża jest potwierdzona,ok 6-7t liczone od dnia ostatniej miesiączki. 

To jak jest u Ciebie?

Ale ja to wszytko wiem bo mam już 2 dzieci.. Nie mam okresu od pół roku prawie bo biorę zastrzyki anty i miałam mieć teraz w grudniu następny ale mi się pomyliło i dopiero na styczeń się zapisałam na kolejny już wcześniej przed zrobieniem bety, nie umawiałam się specjalnie na potwierdzenie czy jest ciąża. Poszłam na badania zrobić glukoze bo ostatnio właśnie się źle czuję i przy okazji zrobiłam tą betę

1 godzinę temu, Gość Ogvh napisał:

A to jest możliwe zajście w ciążę jeśli biorę zastrzyki anty i właśnie zapomniałam że miałam wziąść w grudniu następny a nie w styczniu? Nie miałam jeszcze w sobie tego zastrzyku nadal?

Kurczę to jeśli zapomniałaś o zastrzyku w grudniu to teraz może być różnie.😊. Myślę rzeczywiście dobrze jest to skonsultować z gimekologiem. Bo jeśli masz mieć kolejny zastrzyk to dobrze jest wiedzieć czy nie jesteś w ciąży.  Może poczekaj z kolejną beta do poniedziałku lub zrób ja po wizycie u lekarza.

Marlena,szkoda,że od razu nie napisałaś w czym jest rzecz,byłoby łatwiej doradzić.

Zawsze jakieś ryzyko jest jak nie ma zabezpieczenia. Nie wiem jak szybko odzyskuje się płodność po takim zastrzyku. Zgadzam,sie że lepiej to nawet telefonicznie skonsultować z ginekologiem bo pewnie nie możesz go zrobić jak teoretycznie byłabyś w ciąży.

Co do niskiej bety oczywiście był nawet tu na forum taki przypadek że bhcg była równa bodajże  2( lub nawet mniej,nie pamiętam już) i urosła tak,że była ciąża 🙂 Ale wtedy wynik brzmiał bhcg =2 jednostki. 

Chyba,żeby mieć 100% pewnosci musiałabyś powtórzyć wynik np w poniedziałek i potem raz jeszcze w zależności od tego co wyjdzie w poniedziałek lub od razu drugi raz zrobic np w środę na wypadek tego,gdyby to pierwsze badanie i poniedziałkowe były za wczesne.